Ελεύθεροι χωρίς κανέναν απολύτως περιορισμό να κινούνται μέσα στην Τουρκία, είναι ο αστυνομικός και η σύντροφός του. Πρόκειται για ένα ζευγάρι Ελλήνων, το οποίο είχε συλληφθεί την Κυριακή το βράδυ κοντά σε απαγορευμένη περιοχή στην περιοχή Ντουράν απέναντι από την Παλαιά Σαγήνη Ορεστιάδας.
Το ζευγάρι το οποίο είχε επισκεφτεί την Αδριανούπολη για βόλτα, από την πρώτη στιγμή υποστήριξε ότι ακολούθησε το σήμα του gps προκειμένου να πάρει το δρόμο της επιστροφής για την Ελλάδα, όμως κάπου στην πορεία μπερδεύτηκε με αποτέλεσμα να βρεθεί στο σημείο όπου και συνελήφθη.
Την υπόθεση αποκάλυψε το thraki Νεα, την Δευτέρα χωρίς να είναι ξεκάθαρο το τι έχει συμβεί, καθώς κανένας αξιωματικός της ΕΛΑΣ παρά τις επανειλημμένες οχλήσεις από το thraki Νεα δεν επιβεβαίωνε την είδηση. «Δεν έχουμε κάτι» ήταν η απάντηση που λάμβανε τόσο το thraki Νεα, όσο και άλλοι δημοσιογράφοι οι οποίοι προσπαθούσαν να επιβεβαιώσουν κάτι το οποίο ήταν πλέον βέβαιο όσο περνούσαν οι ώρες.
Αργά το βράδυ της Δευτέρας (6 Δεκεμβρίου) τελικά το υπουργείο προστασίας του πολίτη (υπουργός Τάκης Θεοδωρικάκος) εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία στην ουσία όχι μόνο επιβεβαιώσε ότι υπήρχε γνώση του περιστατικού – παρά τη μη επιβεβαίωση στους δημοσιογράφους – αλλά ότι για το θέμα είχε ενημερωθεί άμεσα και ο πρωθυπουργός.

Σε συνέχεια της ανακοίνωσης του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, ελεύθεροι αφέθησαν με περιοριστικούς όρους από τις αρμόδιες δικαστικές αρχές της Αδριανούπολης ο αστυνομικός και η κοπέλα του. Μοναδικός όρος που τέθηκε ήταν να παραμείνουν για 48ωρες στην Τουρκία προκειμένου να ολοκληρωθεί ο έλεγχος των κινητών τους τηλεφώνων.
Από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστή η σύλληψη του Έλληνα Αστυνομικού – που ήταν εκτός υπηρεσίας – ενημερώθηκαν ο Πρωθυπουργός, η ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και το ΥΠΕΞ. Υπήρξε συντονισμένη δράση από την πλευρά της Κυβέρνησης.
Στην περιοχή μετέβη με εντολή του Υπουργού Τάκη Θεοδωρικάκου, ο Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος, Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Σκούμας, προκειμένου να συντονιστούν καλύτερα οι ενέργειες από πλευράς της Ελληνικής Αστυνομίας.
Παράλληλα, υπήρξε διαρκής συνεργασία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη με τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Εξωτερικών και την ελληνική προξενική Αρχή στην Αδριανούπολη.

Σήμερα δικάστηκε η υπόθεση στο δικαστήριο Αδριανούπολης, όπου ο αστυνομικός και η κοπέλα του αποφασίστηκε να αφεθούν ελεύθεροι χωρίς κανέναν περιοριστικό όρο. Μάλιστα όπως πληροφορείται το thraki Νεα, μπορούσαν να κινηθούν στην Αδριανούπολη ελεύθεροι, ενώ είχαν επικοινωνία και με τους δικούς τους στην Ελλάδα. Μοναδική προϋπόθεση για να τους επιτραπεί όμως να φύγουν από την Τουρκία είναι να πληρώσουν διοικητικό πρόστιμο 15.000 τουρκικές λίρες (965 ευρώ) το κάθε άτομο και δικαστικά έξοδα 10.000 (643 ευρώ) τουρκικές λίρες το κάθε άτομο.
Από τη στιγμή που τη Δευτέρα το βράδυ αφέθηκαν ελεύθεροι, αλλά χωρίς το δικαίωμα εξόδου από τη χώρα διέμεναν φρουρούμενοι σε ξενοδοχείο.
Πρέπει να σημειωθεί ότι κομβικό στοιχείο στην έκβαση της υπόθεση ήταν το ότι δεν βρέθηκε κάτι το μεμπτό στα κινητά τους, παρά μόνο προσωπικά στοιχεία και φωτογραφίες.

Το ζευγάρι αναμένεται να επιστρέψει την Παρασκευή στην Ελλάδα, αφού πληρωθεί το πρόστιμο στην τουρκική εφορία.