Στυλιανίδης: «Ας έρθουν για να πάρουν μαθήματα Δημοκρατίας».
Την επίσκεψη Τσαβούσογλου στη Θρακη, σχολίασε στο ΘΕΜΑ ο βουλευτής Ροδόπης της Ν.Δ. και πρώην υπουργός Ευριπίδης Στυλιανίδης, τονίζοντας πως η περιοχή αποτελεί «σχολίο» για τον σεβασμό του Διεθνούς Δικαίου και των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. «Η Θράκη είναι μια ανοιχτή και φιλόξενη κοινωνία ακόμη και για τους πιο προκατειλημμένους επισκέπτες. Είναι ένα σχολείο το οποίο μπορεί να έρθει και να διδαχτεί κάποιος, 1ον Τι θα πει να σέβεσαι στην πράξη το Διεθνές Δίκαιο εφαρμόζοντας τη Συνθήκη της Λωζάνης που προσδιορίζει τη μειονότητα ως θρησκευτική και την χαρακτηρίζει ως μουσουλμανική. 2ον τι θα πει να σέβεσαι το δικαίωμα του ατομικού αυτοπροσδιορισμού και να προστατεύεις την ιδιαίτερη ταυτότητα Πομακων,Ρομά κ,α, δηλαδή τις μειονότητες εντός της μειονότητας, από απόπειρες ομογενειοποίησης και τουρκοποίησής τους και τέλος τι θα πει να θεμελιώνουμε όλοι μαζί, χριστιανοί και μουσουλμάνοι μια ανοιχτή κοινωνία πρότυπο, για τη συνάντηση θρησκειών και πολιτισμών και τον σεβασμό των ανθρώπινων δικαιωμάτων. Ας έρθουν για να πάρουν μαθήματα Δημοκρατίας» δήλωσε.
Ο κ. Τσαβούσογλου, βρίσκεται ήδη στην Αθήνα, όπου αύριο θα συναντηθεί με τον υπουργό εξωτερικών Νίκο Δένδια και τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. Η υποδοχή που του επιφύλαξε ο Νίκος Δένδιας ήταν θερμή, άλλωστε και οι δύο γνωρίζονται από τα φοιτητικά τους χρόνια.
Νωρίτερα ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου μίλησε από τη Θράκη για τουρκική μειονότητα, επισκέφτηκε το τουρκικό προξενείο Κομοτηνής, το μειονοτικό Γυμνάσιο- Λύκειο Κομοτηνής «Τζελάλ Μπαγιάρ», τον τάφο του Αχμέτ Σαδίκ, ενώ φωτογραφήκε και με τους ψευδομουφτήδες Κομοτηνής και Ξάνθης.