Μόνο μία ανώτερη δύναμη προφύλαξε δεκάδες οδηγούς το βράδυ της Τρίτης στην Εγνατία οδό.
Όχημα που οδηγούσε πιθανότατα διακινητής, μπήκε στο αντίθετο ρεύμα, έκανε πολλά χιλιόμετρα και μόνο από τύχη δεν θρηνήσαμε θύματα.
Όλα ξεκίνησαν την Τρίτη το βράδυ, όταν αστυνομικοί της αστυνομικής διεύθυνσης Ορεστιάδας ξεκίνησαν να καταδιώκουν βανάκι, το οποίο δεν σταμάτησε σε σήμα, στον κάθετο άξονα του Έβρου. Μία ακόμη καταδίωξη, μόλις είχε ξεκινήσει. Άμεσα οι αστυνομικοί από την Ορεστιάδα ειδοποίησαν τη διεύθυνση αστυνομίας Αλεξανδρούπολης, καθώς η καταδίωξη συνεχιζόταν πλέον στο νότιο τμήμα του Έβρου.
Το όχημα των διακινητών, στο ύψος του Αρδανίου πέρασε στο αντίθετο ρεύμα (πιθανότατα από τα διόδια). Στο ύψος της Νίψας περίπου στις 22:00 της Τρίτης κι ενώ ο οδηγός του οχήματος που είχε περάσει στο αντίθετο ρεύμα συνέχιζε την αντικανονική του πορεία, πλησίασε αυτοκίνητα που κινούνταν προς το Αρδάνιο από την Αλεξανδρούπολη.
Ένας οδηγός που κινούνταν κανονικά είδε φώτα, αλλά και έναν μπλε φάρο να πλησιάζουν επικίνδυνα και αντιλήφθηκε ότι το όχημα κατευθύνεται σε αντίθετη κατεύθυνση από αυτή που επιτρέπεται η κυκλοφορία και μάλιστα κατάλαβε ότι έχει λίγα περιθώρια αντίδρασης.
Στην προσπάθειά του να μην συγκρουστεί μείωσε ταχύτητα και τελικά αναγκάστηκε να ρίξε το αυτοκίνητό του στις μπάρες, καθώς η μετωπική σύγκρουση ήταν αναπόφευχθη. Κι ενώ γλύτωσε τη ζωή του, είδε από τον καθρέφτη του αυτοκινήτου του τα πίσω φώτα του οχήματος να απομακρύνονται. Μάλιστα σε επικοινωνία του με το thraki Νεα, τόνισε ότι από το αντίθετο ρεύμα είδε κάποια στιγμή περιπολικό συνοριοφυλάκων να κατευθύνεται προς την Αλεξανδρούπολη.

Το ύποπτο όχημα, όχι μόνο δεν συμμορφώθηκε σε κανένα σήμα στάσης των αστυνομικών, αλλά είχε και μπλε φάρο σε λειτουργία μέσα από τον ανεμοθώρακα, ώστε από μακριά να μοιάζει με αυτοκίνητο της αστυνομίας.
Ο οδηγός, ο οποίος είδε το αυτοκίνητό του να καταστρέφεται (φωτό), αλλά να γλυτώνει τα χειρότερα, ζητάει τώρα να ερευνηθούν οι κάμερες από τα διόδια του Αρδανίου, αλλά και πληροφορίες από αυτόπτες μάρτυρες, καθώς το όχημα που καταδίωκαν οι αστυνομικοί δεν έχει εντοπιστεί, ενώ έχει διασταυρωθεί και με άλλα οχήματα που κινούνταν κανονικά στην Εγνατία οδό.
Το ύποπτο όχημα μάλιστα, δεν αποκλείεται κάποια στιγμή να έκανε και αναστροφή στην Εγνατία προκειμένου να γλυτώσει τα μπλόκα που είχαν στήσει αστυνομικοί, σε διάφορα σημεία όπου πιθανολογούνταν ότι θα έβγαινε από το δρόμο.
Παρά τις έρευνες των αστυνομικών, το βανάκι στο οποίο επέβαινε άγνωστος αριθμός ατόμων, δεν έχει εντοπιστεί ούτε εγκαταλελειμμένο από αστυνομική υπηρεσία στην ΑΜΘ.