Γκότσης: Οι χειρισμοί εμπεριείχαν μόνο προχειρότητα

Μετά την αποκάλυψη του thraki Νεα, για τα ποσά που θα δίνονταν για διαφήμιση σε ΜΜΕ προκειμένου να προβληθεί η αγροτική έκθεση Φερών, λίγες μέρες μετά μάθαμε, ότι η έκθεση δε θα γίνει.
Αν και θα μπορούσε κάποιος να πει πολλά για τον τρόπο προγραμματισμού που επίσημα έγινε από τον δήμο και τελικά ακυρώθηκε, για το γεγονός ότι δημόσια και με τον πλέον επίσημο τρόπο ΜΜΕ καλούνταν να δώσουν προσφορές για να διαφημίσουν κάτι που προγραμματίστηκε κι αυτό ακυρώθηκε, θα επιλέξουμε να μείνουμε στην ουσία.
Η έκθεση ακυρώθηκε, ακόμη και σαν έκθεση, χωρίς την πανήγυρη που γίνονταν έξω από αυτή, με πάγκους όπου πωλητές απ’ όλη την Ελλάδα, πουλούσαν από ρούχα μέχρι και μαλλί της γριάς.

Ο πρώην αντιδήμαρχος Αλεξανδρούπολης (Φερών) και πρώτος σε ψήφους εκλεγμένος στις τελευταίες δημοτικές εκλογές στον δήμο Αλεξανδρούπολης Νίκος Γκότσης, σχολιάζοντας τις εξελίξεις αναφέρει:
Περί της Μεγάλης Εμποροπανήγυρης και της Αγροτικής Έκθεσης των Φερών.
Ανακοινώθηκε επιτέλους από τον αρμόδιο αντιδήμαρχο η αναστολή και φέτος της Μεγάλης εμποροπανήγυρης και της Αγροτικής έκθεσης των Φερών που τελείται παραδοσιακά κάθε χρόνο τον Σεπτέμβριο. Η αιτία της αναβολής μας λένε ότι είναι η επιδημιολογική κατάσταση εξαιτίας του covid-19 στην περιοχής μας . Αν κατάλαβα καλά οι Φέρες και η εμποροπανήγυρη θα πληρώσουν την νύφη; Όλο το καλοκαίρι η έδρα του Δήμου έβριθε από τις συναυλίες και τις θεατρικές παραστάσεις που προσέλκυσαν χιλιάδες κόσμο, σε αντίθεση με την πόλη των Φερών που η Πολιτιστική δραστηριότητα βρέθηκε στο ΝΑΔΙΡ . Εκεί δηλαδή όλα ήταν τέλεια και δεν υπήρξε διασπορά ; Για μια τέτοια σοβαρή δραστηριότητα που εμπεριέχει και τεράστιο οικονομικό αντίκτυπο στην εστίαση της πόλης μας αποφάσισε κάποιο όργανο; Γνωμάτευσε η Τοπική Κοινότητα ; Γνωμάτευσε το περίφημο συμβούλιο Αγροτικής Πολιτικής που με τυμπανοκρουσίες συστάθηκε πριν 2 χρόνια και συνεδρίασε μέχρι τώρα μιάμιση φορά ; Αποφάσισε η Οικονομική Επιτροπή η το Δημοτικό Συμβούλιο ; Κάναμε ερώτηση και μας το απαγόρευσε η πολιτεία ; Ποιος ήταν αυτός που αποφάσισε να καταδικάσει τους επαγγελματίες των Φερών ; Δεν θα μπορούσαν όλα να γίνουν λαμβάνοντας σοβαρά όλα τα μέτρα που προβλέπει η πολιτεία; (αποστάσεις πάγκων- Rapid Test -θερμομετρήσεις κλπ.). Το πρόβλημα είναι ότι και εδώ δυστυχώς οι χειρισμοί εμπεριείχαν μόνο προχειρότητα. Λέγανε δεν θα γίνει εμποροπανήγυρη αλλά μόνο η έκθεση και αυτή σε άλλο χώρο. Μα ποιος εκθέτης θα ερχόταν όταν θα μάθαινε ότι δεν θα γίνει εμποροπανήγυρη; Η εμποροπανήγυρη εξασφαλίζει την παρουσία του κόσμου. Αυτά πάνε πακέτο. Ο διαχωρισμός και η διάσπαση δοκιμάστηκε στο παρελθόν και κόντεψε να τινάξει την έκθεση στον αέρα. Για αυτό και οι ακυρώσεις τώρα έπεφταν η μια πίσω από την άλλη και υπήρξε απροθυμία των εκθετών. Κρίμα για τους επαγγελματίες μας που περίμεναν μια τονωτική οικονομική ένεση για να βγάλουν τον χειμώνα.

Την ακύρωση της έκθεση γνωστοποίησε ο αντιδήμαρχος Αλεξανδρούπολης Δημήτρης Κολγιώνης, μέσω facebook. Αν και προφανώς ο Κωλγιόνης δεν έχει σχέση με τις αναθέσεις που προγραμματίζονταν για διαφήμιση, φύλαξη και ότι άλλο προβλέπονταν για την προβολή της έκθεσης, ο άνθρωπος πήρε το βάρος της ανακοίνωσης σημειώνοντας:
Φαίνεται ότι τα ποσοτικά δεδομένα, όταν μάλιστα αυτά αφορούν τη δημόσια υγεία, είναι πιο ισχυρά από τον σχεδιασμό και την ισχυρή βούληση για τη διοργάνωση ενός γεγονότος.
Το προηγούμενο διάστημα ο Δήμος Αλεξανδρούπολης και η Δημοτική Ενότητα Φερών είχε προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να πραγματοποιηθεί φέτος η Αγροτική Έκθεση Φερών.
Λαμβάνοντας όμως σοβαρά υπόψη τις Εκθέσεις Επιδημιολογικής Επιτήρησης λοίμωξης από τον κορωνοϊό (covid-19), καθώς και την πορεία των εισαγωγών ασθενών covid-19 στο Π.Γ.Ν. Αλεξανδρούπολης, τις οποίες και παρακολουθούμε καθημερινά, και προκειμένου να διασφαλίσουμε την υγεία των εκθετών και των επισκεπτών μας, αλλά και όλων των συνδημοτών μας, κρίνουμε απαραίτητο να μην πραγματοποιηθεί τόσο η Εμποροπανήγυρη όσο και η Αγροτική Έκθεση στις Φέρες, ενισχύοντας με αυτόν τον τρόπο την προσπάθεια όλων για περιορισμό της διασποράς της νόσου.
Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΦΕΡΩΝ, ΑΓΡΟΤΟΥΡΙΣΜΟΥ &
ΠΡΩΤΟΓΕΝΟΥΣ ΤΟΜΕΑ
ΚΟΛΓΙΩΝΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ