Σε ορισμένες περιπτώσεις, τυχαίνει να μην επιλέγουμε την σωστή τροφή σκύλου. Παράλληλα, μπορεί να μην γνωρίζουμε τι πρέπει να κάνουμε στην περίπτωση που το κατοικίδιό μας δεν έχει όρεξη να καταναλώσει το φαγητό του.

Είναι πολύ σημαντικό να επαναφέρουμε την όρεξη του τετράποδου φίλου μας, ώστε να αποφευχθεί η διατροφική ανισορροπία, προβλήματα υγείας στις αρθρώσεις και στα δόντια του, αλλά και πολλά άλλα ζητήματα που θα μπορούσαν να εμφανιστούν.

Θα παραθέσουμε 5 γρήγορους και εύκολους τρόπους για να επαναφέρουμε την όρεξη στο κατοικίδιό μας.

  1. Μίξη ξηράς τροφής με υγρή τροφή

Επειδή η υγρή τροφή σκύλου αναδίδει πιο έντονες μυρωδιές (και είναι και πιο εύκολο να τη μασήσει), θα τραβήξει πιο γρήγορα την προσοχή του κατοικίδιου μας. Μπορούμε να ξεκινήσουμε με μια γενναιόδωρη ποσότητα υγρής τροφής και στη συνέχεια να προσπαθήσουμε, με τον καιρό, να την λιγοστεύουμε, μέχρι να αρχίσει και πάλι να τρώει και την ξηρά τροφή σκύλου.

  1. Επιλογή ξηράς τροφής με βάση το κρέας

Ορισμένοι σκύλοι δεν λατρεύουν τις ξηρές τροφές που έχουν ως βάση τα σιτηρά. Προκειμένου να ωθήσουμε το κατοικίδιό μας να φάει το γεύμα του, είναι καλό να δοκιμάσουμε τροφές με έντονη παρουσία και μυρωδιά από κρέας. Θα του ανοίξουμε σίγουρα την όρεξη!

  1. Να ζεστάνουμε την τροφή τους

Ποιος δεν θέλει να τρώει το φαγητό του ζεστό; Όπως εμείς προτιμάμε την τροφή μας ζεστή, έτσι την προτιμά ο σκύλος μας. Αν ταΐζουμε το κατοικίδιό μας με υγρή τροφή, μπορούμε να την ζεσταίνουμε. Αν, όμως, του δίνουμε κυρίως ξηρά τροφή, μπορούμε να της ρίχνουμε λίγο ζεστό νερό, ώστε να μαλακώσει.

  1. Πρόσθετα ενισχυτικά γεύσης

Η προσθήκη ενός ζωμού κρέατος ή ενός ψημένου αυγού μέσα στην ξηρά τροφή του σκύλου μας μπορεί να φέρει αμέσως το επιθυμητό αποτέλεσμα. Αυτές είναι μερικές από τις γεύσεις που τρελαίνουν τους μικρούς μας φίλους και σίγουρα θα τους προσελκύσουν. Ας μην υπερβάλλουμε, όμως, στην προσθήκη αυτών των ενισχυτικών, επειδή μπορεί οι σκύλοι μας να καταλήξουν να διαλέγουν μόνο αυτά και να αφήνουν στην άκρη την ξηρά τροφή.

  1. Αποφυγή λιχουδιών

Ας προσπαθήσουμε να μην δίνουμε στον σκύλο μας λιχουδιές πριν την ώρα του φαγητού, γιατί θα του αποσπάσουμε την προσοχή και θα δυσκολέψουμε την προσπάθεια να επαναφέρουμε την όρεξή του για το βασικό, ημερήσιο γεύμα του. Μπορούμε να φυλάξουμε τις λιχουδιές για την ώρα του παιχνιδιού.

Επομένως, αν το σκυλάκι μας δείχνει να μην έχει όρεξη να φάει το φαγητό του, ας μην πανικοβληθούμε. Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να βελτιώσουμε την κατάσταση.