Τον Έβρο θα επισκεφτεί την Κυριακή ο υπουργός προστασίας του πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος. Ο κ. Θεοδωρικάκος κατά την πρώτη του επίσκεψη στη συνοριακή περιοχή, θα επιθεωρήσει τα έργα και τα νέα συστήματα για τη φύλαξη των συνόρων, ενώ θα ακούσει και την τοπική κοινωνία, μέσω των δημάρχων της περιοχής με τους οποίους θα συναντηθεί στην Αλεξανδρούπολη.
Εδώ και χρόνια, σε λίγο θα κοντεύουν δεκαετίες, στη σχολή αστυφυλάκων Διδυμοτείχου παραμένει ανολοκλήρωτο το μεγάλο έργο του σκοπευτηρίου.
Το σκοπευτήριο που είναι το 2ο μεγαλύτερο στην Ελλάδα, ύστερα από αυτό που έγινε για τους Ολυμπιακούς στην Αθήνα, δεν έχει τη βασική αίθουσα – το κυρίως σκοπευτήριο – δεν έχει δηλαδή αυτό για το οποίο ξεκίνησε να γίνεται.
Πληροφορίες που δημοσίευσε το thraki Νεα, ανέφεραν πριν από λίγους μήνες ότι απαιτούνταν περίπου 300.000 ευρώ για την ολοκλήρωση του έργου, το οποίο θα δώσει δεκάδες πλεονεκτήματα στη σχολή αστυφυλάκων Διδυμοτείχου. Όλα αυτά πριν παρατηρηθούν οι μεγάλες ανατιμήσεις στην αγορά.
Όσο καθυστερεί το υπουργείο να ολοκληρώσει το έργο, πέρα από το γεγονός ότι οι δόκιμοι αστυφύλακες θα στερούνται ένα βασικό και πρότυπο επίπεδο εκπαίδευσης, ανεβαίνει και το κόστος για την ολοκλήρωση του έργου.

Ο Τάκης Θεοδωρικάκος έχει τη μοναδική ευκαιρία να συνδέσει το όνομά του με ένα αναπτυξιακό έργο στον Έβρο κι όχι μόνο με φράχτες και συστήματα φύλαξης.
Η παράδοση ενός σύγχρονου σκοπευτηρίου, πέρα από το ότι θα εκτοξεύσει το επίπεδο εκπαίδευσης των δόκιμων αστυφυλάκων, θα δίνει τη δυνατότητα να εκπαιδεύονται συνεχώς αστυνομικοί που υπηρετούν στην περιοχή, μπορεί να αποτελέσει και το μοναδικό και αδιαπέραστο επιχείρημα για τη φιλοξενία στον Έβρο διεθνών διοργανώσεων.
Ο υπουργός έχει την ευκαιρία μέσα από ορθή ενημέρωση και απόφαση, να συνδέσει το όνομά του με την ανάπτυξη του Έβρου.