Στα προβλήματα που δημιουργούνται στους κατοίκους του Έβρου, από τα λίγα δρομολόγια του τρένου στον Έβρο, αναφέρεται ο πολιτευτής της Ελληνικής Λύσης Μαργαρίτης Κίρκος. Ο κ. Κίρκος τονίζει:

Εδώ και σχεδόν 2 χρόνια δεν υπάρχει συνεχής σιδηροδρομική σύνδεση Αλεξανδρούπολης -Β. Έβρου.
Είναι ένα θέμα που πληγώνει, που πονάει τους Εβρίτες. Το Νο1 μετά το λαθρομεταναστευτικό.
Η συγκεκριμένη γραμμή εξυπηρετούσε τους κατοίκους όλου του Έβρου, γιατί με το πρωινό δρομολόγιο που ξεκινούσε από τον Β.Έβρο, περνούσε από όλα τα χωριά και κατέληγε στην Αλεξανδρούπολη, μπορούσε ο κάθε κάτοικος να κατέβει στην πρωτεύουσα του Νομού οικονομικά, μιας και το τρένο είναι το μέσο του φτωχού, να κάνει τις δουλειές του, τις αγορές του και στις 3:00 έμπαινε στο δρομολόγιο της επιστροφής.
Είναι ένα θέμα που μου θέτουν συνεχώς οι κάτοικοι του Έβρου, τόσο και τις επισκέψεις μου στα χωριά, όσο και τηλεφωνικά.
Η κυβέρνηση για μία ακόμη φορά, σε ένα ακόμη θέμα επιδεικνύει αδιαφορία για τον Έβρο και την Θράκη μας. Αντίθετα επιδεικνύει ζήλο για να την εποικίσει με πολλές χιλιάδες μουσουλμάνους λαθρομετανάστες, θέλοντας λίγα χιλιόμετρα από τα σύνορα με την Τουρκία να εγκαταστήσει ένα μεγάλο κέντρο φιλοξενίας λαθρομεταναστών.
Κύριοι επιτέλους σταματήστε να εξυπηρετείτε τα συμφέροντα ξένων και κάνετε αυτό που σας επιτάσσουν το σύνταγμα και οι νόμοι, δηλαδή να υπηρετείτε τα συμφέροντα των Ελλήνων πολιτών.
Ο Έβρος απαιτεί την επιστροφή της σιδηροδρομικής σύνδεσης του, χθες, ούτε σήμερα,
ούτε αύριο, πολύ περισσότερο, ούτε κοντά στις εκλογές για να υφαρπάξετε ψήφους, οι
Εβρίτες δεν ξεγελιούνται…
Μαργαρίτης Κίρκος
Πολιτευτής Έβρου-Τομεάρχης ΥΝΑΝΠ «Ελληνικής Λύσης»