Μία φωτογραφία γεμάτη χαμόγελα. Οι πυροσβέστες του πυροσβεστικού κλιμακίου Σαμοθράκης, όλες τις μέρες, με όλες τις καιρικές συνθήκες σώζουν ζωές.
Τα τελευταία περιστατικά είναι:

Την 10/7/21 ημέρα Σάββατο και Ω:/ 15:25 η υπηρεσία μας ειδοποιήθηκε μέσω του 112 για τον εντοπισμο 24χρονης τραυματισμένης γυναικας εντός του φαραγγιού του » Χριστού» στην περιοχή Γρηγοράκη. Η υπηρεσία μας επιχειρησε με 6 υπαλλήλους την μεταφορά της τραυματίας με φορείο από το σημείο της πτώσης για να παραληφθει απο ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.
Την 10/7/21 ημέρα Σάββατο και Ω:/ 22:55 η υπηρεσία μας ειδοποιήθηκε από ιδιώτη για αγνοούμενο άτομο στην ευρυτερη περιοχη των πηγών του «Φονιά»στην Καρυα. Οι έρευνες ξεκίνησαν με το πρώτο φως της επομενης ημερας, όπου 5 υπάλληλοι μετέβησαν στην περιοχή για έρευνες με την χρήση μη επανδρωμένου αεροσκάφους (drone) . Έπειτα από αναζήτηση 3 ωρων ο αγνοούμενος βρέθηκε αποπροσανατολισμένος αλλά σε καλή κατάσταση και ζήτησε να παραμείνει στο σημείο όπου και ήταν ο προορισμός του.
Την 15/7/2021 ημέρα Πέμπτη και Ω:/ 21:05 η υπηρεσία μας ειδοποιήθηκε μέσω της ΕΛΑΣ για να συνδράμει στον εντοπισμό ενός αλλοδαπού ζευγαριού στην αποκρυμνη περιοχή του Βάτου. Η υπηρεσία μας,με 4 υπαλλήλους και με την χρήση ορειβατικού εξοπλισμού,επιχειρησε τον εντοπισμο και τον απεγκλωβισμο τους, από την πλεον δύσβατη περιοχή,τις πρωτες πρωινες ωρες!