Ένας επιχειρηματίας από την Ορεστιάδα, έπεσε θύμα απάτης. Ο επιχειρηματίας ενώ πωλούσε προϊόν βρέθηκε τελικά να πληρώνει σε απατεώνες χρήματα. Με αφορμή το περιστατικό η Ένωση Επαγγελματιών και Βιοτεχνών Ορεστιάδας και Περιφέρειας καλεί τους επιχειρηματίες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.

Με αφορμή νέο κρούσμα απάτης μέσω διαδικτύου που έλαβε χώρα σήμερα 25/9/2021 σε βάρος συναδέλφου μας επιχειρηματία , εξημερώνουμε τα παρακάτω :
Οι συναλλαγές μέσω διαδικτύου είναι πλέον μέρος της πραγματικής οικονομίας .
Οι ασφαλείς όμως συναλλαγές είναι ένα πρόβλημα που πρέπει να διευθετηθεί.
Θα θέλαμε να επιστήσουμε την προσοχή των συμπολιτών και των συναδέλφων μας στην τήρηση βασικών κανόνων συναλλαγών μέσω διαδικτύου , ώστε να αποφύγουμε την περίπτωση να πέσουμε θύματα απάτης :
Σε καμία περίπτωση :
Δεν δίνουμε προσωπικά στοιχεία σε παραπομπές (links)από εισερχόμενα μηνύματα μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή εφαρμογών κοινωνικής δικτύωσης(messenger κλπ ) ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΠΟΣΤΟΛΕΑ
Δεν πραγματοποιούμε πληρωμές σε μη εγνωσμένα και αναγνωρισμένα ηλεκτρονικά σημεία πώλησης που δεν χρησιμοποιούν συστήματα ασφαλών κρυπτογραφημένων ηλεκτρονικών συναλλαγών
Και κυρίως αν πραγματοποιούμε συναλλαγή ως πωλητές ,ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΜΜΙΑ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΟΠΟΙΟΥΔΗΠΟΤΕ ΠΟΣΟΥ ΣΕ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΠΟΥ ΥΠΟΔΕΙΚΝΥΕΙ Ο ‘’ΑΓΟΡΑΣΤΗΣ’’ για κανένα απολύτως λόγο.
Προτείνεται να χρησιμοποιούμε ασφαλείς πλατφόρμες ενδιάμεσων διεκπεραιωτών συναλλαγών τύπου PayPal

O Πρόεδρος Η Γεν.Γραμματέας

Τσομπανίδης Χρήστος Καζακίδου Αγγελική