Συνέβη κι αυτό.
Κι ενώ νομίζαμε ότι τα έχουμε δει όλα, όταν στη μεγάλη δασική πυρκαγιά της Λευκίμης άφησαν έναν μόνον πυροσβέστη στο πυροσβεστικό κλιμάκιο Δικαίων, τη Δευτέρα έγινε κάτι που δεν έχουμε ξαναδεί ποτέ, απ’ όσο είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε. Στο πυροσβεστικό κλιμάκιο Δικαίων, στο βορειότερο πυροσβεστικό κλιμάκιο της χώρας, το οποίο καλύπτει ολόκληρο το Τρίγωνο Έβρου, από τον ποταμό Άρδα μέχρι και τα ελληνοβουλγαρικά σύνορα, αλλά κι άλλες κοντινές σ’ αυτό περιοχές αν απαιτηθεί, όπως για παράδειγμα τα Ρίζια τις Καστανιές ή τον Κυπρίνο, τη Δευτέρα το μεσημέρι, οι πυροσβέστες κλείδωσαν την πόρτα, πήραν το όχημα και κατευθύνθηκαν στη Λυκόφη για να ενισχύσουν το εκεί έργο κατάσβεσης. 
Το αποτέλεσμα είναι ολόκληρη περιοχή, η οποία μεταξύ άλλων, καλύπτει εθνική και επαρχιακές οδούς, οικισμούς στους οποίους μένουν άνθρωποι, κτηνοτροφικές μονάδες, αλλά και δάση να μείνει χωρίς κάλυψη από το πυροσβεστικό κλιμάκιο Δικαίων, καθώς το όχημα με τους πυροσβέστες, πήγε στην πυρκαγιά της Λυκόφης. Σύμφωνα με τις πληροφορίες του thraki Νεα, το κλιμάκιο άνοιξε ξανά, αργά το βράδυ της Δευτέρας, όταν οι πυροσβέστες επέστρεψαν από τη Λυκόφη.
Το πυροσβεστικό κλιμάκιο Δικαίων, το έχει επισκεφτεί και ο νυν υφυπουργός πολιτικής προστασίας Νίκος Χαρλαδιάς, όταν ήταν γενικός γραμματέας. Το είχε επισκεφτεί με ελικόπτερο και μάλιστα εκεί του είχε γίνει και το τραπέζι.
Τα ερωτήματα είναι πολλά για το περιστατικό της Δευτέρας.
Εμείς να καταθέσουμε μόνο ένα.
Αν έπιανε φωτιά ένα σπίτι στο Ορμένιο, στη Φτελιά ή ακόμη και στα Κόμαρα, ποιος θα ήταν ο χρόνος που θα έφτανε το πρώτο πυροσβεστικό όχημα;
Το thraki Νεα, θα παρακολουθεί στενά το θέμα καθώς παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον.