Την ώρα που ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας του Φυλακίου Χρήστος Τυρμπάκης αποτελεί το πρόσωπο των ημερών, υπάρχει μία γυναίκα η οποία τραβάει κουπί για να στηρίξει τον άνθρωπο που κρατάει τη συμπάθεια των Ελλήνων.
Πρόκειται για την Κούλα Τυρμπάκη η οποία είναι η αδελφή του προέδρου του Φυλακίου.
Η κα. Τυρμπάκη εδώ και χρόνια δίνει τον δικό της αγώνα, χωρίς να διεκδικεί δημοσιότητα, χωρίς να ζητάει ανταλλάγματα, χωρίς να περιμένει κάτι.
Είναι η γυναίκα που στηρίζει όσο κανένας άλλος τον αδελφό της.
Είναι η αδελφή που θα ήθελες να έχεις.
Γιατί η Κούλα, δεν είναι μόνο αυτή που τρέχει στα κρατητήρια, στα νοσοκομεία για να στηρίξει τον αδελφό της.
Είναι η γυναίκα που θα βγει στο Φυλάκιο να ξεσηκώσει τον κόσμο. Να τους πει να βγουν στους δρόμους, να «ταρακουνήσει» ακόμη και τους ιερείς από τους οποίους ζητά να ενημερώνουν τον κόσμο, να κτυπούν τις καμπάνες στις εκκλησίες.
Η Κούλα Τυρμπάκη αλύγιστη, τις δύσκολες ώρες, μιλάει με δικηγόρους, με την αστυνομία, αλλά είναι και η γυναίκα που θα απαντήσει στα δεκάδες τηλεφωνήματα που δέχεται καθημερινά ο αδελφός της όταν ο ίδιος δεν μπορεί να σηκώσει το τηλέφωνο.
Όσοι γνωρίζουν την Κούλα Τυρμπάκη, ξαφνιάζονται ακόμη περισσότερο με τη δυναμική της.
Είναι η γυναίκα που κρατάει όρθιο τον αδελφό της, αυτόν που σήμερα αποθεώνει όλη η Ελλάδα.

 

Είναι η πρώτη που θα μιλήσει με τον δικό της Χρήστο και θα πουν αυτά που πρέπει να πουν δύο αδέλφια. Είναι αυτή που παρέλαβε τον πρόεδρο όταν απελευθερώθηκε σήμερα και απομακρύνθηκαν αθόρυβα από τα δικαστήρια Ορεστιάδας, μέχρι την επόμενη φορά που θα ζήσουν αυτά που όλοι εμείς βλέπουμε χωρίς να αντιλαμβανόμαστε τα δικά τους συναισθήματα.
Ο Έβρος στηρίζεται στην Κούλα και της οφείλει πολλά.