Για καταστροφική αγροτική πολιτική μιλάει ο δημοτικός σύμβουλος Διδυμοτείχου Σίμος Τσιλίκας. Ο κ. Τσιλίκας τονίζει ότι τα αναχώματα στην κοιλάδα του Ερυθροποτάμου παραμένουν ανοιχτά, ενώ καταστροφές υπάρχουν και στην αγροτική υποδομή, οι αγρότες πλήττονται και από την ακρίβεια.
Ο κ. Τσιλίκας συγκεκριμένα τονίζει:

Την ώρα που οι καταστροφές στην κοιλάδα του Ερυθροποταμου παραμένουν έως και σήμερα στην ίδια κατάσταση θυμίζοντας βομβαρδισμενο τοπίο (ανοιχτά αναχώματα, κατεστραμμένα αντλιοστάσια, καταστροφή αγροτικής οδοποιίας, αγροτεμάχια πλημμυρισμένα με άμμο) με τεράστιες ευθύνες της Περιφέρειας και του Δήμου Διδυμοτείχου.
Την ώρα που οι αγρότες της περιοχής του Διδυμότειχου (αλλά και ολόκληρης της Ελλάδας) πλήττονται από την ακρίβεια, την εκτόξευση του κόστους παραγωγής, τις αποζημιώσεις «ψίχουλα», τις νέες περικοπές της κυβέρνησης στη βασική ενίσχυση, έρχεται λοιπόν η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και ανακοινώνει στους αγρότες την επιστροφή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης (συνολικού κόστους παρεμβάσεις 50 εκατομμυρίων ευρώ).
Η κυβέρνηση συνεχίζει να εξαπατά των αγροτικό κόσμο καθώς το μέτρο για το αφορολογητο πετρέλαιο θα εφαρμοστεί από του χρόνου και αφορα ένα πολύ μικρό ποσοστό αγροτών (κάτω του 20% του συνόλου, το οποίο θα ισχύσει για το 2022, όμως οι αγρότες θα το λάβουν το 2023)
Η κυβέρνηση συνεχίζει να εξαπατά των αγροτικο κόσμο καθώς από τη φετινή προκαταβολή της βασικής ενίσχυσης του 70% λείπουν 63 εκατομμύρια Ευρώ ,δλδ το 10% των χρημάτων που πιστώνονται στους λογαριασμούς των αγροτών κάθε χρόνο.
Η κυβέρνηση συνεχίζει τα εξαπατά τον αγροτικό κόσμο καθώς εκατοντάδες αγρότες περιμένουν έως και σήμερα να εισπράξουν την επιστροφή του ΕΦΚ του 2016 συνολικού ύψους 90 εκατομμύρια Ευρώ. Τα ποσά αυτά που δικαιούνται ούτε τα έχουν εισπράξει , ούτε έχουν συμψηφιστεί με οφειλές στην εφορία η τα ασφαλιστικά ταμεία.