Τη Δευτέρα 10 Ιανουαρίου θα ανοίξουν τα σχολεία, όπως ανακοίνωση η υπουργός παιδείας Νίκη Κεραμέως. Τα σχολεία θα ανοίξουν και προβλέπονται τα εξής μέτρα:

Την πρώτη εβδομάδα λειτουργίας οι μαθητές θα πραγματοποιήσουν τρία δωρεάν self test αντί για δύο. Τα self test θα διατεθούν αυτή την εβδομάδα μέρες από τα φαρμακεία.

Κάθε εβδομάδα όλοι οι εμβολιασμένοι μαθητές και οι εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί θα πραγματοποιούν δύο self test. Δύο self test θα πραγματοποιούν και οι ανεμβολίαστοι μαθητές.
Το μέτρο αυτό προστίθεται, υποστήριξε η Νίκη Κεραμέως, εξαιτίας της μεγάλης μεταδοτικότητας της νέας μετάλλαξης του ιού και σε εμβολιασμένους.

Αλλάζουν όλα σε περίπτωση εντοπισμού κρούσματος στην τάξη καθώς θα γίνονται αυξημένοι έλεγχοι σε όλο το τμήμα και όχι μόνο στους μαθητές που κάθονταν κοντά στο κρούσμα. Όλοι οι ανεμβολίαστοι μαθητές θα κάνουν δωρεάν τεστ, κάθε μέρα, για 5 ημέρες. Αναλυτικά, θα κάνουν δύο radip και ένα self test σε διάστημα πέντε ημερών, επιπλέον των δύο σταθερών self test την εβδομάδα, άρα 5 τεστ σε 5 ημέρες. Οι εμβολιασμένοι μαθητές θα κάνουν σύνολο 3 self test δωρεάν εκείνες τις ημέρες.
Για τους εκπαιδευτικούς, οι ανεμβολίαστοι θα κάνουν και αυτοί 5 τεστ σε 5 ημέρες: δύο rapid και ένα self test, επιπλέον των δύο rapid test που ήδη κάνουν την εβδομάδα. Οι εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί θα κάνουν 3 self test δωρεάν την εβδομάδα.