Την υπερηφάνεια και την δικαίωση που νιώθει εξέφρασε ο πρώην Υπουργός Εσωτερικών και βουλευτής Ροδόπης της ΝΔ Ευριπίδης Στυλιανίδης, μέσα από την συχνότητα του Politica 89,8 και τον Χρήστο Κώνστα, για την απόφαση που πήρε να δώσει την Ελληνική Ιθαγένεια στον Γιάννη Αντετοκούνμπο, ενώ δέχθηκε αρκετό πόλεμο και αμφισβήτηση με την απόφασή του αυτή.
Το 2013 όπου δρομολογήθηκαν οι διαδικασίες για να δοθεί η ιθαγένεια στην οικογένεια Αντετοκούνμπο, ο πρώην υπουργός Εξωτερικών κ. Στυλιανίδης νιώθει υπερήφανος για την στάση που κράτησε, ενώ υπήρξε σοβαρή αμφισβήτηση όταν πάρθηκε η απόφαση. «Ο Γιάννης είχε έρθει στο γραφείο μου μαζί με τον αδερφό του τον Θανάση. Είχα ενημερωθεί για την ιστορία της οικογένειας και την ταλαιπωρία που έχει υποστεί και μπροστά μου είδα δύο παιδιά με απόλυτη συναίσθηση, αγάπη για την χώρα η οποία τους έδωσε μία ανοιχτή αγκαλιά και με διάθεση να ενταχθούν πλήρως και να αξιοποιήσουν τις γνώσεις και όλες τις δυνατότητες που τους έδωσε το ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα».
Σύμφωνα με τον κ. Στυλιανίδη, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο απέδειξε εμπράκτως τον σεβασμό του στην Ελλάδα, όταν αρνήθηκε να χρησιμοποιήσει το εθνικό μας σύμβολο ως “εργαλείο” προπαγάνδας και προσωπικής προβολής. Μάλιστα εξέφρασε την χαρά του δηλώνοντας « Είμαι βέβαιος για την απόφαση που πήραμε ότι ήταν σωστή και ο μετέχον του ελληνικού πολιτισμού μπορεί να γίνει Έλληνας, όταν η ψυχή του έχει θαυμάσει, υιοθετήσει , αποδεχτεί όλες αυτές τις υπέροχες αξίες που ανέδειξε ο ελληνισμός και ολυμπισμός στο παρελθόν. Ο Γιάννης σήμερα είναι στην κορυφή της αθλητικής υπερδύναμης του μπάσκετ και έχει κερδίσει τον παγκόσμιο θαυμασμό».
Μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στις εξελίξεις που έχουν προκύψει με τα ελληνοτουρκικά, τονίζοντας ότι η Τουρκία έχει την τάση να “εργαλοποιεί” ανθρώπινες ομάδες. « Το έκανε πριν 1.5 χρόνο με τους μετανάστες και συνετρίβη στον Έβρο αυτή η προσπάθεια, εξετέθητε στα μάτια της Ευρώπης για πρώτη φορά τόσο έντονα και τώρα το κάνει με την μειονότητα. Η μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης είναι Έλληνες πολίτες, έχουν κλείσει κατ’ επανάληψη την πόρτα στο τζιχαντισμό και ειδικά σε μορφή ακραίου ισλαμισμού. Το γεγονός ότι η κυβέρνηση της Τουρκίας να την μετεξελίξει σε Εθνική μειονότητα είναι απαράδεκτο».
Ο ίδιος μιλώντας για την τροπολογία υπερψηφίστηκε σήμερα στην Βουλή σχετικά με την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού, δήλωσε πως καθολική απαγόρευση ή υποχρεωτική προσχώρηση στον εμβολιασμό, δεν μπορεί να επιβληθεί, όμως μπορούν σαφώς να επιβληθούν περιοριστικά μέτρα για λόγους προστασίας του δημοσίου συμφέροντος, της δημόσιας υγείας και της ζωής. Αυτό σημαίνει ότι σε συγκεκριμένες κοινωνικές ομάδες που έχουν να κάνουν κυρίως με το κοινό, έχει την δυνατότητα η Πολιτεία, να θέσει τέτοιου είδους αποφάσεις γιατί θέλει να προστατέψει την ζωή ή την υγεία κομματιών του πληθυσμού.