Του Δημήτρη Αρβανιτίδη

Μπορεί ο Φοίνικας Σύρου να κατέκτησε την περασμένη Δευτέρα το League Cup, ωστόσο αυτό που κέρδισε το τρίποντο στην Α1 κατά την 6η αγωνιστική ήταν ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης που με το 1-3 άλωσε το νησί των Κυκλάδων και επέστρεψε στον Έβρο με τρεις υπερπολύτιμους βαθμούς.

Άλλος έχει το όνομα και άλλος την. χάρη. Ο Φοίνικας μπορεί να ήθελε να συνεχίσει τις πολύ καλές του εμφανίσεις, ωστόσο ο. «Πειρατής» στην Σύρο ήταν ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης που με το 1-3 «έκλεψε» το τρίποντο και πήρε βαθιά βαθμολογική ανάσα.

Οι Εβρίτες με κορυφαίο τον Γκονζάλεζ που σταμάτησε στους 20 πόντους και πολύ καλή παρουσία από τους Κουμεντάκη με 14 πόντους και Γραμματικάκη με 12 (αναδείχθηκε MVP του αγώνα) πέρασαν σαν. σίφουνες από τη Σύρο κερδίζοντας τον τοπικό Φοίνικα αποδεικνύοντας πως οι ομάδες φτιάχνονται στα. γήπεδα και όχι στις δηλώσεις και τα λόγια.

Οι γηπεδούχοι του Νίκου Νεόφυτου αν και ξεκίνησαν καλά και προηγήθηκαν με 1-0 μετά δεν κατάφεραν να έχουν ανάλογη συνέχεια αφού οι «κυανόλευκοι» ήταν πιο σταθεροί και με αποτελεσματικές επιθέσεις έκαναν το 1-1 με το 22-25.

Στο τρίτο σετ οι δύο ομάδες πάλεψαν μέχρι τέλους με νικητή να βγαίνει ο Εθνικός που με 24-26 έκανε το 1-2 και έβαλε τις βάσεις για μια μεγάλη νίκη.

Αυτή ήρθε στο τέταρτο σετ όταν οι Εβρίτες έκαναν το 22 – 25 και το 1-3 πανηγυρίζοντας το σημαντικό τρίποντο κατά την 6η αγωνιστική.

ΦΟΙΝΙΚΑΣ ΣΥΡΟΥ (Ν. ΝΕΟΦΥΤΟΣ) : Κουρνέτας 4, Ντάγκουμπιτς 6, Θάνος 5, Νικηφορίδης 11, Λάππας 16, Ντόκιτς 20, Κουρούπης (λ 31%), Παπαγγελόπουλος5, Σουλτανόπουλος 6, Τσέργας, Αρβανίτης.

ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ (Γ. ΑΝΔΡΕΑΔΗΣ) : Καβαρτζίεφ, Κόβατς 6, Γραμματικάκης 12, Δαλακούρας 7, Κουμεντάκης 14, Γκονζάλεθ 20, Μίτρεφ (λ 31%), Σιδηρόπουλος 3, Παπάζογλου, Δαλακούρας 1, Κυριακίδης, Κοντοστάθης.