Επιστράτευση και εθελοντική ανταπόκριση γιατρών

Σχεδόν γεμάτη είναι η ΜΕΘ Covid του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Έβρου, καθώς υπάρχουν μόλις τρία διαθέσιμα κρεβάτια. Αυτή τη στιγμή στη ΜΕΘ νοσηλεύονται 12 ασθενείς, ενώ στην κλινική Covid toy νοσοκομείου με ηπιότερα συμπτώματα νοσηλεύονται 60 άτομα. Όπως και στα προηγούμενα κύματα της πανδημίας το νοσοκομείο μπορεί να αναπτύξει κι άλλες κλινικές αν χρειαστεί.
Στο Διδυμότειχο νοσηλεύονται 17 περιστατικά ασθενών με κορονοϊό.

Τι γίνεται με την επίταξη

Όσον αφορά στην ανάγκη για ιατρικό προσωπικό στο νοσοκομείο Διδυμοτείχου ανταποκρίθηκαν δύο ιδιώτες γιατροί οι οποίοι θα εργάζονται καθημερινά χωρίς να χρειαστεί η επίταξή τους. Πρόκειται για δύο ιδιώτες παθολόγους, οι οποίοι από τη Δευτέρα θα ριχθούν στη μάχη για την ανακούφιση του συστήματος υγείας.
Στην Αλεξανδρούπολη, επιστρατεύτηκαν δύο γιατροί, ενώ σ’ αυτή τη φάση δεν προβλέπεται νέα επιστρατεύση, κάτι που εκτιμάται ότι θα γίνει αν παραστεί ανάγκη.

Στο μεταξύ, η καλή είδηση, αφορά στο νοσοκομείο Διδυμοτείχου, όπου τρεις διοικητικοί υπάλληλοι πιάνουν δουλειά για να ασχοληθούν με απαραίτητες εργασίες για την ανάπτυξη και αναβάθμιση του νοσοκομείου. Πρόκειται για επικουρικό προσωπικό το οποίο θα ασχοληθεί με τα προγράμματα ΕΣΠΑ και δημοσίων επενδύσεων, τα οποία όταν υλοποιούνται λύνουν πολλά προβλήματα, από τον εξοπλισμό μέχρι το κτηριακό.