Ακόμη ένα πολιτικό πρόβλημα έχει να αντιμετωπίσει ο δήμαρχος Σουφλίου, καθώς μετά την ΠΑΡΑΙΤΗΤΗΣΗ με αιχμές του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου Θανάση Δημούτση, που είχε αποκαλύψει το thraki Νεα, (διαβάστε αναλυτικά εδώ), την Κυριακή 4 Ιουλίου του 2021 δεν έγινε ούτε δημοτικό συμβούλιο για την εκλογή νέου προέδρου του δημοτικού συμβουλίου.
Ο λόγος της μη συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου, ήταν η απουσία των συμβούλων της αντιπολίτευσης. Η απουσία συμβούλων από το δημοτικό συμβούλιο Σουφλίου, είναι κάτι που δεν είναι σπάνιο, με τον επικεφαλής της αντιπολίτευσης Βαγγέλη Πουλιλιό να ζητάει οι συνεδριάσεις να γίνονται δια ζώσης.
Η απουσία όμως συμβούλων σε μία τόσο μεγάλη και ουσιαστική για τη λειτουργία του δήμου διαδικασία, έχει βαθύτερα πολιτικά μηνύματα.
Βαθύτατα σωστότερα.
Συγκεκριμένα, οι σύμβουλοι της αντιπολίτευσης, όχι μόνο εκφράζουν τη δυσαρέστειά τους, προς τη διοίκηση του δήμου και προσωπικά προς τον δήμαρχο, αλλά δημιουργούν και πρόβλημα στην παράταξη του ίδιου του δημάρχου.
Το πρόβλημα δεν έχει να κάνει με τη μη εκλογή προέδρου, έχει προβλέψει ο νομοθέτης για το πως θα εκλεγεί πρόεδρος, αλλά για το γεγονός ότι ο δήμαρχος Σουφλίου, μετά την ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου, θα πρέπει να αλλάξει και πρόσωπα στη διοίκηση.
Όλα αυτά, γιατί αν και την άλλη Κυριακή δεν παραβρεθούν οι σύμβουλοι της μειοψηφίας, οι οποίοι είναι η πλειοψηφία στο δημοτικό συμβούλιο, πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου θα γίνει ο αντιδήμαρχος Θοδωρής Τσιαμίτας, καθώς ήταν πρώτος σε ψήφους.
Δηλαδή ο Τσιαμίτας πρόεδρος και στη θέση του στην αντιδημαρχία προφανώς κάποιο άλλο πρόσωπο.
Ακόμη όμως κι αν κάποιοι σύμβουλοι της μειοψηφίας την επόμενη Κυριακή ας υποθέσουμε ότι δε θα είναι στα χωράφια, όπως ήταν την Κυριακή 4 Ιουλίου του 2021 και πάνε για τους δικούς τους λόγους στο συμβούλιο εκλογής προέδρου, η μη εκλογή προέδρου την πρώτη Κυριακή, αποτελεί πολιτικό γεγονός και μάλιστα ιδιαίτερου ενδιαφέροντος για τον δήμου Σουφλίου και τον σημερινό δήμαρχο.