Συμμετοχή ρεκόρ στο ΚΙΝΑΛ – Στις εκλογές συμμετείχαν 267.967 ψηφοφόροι

Ολοκληρώθηκε η καταμέτρηση των ψηφοδελτίων στις εκλογές για την ανάδειξη νέου προέδρου στο Κίνημα Αλλαγής. Στον πρώτο γύρο ο Νίκος Ανδρουλάκης 37,11% αναδείχθηκε πρώτος, ο Γιώργος Παπανδρέου δεύτερος με 27,6%. Στην τρίτη θέση
ο Ανδρέας Λοβέρδος με 26,03%. Ο Παύλος Χρηστίδης κατέκτησε την τέταρτη θέση με 3,25%, ο Χάρης Καστανίδης 2,96% και ο Παύλος Γερουλάνος 2,98%.

Δήλωση Νίκου Ανδρουλάκη για το αποτέλεσμα της 5ης Δεκεμβρίου 2021.
Θέλω να ευχαριστήσω τους 270.000 προοδευτικούς πολίτες που ήρθαν και μας τίμησαν σε αυτή την πολύ μαζική διαδικασία.
Θέλω να ευχαριστήσω τους συνυποψηφίους μου, που δώσαμε έναν αγώνα με πολιτικό πολιτισμό, με αξιοπρέπεια και ενότητα. Την ενότητα που είναι και η βασική παρακαταθήκη της αείμνηστης Προέδρου μας, Φώφης Γεννηματά.
Από την αρχή αυτής της προσπάθειας, είπα ότι η δύναμη μου είναι η βάση της Παράταξης και όσοι την επιθυμούν περήφανη και ισχυρή. Θέλω πραγματικά να τους ευχαριστήσω από τα βάθη της καρδιάς μου για την τιμή που μου έκαναν και δεσμεύομαι ότι θα τιμήσω την εντολή τους για ανανέωση, για ενότητα και πολιτική αυτονομία.
Η Δημοκρατική Παράταξη απόψε επιστρέφει, το ΠΑΣΟΚ επιστρέφει.

Παπανδρέου: Κάλεσμα για τον επόμενο γύρο
Σε δήλωσή του ο Γιώργος Παπανδρέου τόνισε:
Μας ψήφισε ένα μεγάλο μέρος των προοδευτικών πολιτών. Την άλλη Κυριακή όσοι μας τίμησαν με τη μεγαλειώδη τους συμμετοχή αποφασίζουν για την τύχη της παράταξης. Αποφασίζουνε για την πορεία και το μέλλον της παράταξης.
Αποφασίζουν για την ταυτότητα και την προοδευτική πορεία του κινήματός μας. Σας ευχαριστώ όλους για τη συμμετοχή σας και σας καλή στη μάχη της επόμενης Κυριακής.

Ο Ανδρέας Λοβέρδος στη δήλωσή του ευχαρίστησε τους χιλιάδες πολίτες που συμμετείχαν στη διαδικασία.
Θέλω να ευχαριστήσω τους εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες που συμμετείχαν σ’ αυτή τη γιορτή της Δημοκρατίας. Θέλω να τους ζητήσω συγγνώμη για τις πολλές ώρες που περίμεναν για να συμμετάσχουν στην κάλπη μας. Θέλω να πω όσο πιο δυνατά μπορώ, ότι το ΠΑΣΟΚ η Δημοκρατική Παράταξη έχει μέλλον.