Οι νέοι τίτλοι από τις εκδόσεις Διόπτρα, βρίσκονται ήδη στα βιβλιοπωλεία.

Το εκδοτικό πρόγραμμα του Νοεμβρίου περιλαμβάνει πολλές εκδόσεις ξένων συγγραφέων, με τις εκδόσεις Διόπτρα να τονίζουν:

Στην Ξένη Πεζογραφία υποδεχόμαστε με μεγάλη χαρά ένα σπουδαίο μυθιστόρημα, το πρώτο της  Carson McCullers, που την καθιέρωσε μεμιάς ως μία από τις σημαντικότερες φωνές της αμερικανικής λογοτεχνίας του 20ού αιώνα. Το Η καρδιά κυνηγάει μονάχη μιλά για την ανισότητα, το τραύμα και τη μοναξιά του σύγχρονου ανθρώπου. Το βιβλίο μεταφέρθηκε στον κινηματογράφο το 1968 από τον Ρόμπερτ Έλις Μίλερ.

Συνεχίζουμε με ένα εξαιρετικό γερμανικό θρίλερ, που αυτή τη φορά θα απολαύσετε σε δύο μέρη. Ο αγαπημένος μας Sebastian Fitzek μάς συστήνει τον Συλλέκτη (Μάτια Ι) και τον Κυνηγό (Μάτια ΙΙ) και τίποτα δεν είναι όπως φαίνεται.

Επιπλέον, το Βρεγμένο ψάρι, το διάσημο μυθιστόρημα του Volker Kutcher, έρχεται σε graphic novel. Σύμφωνα με το Crime Time Preview, τα σκίτσα του έχουν μια vintage και κινηματογραφική αίσθηση.

Κλείνουμε αυτή την κατηγορία με την Ιταλίδα από τη Lucinda Riley, συγγραφέα της σειράς-παγκόσμιο εκδοτικό φαινόμενο «Οι Κόρες των Αστεριών». Μια ιστορία αγάπης γεμάτη ανατροπές, μουσική και ρομαντισμό.

Στην κατηγορία Ψυχολογία – Προσωπική Ανάπτυξη ο Robin Sharma, συγγραφέας του best seller Ο μοναχός που πούλησε τη Ferrari του, με το βιβλίο Ο ήρωας της διπλανής πόρτας μεταφέρει ό,τι καλύτερο έχει να προσφέρει όσον αφορά την ανώτερη παραγωγικότητα, την εξαιρετική απόδοση, τη μακροχρόνια ευτυχία και την απαράμιλλη προσφορά στην κοινωνία. Σε αυτό το βιβλίο παραθέτει πολύ περισσότερα προσωπικά στοιχεία από ό,τι σε οποιοδήποτε προηγούμενό του.

Στη συνέχεια έχουμε την Αλήθεια του Νικόλα Σμυρνάκη, ένα βιβλίο μέσα από το οποίο καλεί τον αναγνώστη να ψάξει, να βρει, να αποδεχτεί και να εκφράσει την Αλήθεια μέσα του. Μόνο τότε απελευθερώνεται κανείς από τη φυλακή της γνώμης των άλλων.

Στην ίδια κατηγορία το Θαύμα της επιτυχίας από τον Hal Elrod, συγγραφέα του best seller Το πρωινό θαύμα, είναι η φόρμουλα που εγγυάται μοναδικά επίπεδα επιτυχίας βασισμένη σε δύο αποφάσεις: στην ακλόνητη πίστη και στην επίμονη προσπάθεια.

Το Μεγάλο Πάντα και ο Μικρός Δράκος στην κατηγορία Πνευματική Αναζήτηση μάς μαθαίνει ότι ίσως τελικά το να χάσεις τον δρόμο σου είναι το καλύτερο που θα μπορούσε να σου συμβεί. Ο James Norbury μας δείχνει μέσα από το βιβλίο του, που έγινε best seller, ότι σημασία έχει το ταξίδι, όχι ο προορισμός.

Στην κατηγορία Ιστορία – Φιλοσοφία – Πολιτισμοί η επίσημη ομάδα «Η Γεωγραφία είναι πολύ κουλ» μας μαθαίνει βασικές αρχές Γεωγραφίας… για να φαινόμαστε και εμείς κουλ. Και για να πάψουμε να μπερδεύουμε το Καρπενήσι με νησί. Γεωγραφία για εντελώς αγεωγράφητους λοιπόν για να λύσετε όλες τις απορίες σας!

Παραμένουμε στην ίδια κατηγορία, όπου ο επιστήμονας και διανοούμενος Steven Pinker με το βιβλίο Διαφωτισμός τώρα μας καλεί να αποστασιοποιηθούμε από τους φρικιαστικούς τίτλους των ειδήσεων και τις αποκαλυπτικές προφητείες που παίζουν με τους φόβους και τις προκαταλήψεις μας. Σε εβδομήντα πέντε εντυπωσιακά διαγράμματα ο Pinker δείχνει ότι σήμερα υπάρχει βελτίωση από κάθε άποψη –μακροζωία, υγεία, ευημερία, ασφάλεια, ειρήνη, γνώση και ευτυχία– όχι μόνο στη Δύση, αλλά και σε όλο τον κόσμο.

Στα Βιβλία για Παιδιά η Κατερίνα Σέρβη με το Αρχαίο Θέατρο – Ήρωες και ηρωίδες που έγιναν ποίηση μας συστήνει δεκαπέντε ήρωες και ηρωίδες του αρχαίου θεάτρου που αφηγούνται τις ιστορίες τους. Ένα βιβλίο που θα γοητεύσει μικρούς και μεγάλους (ηλικίες 10+).

Στη σειρά «Η πριγκίπισσα με τη μαύρη μάσκα» έρχεται το Πειράματα Φυσικής για… κλάματα! (ηλικίες 5+), ενώ στη σειρά «Τα Μυστήρια του Μάντλμουρ» τα παιδιά θα απολαύσουν το βιβλίο Η εξαφάνιση της μυστικής συνταγής (ηλικίες 7+).

Καλή ανάγνωση!