Παρουσιάστηκε σε φορείς η πρώτη πρόταση της κυκλοφοριακής μελέτης Ορεστιάδας
Τις προτάσεις της κυκλοφοριακής μελέτης της Ορεστιάδας παρουσίασαν σε εκπροσώπους φορέων της πόλης οι μελετητές. Πρόκειται για τη μελέτη που πραγματοποιείται εδώ και μήνες και αφορά σε παρεμβάσεις για τη βελτίωση της κίνησης των οχημάτων, των πεζών, των ποδηλάτων και τη βελτίωση των υποδομών για τα ΑμεΑ.
Ανάμεσα στις προτάσεις που έχουν τεθεί πλέον σε διαβούλευση, είναι η τοποθέτηση φωτεινών σηματοδοτών στη διασταύρωση των οδών Βασιλέως Κωνσταντίνου και Κωνσταντινουπόλεως και η δημιουργία δύο νέων κυκλικών κόμβων.
Ο ένας κυκλικός κόμβος προτείνεται να κατασκευαστεί στη νότια είσοδο της πόλης (ύψος ΟΑΕΔ) και ο άλλος στη δυτική είσοδο της Ορεστιάδας (ύψος Αγίας Βαρβάρας).
Παράλληλα προτείνεται και η δημιουργία ποδηλατόδρομου στην Βασιλέως Κωνσταντίνου, αλλά και περιπατητικού δρόμου, ανατολικά της Ορεστιάδας.
Η ανάδοχος του έργου της κυκλοφοριακής μελέτης είναι η ένωση εταιρειών Κουτρουμπής Αντώνιος – Δεληδήμου Αικατερίνη, με τον ανάδοχο να προτείνει ακόμη και τη μεταφορά του ΚΤΕΛ εκτός πόλης και την ανάπτυξη δικτύου αστικών συγκοινωνιών.

Ενδιαφέρουσα είναι και η πρόταση για τοποθέτηση παρκόμετρων, αλλά και για την αύξηση των διαθέσιμων χώρων στάθμευσης, με πλάγια στάθμευση στην οδό Αγίων Θεοδώρων, η οποία προτείνεται να μετατραπεί σε δρόμο ήπιας κυκλοφορίας.

Οι φορείς κατέθεσαν προτάσεις και ενστάσεις, με τη διαβούλευση να συνεχίζεται. Όσο προς το χρονοδιάγραμμα των έργων, έχει ορίζονταν πέντε και δέκα ετών.


Για την εκπόνηση της μελέτης, μεταξύ άλλων συμπληρώθηκαν από κατοίκους 208 ερωτηματολόγια, έγιναν 1002 συνεντεύξεις προέλευσης – προορισμού παρά την οδό, μετρήσεις κυκλοφορίας σε 20 διασταυρώσεις, μετρήσεις φόρου και σύνθεσης κυκλοφορίας σε διατομές,

Η κυκλοφοριακή μελέτη δεν συνεπάγεται ότι όλες οι προτάσεις θα υλοποιηθούν, κάποιες όμως αναμένεται να πραγματοποιηθούν.