Σε διαμαρτυρία θα προχωρήσουν οι γονείς των μαθητών του 3ου δημοτικού σχολείου Διδυμοτείχου, καθώς το σχολείο έχει προταθεί από το δήμο να φιλοξενήσει τις δύο πανεπιστημιακές σχολές, νοσηλευτικής και ψυχολογίας, για ένα έτος μέχρι να δημιουργηθούν εγκαταστάσεις για τις σχολές. Το σχολείο σύμφωνα με την πρόταση, θα μεταφερθεί στο χώρο της νοσηλευτικής και στο 4ο δημοτικό. Αυτό προκαλεί αντιδράσεις της σχολικής κοινότητας. Έτσι σήμερα στις 19:30 θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση έξω από το δημαρχείο Διδυμοτείχου, καθώς στις 20:00 συνεδριάζει εκτάκτως ύστερα από αίτημα του συνδυασμού Δύναμη Δημιουργίας το δημοτικό συμβούλιο για το θέμα.

Το κάλεσμα του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του 3ου δημοτικού σχολείου.
«Αγαπητοί συμπολίτες,
Σας προσκαλούμε να συμμετάσχετε και να συμπαρασταθείτε στην ανοιχτή διαμαρτυρία εναντίωσης μας στην έγκριση της αυθαίρετης απόφασης της Δημοτικής αρχής που αφορά την μετεγκατάσταση του 3ου Δημοτικού σχολείου Διδυμοτείχου.
Σας περιμένουμε, εάν κι εσείς το επιθυμείτε, την Δευτέρα 24.5.2021 κι ώρα 18:30’ έξω από το 3ο Δημοτικό Σχολείο, ώστε να περπατήσουμε όλοι μαζί και να βρισκόμαστε στις 19:30’ έξω από το Δημαρχείο Διδυμοτείχου για να ζητήσουμε όλοι μαζί την μη υπερψήφιση αυτής της απόφασης.
Καμία θυσία μαθητών!
Καμία θυσία σχολείων!
Με εκτίμηση,
Τα μέλη του Συλλόγου Γονέων και
Κηδεμόνων του 3ου Δημοτικού
Σχολείου.»