Η πανδημία έχει επηρεάσει κάθε πλευρά της ζωής μας. Και τα επαγγέλματά μας δεν ξέφυγαν από την επιρροή της. Σε περίπτωση που ανήκετε στους ανθρώπους που αναγκάστηκαν να εργαστούν από το σπίτι ή αν το μοντέλο εργασίας σας ήταν εδώ και καιρό η απομακρυσμένη εργασία, σίγουρα καταλαβαίνετε πόσο διαφορετική είναι η αίσθηση του να εργάζεται κανείς στον προσωπικό του χώρο. Αυτού του είδους η εργασία προσφέρει αρκετά οφέλη, αλλά είναι σημαντικό να γίνεται και σωστά.

Αν, λοιπόν, αυτόν το χειμώνα πρόκειται να εργαστείτε από το σπίτι, ίσως οι παρακάτω συμβουλές σας φανούν χρήσιμες.

  1. Φροντίστε να παραμείνετε ζεστοί

Είναι σημαντικό να παραμένετε ζεστοί όσο θα εργάζεστε. Είναι προφανές ότι αν κρυώνετε και νιώθετε άβολα, δεν θα μπορείτε να συγκεντρωθείτε στην εργασία σας. Γι’ αυτό και αν δεν το έχετε κάνει ήδη, είναι καλύτερη ιδέα να επενδύσετε σε λέβητες αερίου https://www.caloria.eu/category/proionta/levites/ για τη θέρμανση του σπιτιού σας. Και αυτό επειδή θα μπορείτε να ελέγξετε πλήρως τη θέρμανσή σας και δεν θα χρειάζεται να συνεννοείστε με τους γείτονές σας. Το καλό, επίσης, με τους λέβητες συμπύκνωσης είναι ότι έχουν πολύ καλή απόδοση, χωρίς να καταναλώνουν πολλά καύσιμα.

  1. Χρειάζεστε το φως του ήλιου

Το χειμώνα ο καιρός είναι συχνά κάπως μουντός. Και, όπως και να έχει, το γεγονός ότι θα εργάζεστε από το σπίτι σημαίνει ότι δεν θα βγαίνετε και τόσο συχνά. Εντούτοις, χρειάζεστε τον ήλιο και τη βιταμίνη D. Αν, λοιπόν, το γραφείο σας στο σπίτι δεν βρίσκεται κοντά σε κάποιο παράθυρο, ίσως έχει έρθει η ώρα να ξανασκεφτείτε τη διάταξη των επίπλων. Τοποθετήστε το γραφείο σας με τρόπο που να μπορείτε να κοιτάζετε έξω από το παράθυρο και να απολαμβάνετε τον ήλιο.

Note: Ο ήλιος μπορεί, επίσης, να συμβάλει στο να ζεσταθεί το σπίτι λίγο περισσότερο. Επομένως, μην κλείνετε τις κουρτίνες.

  1. Θέστε συγκεκριμένα όρια

Όταν εργάζεται κανείς από το σπίτι, τα όρια ανάμεσα στην εργασία και τη ζωή του είναι πολύ εύκολο να χαθούν. Είναι κομβικής σημασίας να θέσετε πολύ συγκεκριμένα όρια και να αφήνετε τη δουλειά στην άκρη από μία ώρα και μετά. Αφιερώστε και λίγο χρόνο στον εαυτό σας για να κάνετε το επόμενο.

  1. Βγείτε έξω

Ναι, κάνει κρύο. Ναι, φυσάει. Αλλά δεν πρέπει να μένετε συνεχώς κλεισμένοι στο σπίτι, όσο ζεστό και αν είναι. Η άθληση ή ακόμη και μια απλή βόλτα για να πάρετε λίγο αέρα, θα σας βοηθήσει να συγκεντρωθείτε καλύτερα και να είστε πιο παραγωγικοί όταν θα είναι και πάλι ώρα να εργαστείτε.

Πάνω από όλα να θυμάστε να αλλάζετε κάθε τόσο τη ρουτίνα σας. Το να κάνετε συνεχώς τα ίδια απλώς θα σας κουράσει.