Τέσσερα χρόνια μετά τη δημόσια διαφωνία του πλοιοκτήτη Φώτη Μανούση με τον πρόεδρο του επιμελητηρίου Έβρου Χριστόδουλου Τοψίδη, σχετικά με διαδικασίες για τη ναυπήγηση σκάφους από το επιμελητήριο Έβρου.
Στόχος ήταν το επιμελητήριο να συνδέσει με πλοίο την Αλεξανδρούπολη με τη Σαμοθράκη. Γι’ αυτό είχε καταθέσει πρόταση χρηματοδότησης προς την ΠΑΜΘ για την αγορά ταχυπλόου επιβατικού πλοίου.
Ειδικότερα, όπως ανέφερε το επιμελητήριο (τον Απρίλιο του 2017), το έτος 2013 η Διοίκηση του Επιμελητηρίου Έβρου, αναγνωρίζοντας τα οφέλη που μπορούν να υπάρξουν από την ανάπτυξη της Σαμοθράκης, αφού το νησί είναι συγκριτικό πλεονέκτημα του Νομού Έβρου, ζήτησε την εκπόνηση μιας μελέτης βιωσιμότητας – σκοπιμότητας για την αγορά ταχυπλόου επιβατικού πλοίου που θα εκτελούσε τη γραμμή Αλεξανδρούπολη – Σαμοθράκη. Η μελέτη αυτή, ήταν απαραίτητη, προκειμένου να κατατεθεί αίτημα χρηματοδότησης στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης σε σχετικό πρόγραμμα στον Άξονα Προτεραιότητας «Αειφόρος Ανάπτυξη και ποιότητα ζωής στην ΠΑΜΘ».
Ο κ. Μανούσης είχε προσφύγει στη δικαιοσύνη προκειμένου να γνωστοποιηθεί στην Saos μελέτη για τη ναυπήγηση σκάφους, μελέτη η οποία σύμφωνα με τον κ. Μανούση είναι εξαιρετικά ακριβή.

Ακούστε ΕΔΩ ραδιοφωνική συνέντευξη του κ. Μανούση σχετική με το θέμα.

Ο πρόεδρος του επιμελητηρίου Έβρου προσέφυγε με τη σειρά του στη δικαιοσύνη, με αποτέλεσμα να καταδικαστεί την Πέμπτη για τις δηλώσεις του ο κ. Μανούσης σε οκτώ μήνες φυλάκιση με αναστολή.