Μόνο ντροπή φέρνουν οι εικόνες με κουρελιασμένες ελληνικές σημαίες στην είσοδο της Κομοτηνής. Σημαίες τοποθετημένες σε στύλους φωτισμού!
Όσο κι αν φαντάζει απίστευτο, οι ντροπιαστικές εικόνες στις εισόδους της πρωτεύουσας της Θράκης, είναι πραγματικότητα.
Το θέμα απασχολεί και την τοπική αυτοδιοίκηση, με την Ανεξάρτητη Ενωτική Πρωτοβουλία να καταθέτει ερώτηση στον περιφερειάρχη.
Ακολουθεί το κείμενο της ερώτησης.

ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ
 Τον κ. Περιφερειάρχη ΑΜΘ

Θέμα: Εικόνες ντροπής και προσβολής της Ελληνικής σημαίας στις εισόδους της Κομοτηνής.
Αλγεινή εντύπωση στους πολίτες έχει προκαλέσει, η ανάρτηση από την Περιφέρεια σημαιών της Ελλάδας στο μέσον στύλων ηλεκτροφωτισμού, που βρίσκονται τοποθετημένοι στις διαχωριστικές νησίδες των δρόμων, στις δύο βασικές οδικές εξόδους της Κομοτηνής, με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 200 χρόνων από την επανάσταση του 1821.
Χειρότερη εντύπωση έχει προκαλέσει η εγκατάλειψη στην τύχη τους των σημαιών αυτών, με αποτέλεσμα να κυματίζουν βρώμικες και κουρελιασμένες με ότι απέμεινε από αυτές.
Η ενέργεια τοποθέτησης των σημαιών στο μέσον των στύλων ηλεκτροφωτισμού είναι διαδικασία προσβλητική προς το εθνικό σύμβολο αλλά και παράνομη.
Οι σημαίες πρέπει να τοποθετούνται σε ιστούς και να έχουν μέγεθος ανάλογο του ύψους του και όχι σε στύλους ηλεκτροφωτισμού και μάλιστα στο μέσον αυτών, που σε αντιπαραβολή με τον ιστό παραπέμπουν σε πένθος, παρά σε εορταστική επέτειο. Όπως είναι γνωστό, οι σημαίες τοποθετούνται μεσίστιες όταν υπάρχει εθνικό ή τοπικό πένθος (στην περίπτωσή μας, «μεσίστυλες»).
Η τοποθέτηση συμβόλων σε στύλους ηλεκτροφωτισμού απαγορεύεται ρητά από τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (Άρθρο 11, Παρ. 7) αλλά και από τους κανονισμούς ασφαλείας του ΔΕΔΔΗΕ.
Ερωτάται ο Κος Περιφερειάρχης:
• Πότε θα αποκαταστήσει η Περιφέρεια την εικόνα ντροπής στις εισόδους της Κομοτηνής, με την απομάκρυνση των κουρελιασμένων σημαιών και την αποκατάσταση της νομιμότητας.
• Σκοπεύει η Περιφέρεια να τοποθετήσει κανονικούς ιστούς σε κατάλληλες θέσεις και σημαίες, διαδικασία στην οποία και ευχαρίστως θα συνηγορήσουμε.
• Θα επιτρέψει ξανά την τοποθέτηση σημαιών στο μέσον των στύλων ηλεκτροφωτισμού.
Οι επερωτώντες
Κώστας Κατσιμίγας
Επικεφαλής / Περιφερειακός Σύμβουλος Π.Ε. Ροδόπης
Χρήστος Χατζηπέμου
Περιφερειακός Σύμβουλ