Όταν επιπλώνετε μια κρεβατοκάμαρα, σίγουρα τα πρώτα έπιπλα με τα οποία ασχολείστε είναι τα κρεβάτια. Και κάνετε πολύ καλά, διότι είναι τα πιο κομβικά στοιχεία στις κρεβατοκάμαρες και αυτά που πρέπει να είναι τα πιο άνετα και καλαίσθητα (εφόσον είναι το επίκεντρο του δωματίου).

Ωστόσο, οι ντουλάπες είναι εξίσου σημαντικές και χρειάζονται λίγη σκέψη. Δηλαδή, δεν είναι καλή ιδέα να αγοράσετε την πρώτη ντουλάπα που θα βρείτε και που θεωρείτε πως ταιριάζει απλώς με το χώρο σας.

Ας δούμε τι θα ήταν καλό να σκεφτείτε.

Τι να προσέξετε πριν αγοράσετε μια ντουλάπα

  1. Το είδος

Προφανώς υπάρχουν πάρα πολλές ντουλάπες στην αγορά. Αν κάνετε μια γρήγορη αναζήτηση στο διαδίκτυο, θα καταλήξετε με μια πληθώρα επιλογών. Κάτι βασικό που θα πρέπει να σκεφτείτε είναι αν προτιμάτε μια εντοιχισμένη ντουλάπα ή όχι. Αν διαλέξετε μια εντοιχισμένη ντουλάπα, τότε θα πρέπει να έχετε στον νου σας ότι δεν θα μπορείτε να τη μετακινήσετε στη συνέχεια. Επίσης, σκεφτείτε αν προτιμάτε να διαθέτει συρόμενες ή ανοιγόμενες πόρτες, ανάλογα και με το πού θέλετε να την τοποθετήσετε.

  1. Το μέγεθος και το ύψος

Θα πρέπει να υπολογίσετε πόσο χώρο μπορείτε να διαθέσετε για το συγκεκριμένο έπιπλο, καθώς δεν είναι και ιδιαίτερα μικρό. Επίσης, ενώ μια ψηλή ντουλάπα σας προσφέρει πολύ περισσότερο χώρο για τα ρούχα σας, μπορεί να μην είναι η καλύτερη επιλογή αν θέλετε να φτάνετε τα πάντα χωρίς να πρέπει να χρησιμοποιείτε σκάλα. Από την άλλη πλευρά, αν έχετε ρούχα που είναι αρκετά μακριά (όπως φορέματα, για παράδειγμα), το να είναι ψηλή θα σας εξυπηρετήσει περισσότερο.

  1. Το αισθητικό κομμάτι

Είναι λογικό να θέλετε η ντουλάπα που θα αγοράσετε να ταιριάζει και με τον υπόλοιπο χώρο. Επομένως, δείτε τι είδους έπιπλα διαθέτετε ήδη και επιλέξτε μια ντουλάπα η οποία θα μπορέσει να ταιριάξει αρμονικά με την υπόλοιπη διακόσμηση. Ένα ουδέτερο χρώμα, για παράδειγμα, είναι πολύ διαχειρίσιμο και πιο πιθανό να ταιριάξει με περισσότερα πράγματα.

  1. Τα πρακτικά ζητήματα

Πρέπει να σκεφτείτε το θέμα της μεταφοράς και της συναρμολόγησης του επίπλου. Δείτε τι συμπεριλαμβάνεται στην τιμή και κατά πόσο θα χρειαστεί να συναρμολογήσετε μόνοι σας την ντουλάπα. Σε αυτήν την περίπτωση, θα πρέπει να μάθετε αν η διαδικασία είναι εύκολη ή πιο δύσκολη (και, επομένως, μπορεί να χρειαστείτε κάποια βοήθεια).

Σε κάθε περίπτωση, είναι σημαντικό να βρείτε ένα έπιπλο που θα εξυπηρετήσει τις ανάγκες σας. Πρέπει να σκεφτείτε αν θέλετε να εξοικονομήσετε χώρο ή αν σας ενδιαφέρει περισσότερο να δημιουργήσετε μια όμορφη και συνεκτική εικόνα για το υπνοδωμάτιό σας.

Αν το υπνοδωμάτιό σας έχει αρκετό χώρο σίγουρα, τότε φροντίστε για extra αποθηκευτικό χώρο. Μη διστάσετε να αγοράσετε κάποιο stand – κρεμάστρα για τα πουκάμισα σας. Ωστόσο, όσον αφορά τις χειμωνιάτικες μπότες, τα επίσημα παπούτσια και άλλα ζευγάρια που δεν φοράτε τόσο συχνά, οι γωνιακοί καναπέδες του σαλονιού είναι η ιδανική λύση για να τα αποθηκεύσετε. Εκμεταλλευτείτε κάθε γωνιά του σπιτιού!