Κι όμως, μία εξέλιξη που έχει καταγραφεί τις τελευταίες μέρες στο δήμο Αλεξανδρούπολης, ομολογουμένως δύσκολα κάποιος θα μπορούσε να την φανταστεί.
Πρωταγωνιστής είναι ο πρώην βουλευτής Έβρου Μαρίνος Ουζουνίδης.
Ο κ. Ουζουνίδης στις τελευταίες δημοτικές εκλογές ήταν υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον συνδυασμό του Βαγγέλη Μυτιληνού Αδεύσμευτη Νέα Αυτοδιοίκηση, δεν εκλέχθηκε, όμως είναι αναπληρωματικός.
Ο κ. Μυτιληνός που είναι εκτός από επικεφαλής της παράταξης και δημοτικός σύμβουλος, είχε ένα χρέος προς τον δήμο, το οποίο αρχικά ήταν 264 ευρώ και με τις προσαυξήσεις έφτασε περίπου τα 510 ευρώ. Ο Μαρίνος Ουζουνίδης, πατώντας στη νομοθεσία, κατέθεσε ένταση υποστηρίζοντας ότι ο κ. Μυτιληνός δεν μπορεί να είναι δημοτικός σύμβουλος από τη στιγμή που δεν έχει ρυθμίσει το χρέος του. Με την ένταση ο πρώην βουλευτής ζητάει να καταστεί έκπτωτος ο Βαγγέλης Μυτιληνός.
Η υπόθεση που έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, καθώς ο κ. Μυτιληνός αν και αρχικά είχε διαφανεί ότι ίσως συνεργαστεί με τη δημοτική αρχή, έχει επιλέξει να ακολουθήσει το δρόμο της αντιπολίτευσης. Απόφαση που έχει ως αποτέλεσμα οι ισορροπίες στο δημοτικό συμβούλιο να μην αλλάζουν, με την αντιπολίτευση να έχει την πλειοψηφία, όπως έχει αποδείξει η ιστορία με τη μη έγκριση ίδρυσης του αναπτυξιακού οργανισμού.
Στο μεταξύ, το χρέος όπως πληροφορείται το thraki Νεα από κύκλους του Ευάγγελου Μυτιληνού έχει πληρωθεί, με τον κ. Μυτιληνό να υποστηρίζει ότι προχώρησε στην εξόφληση μόλις ενημερώθηκε, εικάζουμε όμως χωρίς να γνωρίζουμε ότι αυτό έγινε μετά την κατάθεση της έντασης. Σε κάθε περίπτωση πάντως η απόφαση του δικαστηρίου έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, με την υπόθεση να έχει προγραμματιστεί να δικαστεί στις 6 Σεπτεμβρίου.
Όσο για το πως δημιουργήθηκε το χρέος, οι πληροφορίες του thraki Νεα, αναφέρουν ότι στο αρχικό ποσό, περιλαμβάνεται και η βεβαίωση παράβασης που δεν πληρώθηκε στην ώρα της για ένα δίκυκλο.
Το thraki Νεα, επικοινώνησε με τον κ. Ουζουνίδη, ο οποίος επιβεβαίωσε την κατάθεση της έντασης και αναμένει το αποτέλεσμά της.