Η ανακοίνωση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ ότι επιστρέφουν τα τρένα στη σιδηροδρομική σύνδεση Αλεξανδρούπολης – Θεσσαλονίκης, γέμισε με αισιοδοξία τους επιβάτες. Όμως η ανακοίνωση, δεν έλεγε κάτι που διαπιστώνουν οι επιβάτες όταν κλείνουν εισιτήριο ή όταν πάνε να μπούνε στο τρένο.

Τρένο στη γραμμή Αλεξανδρούπολης – Δράμας δεν υπάρχει. Οι επιβάτες επιβιβάζονται σε λεωφορείο και αφού κάνουν τη διαδρομή μέχρι τη Δράμα, θα μπουν σε τρένο για να φτάσουν στη Θεσσαλονίκη.
Πέρα απ’ όλα τα άλλα η διαδρομή με λεωφορείο και τρένο από την Αλεξανδρούπολη μέχρι τη Θεσσαλονίκη, σύμφωνα με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ διαρκεί 8 ώρες και 13 λεπτά.

Συγκριτικά με την αντίστοιχη διαδρομή που εκτελεί το ΚΤΕΛ Έβρου, ο χρόνος είναι κάτι πάνω από διπλάσιος, καθώς τα σύγχρονα λεωφορεία του ΚΤΕΛ κάνουν μόλις 3 ώρες και 45 λεπτά.

Στο μεταξύ, ένας κάτοικος του βορείου τμήματος του Έβρου για να πάει Θεσσαλονίκη με το δρομολόγιο της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, προφανώς θα πρέπει να βρει και κάπου να μείνει στην Αλεξανδρούπολη, καθώς το τρένο από την Ορεστιάδα, φτάνει μεσημέρι στην Αλεξανδρούπολη, ενώ το δρομολόγιο προς Θεσσαλονίκη φεύγει ξημερώματα.
Αντίστοιχα, το ΚΤΕΛ Έβρου μεταφέρει τους επιβάτες με τα Express δρομολόγια μόλις σε 5 ώρες.

 

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι το ΚΤΕΛ Έβρου, το οποίο δε διέκοψε ούτε στην περίοδο των περιορισμών τα δρομολόγια συνδέοντας τον Έβρο με τα μεγάλα αστικά κέντρα, αλλά και εξυπηρετώντας τους κατοίκους των οικισμών του Έβρου, συνεχίζει να επενδύει στις ασφαλείς μετακινήσεις. Σε διάστημα ενός μήνα, ο στόλος του ΚΤΕΛ ανανεώθηκε με 40 νέα λεωφορεία, τα οποία παρέχουν ότι πι σύγχρονο σε θέματα ασφαλείας, usb θύρες και wifi στους επιβάτες.