Σε έντονο ύφος και με τη φράση «είναι βουλευτές κι όχι γλάστρες αυτοποτιζόμενες κομματικά προστατευόμενες», αναφέρθηκε στους βουλευτές του Έβρου, ο δημοτικός σύμβουλος Ορεστιάδας Σάκης Κυργιάννης. Ο κ. Κυργιάννης, ο οποίος ύστερα από χρόνια επέστρεψε ξανά στην τοπική αυτοδιοίκηση, από το βήμα του δημοτικού συμβούλου Ορεστιάδας, αναφέρθηκε στην κατάσταση που αντιμετωπίζουν οι οδηγοί στην Εγνατία οδό. Ανάμεσα σε όσα είπε, είναι προβλήματα που ταλαιπωρούν χρόνια όσους χρησιμοποιούν το δρόμο. Ανάμεσα σ’ αυτά, η παντελής έλλειψη σταθμών ανεφοδιασμών – ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΗΠΟΥΣ ΜΕΧΡΙ ΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ. Παράλληλα ο δημοτικός σύμβουλος τόνισε ότι ενώ η Εγνατία κατασκευάστηκε με χρήματα που προέρχονταν στην πλειοψηφία από το ελληνικό δημόσιο, έρχεται ιδιώτης, ο οποίος αυξάνει το κόστος διοδίων από τρία λεπτά το χιλιόμετρο σε έξι και καταργεί τις δωρεάν διελεύσεις των μόνιμων κατοίκων.
Η φράση του όμως για τους βουλευτές, είναι μία φράση που θα παραμείνει για καιρό στη μνήμη όσων την αποτύπωσαν, καθώς αναρωτώμενος τι κάνουν οι βουλευτές για όλα αυτά, είπε ότι είναι βουλευτές κι όχι γλάστρες αυτοποτιζόμενες κομματικά προστατευόμενες.
Στο μεταξύ έθεσε και το ερώτημα τι κάνει η τοπική αυτοδιοίκηση, με τον δήμαρχο Ορεστιάδας Βασίλη Μαυρίδη, να τονίζει ότι συμφωνεί με όσα είπε ο κ. Κυργιάννης και παράλληλα να υπενθυμίζει ότι οι δήμοι Ορεστιάδας και Αλεξανδρούπολης, έκαναν δύο προσφυγές στο συμβούλιο της Επικρατείας όταν ήταν να λειτουργήσουν τα διόδια στο Αρδάνιο, με τις προσφυγές ωστόσο να απορρίπτονται.