Με αγωνία πάνω από το τηλέφωνο πρέπει να βρίσκονται δεκάδες άτομα τις τελευταίες ώρες, καθώς οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έχει πάρει τις αποφάσεις του για το νέο κυβερνητικό σχήμα και ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους.
Στον Έβρο να υπάρχουν τρεις βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, ο Αναστάσιος Δημοσχάκης, ο Χρήστος Δερμεντζόπουλος και ο Σταύρος Κελέτσης και με τους τρεις να περιμένουν ίσως το τηλεφώνημα για κάποια κυβερνητική θέση υφυπουργού.
Προς το παρόν πάντως, νεότερα δεν υπάρχουν, αν και κάποια δημοσιεύματα τις προηγούμενες μέρες άφησαν ελπίδες σε έναν από τους τρεις.

Πάντως στην περίοδο της συγκυβέρνησης Νέας Δημοκρατίας – ΠΑΣΟΚ, είχαμε ταυτόχρονα τρεις υφυπουργούς από τον Έβρο. Τον Άκη Γεροντόπουλο, τον πατέρα του νυν βουλευτή Δερμεντζόπουλου, Αλέκο Δερμεντζόπουλου και τον τελευταίο από το ΠΑΣΟΚ υπουργό Γιώργο Ντόλιο.
Κανείς από τους τρεις δεν συμμετείχε σε επόμενη κυβέρνηση, όπως και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που ακολούθησαν δεν υπουργοποιήθηκαν.

Σε λίγες ώρες θα μάθουμε, αν και στον Έβρο θα πέσουν κεράσματα, μόνο σε στενούς συνεργάτες, λόγω και του κορονοϊού, βεβαίως βεβαίως.

Πάντως όποιοι γίνονται μέλη της κυβέρνησης γίνονται κατόπιν ενεργειών (απόφασης) του πρωθυπουργού κι όχι ενεργειών δικών τους.

Στον Έβρο το ενδιαφέρον δεν έχει να κάνει μόνο με το αν θα γίνει υφυπουργός κάποιος τοπικός βουλευτής, αλλά και με το αν θα παραμείνουν στη θέση τους οι υπουργοί Μηταράκης, ο οποίος έχει αποδοκιμαστεί όσο κανείς άλλος από την τοπική κοινωνία λόγω των αποφάσεών του για το μεταναστευτικό, ο Χρυσοχοΐδης για τον λόγο του μεταναστευτικού επίσης, καθώς και ο Συρίγος, λόγω του ότι τα πανεπιστήμια Ορεστιάδας και Διδυμοτείχου φέτος θα δεχθούν ελάχιστους εισακτέους.