Μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί έχουν ξεσηκωθεί, ζητώντας το ακριτικό Σουφλί να αντιμετωπίζεται ως περιοχή μία ανάσα από τα σύνορα.

Αποτέλεσμα φαίνεται ότι έχει ο αγώνας της σχολικής κοινότητας του λυκείου Σουφλίου. Η σχολική κοινότητα ως μία γροθιά, είχε ξεσηκωθεί, καθώς για μόλις τρεις μαθητές, το υπουργείο παιδείας θα προχωρούσε σε συγχώνευση τμημάτων, με αποτέλεσμα τα τρία τμήματα της πρώτης λυκείου να γίνουν δύο. Την προηγούμενη εβδομάδα οι μαθητές, προχώρησαν σε κατάληψη και σε δυναμική διαμαρτυρία στην πόλη του Μεταξιού, ζητώντας τα τμήματα να παραμείνουν τρία, όπως ήταν από την αρχή της χρονιάς.
Οι πληροφορίες του thraki Νεα, αναφέρουν ότι από εβδομάδα επιστρέφουν στο σχολείο οι αναπληρωτές καθηγητές και η μόνιμη εκπαιδευτικός που είχαν απομακρυνθεί.
Αξίζει να σημειωθεί ότι πριν λίγες μέρες, τρεις μαθητές πήραν μεταγραφή σε άλλα σχολεία, με αποτέλεσμα βάσει τον αποφάσεων για συγχωνεύσεις τα τρία τμήματα της Α Λυκείου, να γίνουν αυτομάτως δύο.
Η δυναμική αντίδραση και αγώνας των μαθητών οι οποίοι δήλωναν αποφασισμένοι να συνεχίσουν μέχρι να δικαιωθούν, φαίνεται ότι έχει αποτέλεσμα.

 

Αξίζει να αναφερθεί ότι ομόφωνο ψήφισμα για τη μη συγχώνευση των τάξεων είχε εκδώσει και ο δήμος Σουφλίου, ενώ ο βουλευτής Έβρου της Νέας Δημοκρατίας Σταύρος Κελέτσης είχε προχωρήσει σε κοινοβουλευτική αναφορά προς την υπουργό παιδείας Νίκη Κεραμέως.