Με στόχο οι διεκδικήσεις της περιοχής να έχουν ακόμη μεγαλύτερη φωνή, προγράμματα να αξιοποιούνται προς όφελος τριών δήμων και από τη συνεργασία να βγει κερδισμένο το κεντρικό και βόρειο τμήμα του Έβρου, οι δήμαρχοι Σουφλίου Παναγιώτης Καλακίκος, Διδυμοτείχου Ρωμύλος Χατζηγιάννογλου και Ορεστιάδας Βασίλης Μαυρίδης, προχώρησαν σε μία άτυπη «σύμπραξη». Οι τρεις δήμαρχοι τόνισαν ότι η συνεργασία τους θα είναι πλέον στενότερη, όχι μόνο στο θέμα των διεκδικήσεων, αλλά και στην ανάδειξη της περιοχής με στόχο την προσέλκυση τουριστών.
Θέματα καθημερινότητας, αλλά και κυβερνητικές αποφάσεις που δε βρίσκουν σύμφωνη την κοινή γνώμη και λαμβάνονται ερήμην της τοπικής κοινωνίας, όπως η επέκταση του Φυλακίου, αλλά και το κλείσιμο τραπεζικών καταστημάτων, είναι θέματα που αφορούν και τους τρεις δήμους, ανεξάρτητα αν λαμβάνουν χώρα γεωγραφικά σε έναν.

Οι τρεις δήμαρχοι κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, πέρα των άλλον, παρουσίασαν κι ένα κοινό πρόγραμμα ύψους 1.250.000 ευρώ, το οποίο αφορά στην ενεργειακή αναβάθμιση τεσσάρων δημοτικών κτηρίων. Πρόκειται για το πρώην δημοτικό σχολείο Καστανεών, το ειδικό σχολείο Θουρίου, τον 1ο βρεφονηπιακό σταθμό Διδυμοτείχου και το μειονοτικό σχολείο Μεγάλου Δερείου. Η διαγωνιστική διαδικασία πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του 2022 και το έργο μέχρι το τέλος του 2024.