Επεισόδιο σε σχολείο του Διδυμοτείχου καταγράφηκε πριν από λίγες μέρες, όταν εκπαιδευτικός δέχθηκε όπως καταγγέλλει άσκηση σωματικής και λεκτικής βίας από μητέρα.
Το περιστατικό το οποίο συνεχίστηκε με καταγγελία στην αστυνομία, χωρίς όμως να λάβει ευρύτερες διαστάσεις αναδεικνύει η Β ΕΛΜΕ Έβρου, η οποία σε έγγραφο που κοινοποίησε σε σχολικές μονάδες της περιοχής αναφέρει:

Το Δ.Σ. της Β ΕΛΜΕ καταγγέλλει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την άσκηση λεκτικής και σωματικής βίας από γονέα – κηδεμόνα μαθητού σχ. μονάδας της περιοχής μας, ενάντια στο Δ/ντη της σχ.μονάδας.
Οι εκπαιδευτικοί με τον αγώνα μας, από όποια θέση κι αν υπηρετούμε τη Δημόσια Εκπ/ση υπερασπιζόμαστε το Δημόσιο Σχολείο, ξεπερνώντας καθημερινά το κλίμα φόβου που επιχειρεί να περάσει η κυβέρνηση και το Υπουργείο Παιδείας με απειλές, τρομοκρατία και δικαστικές παρεμβάσεις. Με τον αγώνα αυτό φέρνουμε στο προσκήνιο ΟΛΑ τα ζητήματα που αφορούν το Δημόσιο Σχολείο, τους μαθητές μας και τις εργασιακές σχέσεις των εκπαιδευτικών. Είναι άδικο και καταδικαστέο να στοχοποιούνται συνάδελφοί μας κατά τη διάρκεια άσκησης των καθηκόντων τους. Είναι ανάγκη όσο ποτέ άλλοτε να συμπήξουμε ένα ενιαίο αγωνιστικό μέτωπο εκπ/κοί, γονείς και μαθητές ενάντια στον αυταρχικό κατήφορο του Υπουργείου Παιδείας και στην προσπάθειά του για αποδόμηση του σχολείου.

Στηρίζουμε ηθικά και συνδικαλιστικά το συνάδελφό μας και αναμένουμε από τις Ενώσεις Γονέων να καταδικάσουν το μεμονωμένο αυτό γεγονός και να απαντήσουν θετικά στην αναγκαία αγωνιστική μας συμπόρευση.

Για το Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος Η Γ. Γραμματέας
Κουσινίδης Χαρίλαος Γεωργουσίδου Μαρία

Φωτό: Από τη σελίδα της Αγωνιστικής Ανεξάρτητης Παρέμβασης Έβρου