Συνεχείς είναι οι προσγειώσεις αεροσκαφών και ελικοπτέρων στο αεροδρόμιο Δημόκριτος της Αλεξανδρούπολης. Πολλά από τα εναέρια μεταφορικά μέσα, μεταφέρουν «υψηλούς επισκέπτες», με τις επισκέψεις στο μεγαλύτερο βαθμό να παραμένουν καλά κρυμμένο μυστικό.
Το απόγευμα του Σαββάτου στο αεροδρόμιο προσγειώθηκε ένα Boening 747-400 το οποίο αποτελεί μέρος της μεταφορικής αλυσίδας που έχει δημιουργηθεί με αφορμή την εγκατάσταση νατοϊκών δυνάμεων και κυρίως της μεταφοράς τους, μέσω του λιμένα της Αλεξανδρούπολης.

Όπως αναφέρει η wikipedia το Boeing 747-400, η πιο πρόσφατη έκδοση σε χρήση, είναι ανάμεσα στα ταχύτερα υποηχητικά αεροσκάφη σε χρήση με ταχύτητα πτήσης περίπου 0,85 Μαχ (915 χιλιόμετρα ανά ώρα) και έχει εμβέλεια περίπου 13.450 χιλιομέτρων. Το 747-400 μπορεί να μεταφέρει-ανάλογα με την οργάνωση των θέσεων-416 με 524 επιβάτες. Η επόμενη γενιά του αεροσκάφους, το 747-8, βρίσκεται σε παραγωγή και χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά το 2010. Το 747 αναμένεται να αντικατασταθεί με το Boeing Y3 στο κοντινό μέλλον.

Ο αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτρης Πέτροβιτς, σε δήλωσή του για την προσγείωση του μεγάλου αεροσκάφους αναφέρει: Η προσγείωση του τεράστιου Boeing 747-400 των ΗΠΑ στο αεροδρόμιο “Δημόκριτος”, επιβεβαιώνει τον αναβαθμισμένο ρόλο του αερολιμένα της Αλεξανδρούπολης στην ευρύτερη περιοχή.
Όπως και την επιτακτική ανάγκη άμεσης δημιουργίας αποθηκών καυσίμων στο χώρο του αεροδρομίου. Αίτημα που είχαμε διατυπώσει εγγράφως από το 2018 και για την υλοποίησή του έχει δεσμευτεί η σημερινή κυβέρνηση.