Τα εγκαίνια του ανακαινισμένου στρατιωτικού φυλακίου 1 στις Καστανιές Έβρου, του φυλακίου που απέχει λιγότερο από 100 μέτρα από τα σύνορα με την Τουρκία, πραγματοποιήθηκαν την Τρίτη.
Στα εγκαίνια που πραγματοποιήθηκαν χωρίς παρουσία ΜΜΕ, δεν έλλειψαν εκπρόσωποι των τοπικών αρχών, ενώ ήταν παρόντες ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνος Φλώρος, ο αρχηγός ΓΕΣ Χαράλαμπος Λαλούδης και ο διοικητής του Δ Σώματος Στρατού Άγγελος Χουδελούδης, o αστυνομικός διευθυντής ΑΜΘ Πασχάλης Συριτούδης, ο διευθυντής της διεύθυνσης αστυνομίας Ορεστιάδας Χαράλαμπος Ελευθεριάδης.
Εμείς υποθέτουμε ότι αν ήταν παρόντες και πέντε δημοσιογράφοι τοπικών μέσων, θα ήταν και αρτιότερη η κάλυψη του γεγονότος, αλλά ίσως αυτοί που διοργάνωσαν την φιέστα, να ξέρουν καλύτερα.

Όπως και να έχει, το φυλάκιο ανακαινίστηκε, παρέχοντας καλύτερες συνθήκες στο στρατιωτικό προσωπικό, πέρα από τον ενισχυμένο ρόλο στη φύλαξη των συνόρων, τα οποία παρά τα όσα έχουν προηγηθεί με τους χιλιάδες ανθρώπους οι οποίοι προσπάθησαν να μπουν παράνομα στην Ελλάδα, με τα χιλιάδες καπνογόνα που πέταξαν οι Τούρκοι στους Έλληνες, άνοιξαν με απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης  ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΕΛΛΗΝΕΣ.