Τον Έβρο θα επισκεφτούν αύριο δύο υπουργοί της κυβέρνησης. Πρόκειται για τον υπουργό προστασίας του πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και τον υπουργό άμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο. Οι δύο υπουργοί θα συνοδεύονται από τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνο Φλώρο και τον αρχηγό της ΕΛΑΣ Μιχάλη Καραμαλακη. Η επίσκεψή τους έχει σχέση με τη φύλαξη των συνόρων λόγω της κατάστασης στο Αφγανιστάν. Χθες συνεδρίασε εκτάκτως του ΚΥΣΕΑ.
Σύμφωνα με τις αποφάσεις του ΚΥΣΕΑ,
προτεραιότητα παραμένει ο συντονισμός για τον ασφαλή απεγκλωβισμό και την επιστροφή από το Αφγανιστάν προσώπων και των οικογενειών τους που συνεργάστηκαν με τις ελληνικές δυνάμεις. Το συντονισμό όλων των απαιτούμενων ενεργειών πραγματοποιεί το Υπουργείο Εξωτερικών.
Συζητήθηκε ακόμη ο σχεδιασμός τόσο σε ευρωπαϊκό και σε διμερές όσο και σε εθνικό επίπεδο για την ανάγκη προστασίας των συνόρων και την αποφυγή μιας νέας ανθρωπιστικής κρίσης.

Η Ελλάδα έχει τεθεί σε συναγερμό, καθώς τόσο οι πληροφορίες όσο και οι εκτιμήσεις είναι ότι σύντομα στα σύνορα θα συγκεντρωθούν χιλιάδες Αφγανοί, αλλά προφανώς και πολίτες άλλων χωρών και θα επιχειρήσουν να περάσουν παράνομα στην Ελλάδα.