Δύο διαφορετικές υποθέσεις καρμπόν, οδήγησαν στη σύλληψη δύο γυναικών από τη Βουλγαρία.
Όπως και στους Μεταξάδες τον Νοέμβριο του 2020, έτσι και στις Φέρες, μία γυναίκα από τη Βουλγαρία συνελήφθη για υπόθεση με τηλεφωνικές απάτες.
Η γυναίκα που έμενε μόνιμα στις Φέρες και φρόντιζε ηλικιωμένο, κατηγορείται ότι εμπλέκεται σε κύκλωμα που προσπαθεί να εξαπατήσει ανυποψίαστους πολίτες με το πρόσχημα του δήθεν τροχαίου συγγενικού τους προσώπου.
Το ίδιο ακριβώς είχε συμβεί και το προηγούμενο έτος, με γυναίκα από τη Βουλγαρία η οποία έμενε μόνιμα στους Μεταξάδες και φρόντιζε ηλικιωμένο.

Στις Φέρες η γυναίκα που έχει συλληφθεί έχει ταυτοποιηθεί για μία υπόθεση, όπου το πρωί της 18-6-2021, άγνωστος δράστης επικοινώνησε τηλεφωνικά με ηλικιωμένη, προσποιούμενος τον ιατρό και με το πρόσχημα ότι η εγγονή της ενεπλάκη σε τροχαίο ατύχημα με σοβαρό τραυματισμό, της ζήτησε χρήματα προκειμένου να πραγματοποιηθεί άμεση ιατρική επέμβαση. Με αυτόν τον τρόπο ο δράστης έπεισε την ηλικιωμένη να εναποθέσει εξωτερικά της οικίας της, μέσα σε σακούλα το χρηματικό ποσό των 2.000 ευρώ, έξω από την αυλή του σπιτιού της. Η Βουλγάρα κατηγορείται ότι πήγε στο σημείο και παρέλαβε τα χρήματα. Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες του thraki Νεα, η ηλικιωμένη δεν είχε τα χρήματα μαζί της και έσπευσε στην τράπεζα προκειμένου να κάνει ανάληψη.
Παρόμοια υπόθεση υπήρξε και το βράδυ της Παρασκευής, αλλά και πριν από μία εβδομάδα σε χωριό της περιοχής των Φερών. Οι αστυνομικοί ερευνούν τις υποθέσεις και αναμένεται να καλέσουν τα θύματα για αναγνώριση.
Αξίζει να σημειωθεί ότι στην κατοχή της Βουλγάρας που έχει συλληφθεί έχουν εντοπιστεί σύμφωνα πάντα με πληροφορίες πάνω από 4.000 ευρώ.

 

Η γυναίκα που έχει συλληφθεί για την υπόθεση των Μεταξάδων έχει προφυλακιστεί.