Ένας επιστήμονας ο οποίος προσπαθεί να αναπτυχθεί, να λειτουργεί χωρίς προβλήματα και κυρίως η σχολή νοσηλευτικής να παραμείνει στο Διδυμότειχο

Το Διδυμότειχο στηρίζει με όλες τους τις δυνάμεις ο καθηγητής και αντιπρύτανης του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδας Ηλίας Καραπάντζος. Ο κ. Καραπάντζος, ο οποίος αποτέλεσε και από τους πρώτους καθηγητές της σχολής νοσηλευτικής όταν ιδρύθηκε και λειτούργησε ως ΤΕΙ στην πόλη των κάστρων, είναι υπέρμαχος της λειτουργίας της σχολής νοσηλευτικής στο Διδυμότειχο.
Με τη θέση του στο Διεθνές Πανεπιστήμιο και το επιστημονικό του κύρος, πιστεύει ότι η σχολή πρέπει να παραμείνει και στο Διδυμότειχο, αλλά και στο Διεθνές Πανεπιστήμιο, όταν ερωτήθηκε σχετικά από το thraki Νεα.
To ΔΙ.ΠΑ.Ε. άλλωστε για πρώτη φορά, είναι το μοναδικό εκπαιδευτικό ίδρυμα της χώρας, το οποίο έμπρακτα απέδειξε ότι στηρίζει τη νοσηλευτική. Αυτό έγινε με την προκήρυξη δύο μόνιμων θέσεων καθηγητών Νοσηλευτικής, με τη διαδικασία επιλογής να έχει ολοκληρωθεί. Η τοποθέτηση όμως των καθηγητών, πάει λίγο πίσω, καθώς υπάρχει ένσταση από έτερο υποψήφιο, επί της διαδικασίας. Πάντως είναι θέμα χρόνου και δύο καθηγητές να τοποθετηθούν στη σχολή νοσηλευτικής Διδυμοτείχου.
Ο Ηλίας Καραπάντζος, με την παρουσία του στις εορταστικές εκδηλώσεις της 28ης Οκτωβρίου στο Διδυμότειχο – και μάλιστα οικογενειακώς –  συμβολικά και ουσιαστικά στηρίζει τη σχολή και την πόλη. Μάλιστα κατέθεσε και στεφάνι στο Ηρώων, εκπροσωπώντας το ΔΙ.ΠΑ.Ε.. Ήταν η πρώτη φορά που εκπρόσωπος του πανεπιστημίου κατέθεσε στεφάνι, με τον τελετάρχη πάντως να ξεχνάει να αναφέρει το όνομα του εκπροσώπου του ιδρύματος, κάτι που δεν άφησε και τις καλύτερες εντυπώσεις.
Πάντως σε κάθε περίπτωση, η θέληση του Διεθνούς Πανεπιστημίου και η παρουσία Καραπάντζου είναι κάτι που το υπουργείο παιδείας οφείλει τουλάχιστον να το αξιολογήσει πριν πάρει τις όποιες αποφάσεις για μεταφορά της σχολής και σε πόλη και σε πανεπιστήμιο. Το υπουργείο πάντα αποφασίζει, αλλά πλέον είναι γνωστό και στον υφυπουργό Συρίγο ότι η προσπάθεια για αναβάθμιση της νοσηλευτικής Διδυμοτείχου γίνεται και από το Διεθνές Πανεπιστήμιο κι όχι μόνο από τον δήμο.