Τρεις και πλέον μήνες απαιτήθηκαν για να συγκροτηθεί σε σώμα το νέο διοικητικό συμβούλιο της ΕΣΗΕΜΘ. Μετά τις εκλογές απαιτήθηκαν ώρες και πολλές συνεδριάσεις, ενώ πραγματοποιήθηκε ακόμη και κλήρωση καθώς οι δύο παρατάξεις που έχουν λάβει από 3 έδρες στο διοικητικό συμβούλιο διεκδικούσαν τη θέση του προέδρου. Τελικά το διοικητικό συμβούλιο συγκροτήθηκε αφού ο Βασίλης Κοντογουλίδης ο οποίος είχε εκλεγεί με κλήρωση πρόεδρος παραιτήθηκε.

Η σύνθεση του νέου διοικητικού συμβουλίου.

Πρόεδρος Νικόλαος Καρράς
Αντιπρόεδρος Φανή Σοβιτσλή
Γενικός Γραμματέας Βασίλειος Κοντογουλίδης
     Ταμίας Βασίλειος Πεκλάρης
Έφορος Κτηρίου Ιωάννης Βοϊτσίδης
Αναπληρωτής Γεν. Γραμματέας Αναστάσιος Ρέτζιος
     Αναπληρωτής Ταμίας

Μέλη

Ρωμανός Κοντογιαννίδης

Ραλλιώ Λεπίδου

Μαρίνα Μεϊντάνη

 

Σε επιστολή του στα μέλη της ΕΣΗΕΜΘ ο κ. Κοντογουλίδης αναφέρει:

Η ΕΣΗΕΜ-Θ έχει από σήμερα διοίκηση. Το γιατί έπρεπε να περάσουν 70 ημέρες από τις εκλογές για να συγκροτηθεί σε σώμα το νέο διοικητικό συμβούλιο, η παράταξη της οποίας είμαι επικεφαλής, σας ενημέρωσε με αναλυτικές ανακοινώσεις και όλοι καταλάβατε τους λόγους. Αισθάνθηκα όμως την ανάγκη με αυτήν την επιστολή, της οποίας είστε αποδέκτες να σας εξηγήσω γιατί ενώ εκλέχτηκα πρόεδρος της ΕΣΗΕΜ-Θ στη συνεδρίαση της 27ης Δεκεμβρίου 2021, παραιτήθηκα από πρόεδρος στη συνεδρίαση της 8ης Φεβρουαρίου 2022.

Η απάντηση είναι απλή. Διότι για μένα η προεδρία ούτε ήταν ποτέ αυτοσκοπός ούτε και είμαι κολλημένος με την καρέκλα του προέδρου όπως άδικα, υπόγεια και ανυπόστατα με κατηγόρησαν κάποιοι. Διότι πάρα πολύ απλά, έθεσα το συμφέρον της Ένωσης, το κύρος της και την ιστορία της πάνω από και τις διαδικασίες που τηρήθηκαν με το γράμμα του καταστατικού. Εξελέγην πρόεδρος όπως ορίζει το καταστατικό για τις περιπτώσεις ισοψηφίας και πίστεψα ότι όπως η παράταξή μου θα αποδεχόταν το αποτέλεσμα της κλήρωσης αν κληρωνόταν πρόεδρος από την άλλη παράταξη και το δήλωσε αυτό από την πρώτη στιγμή και καταγράφηκε στα πρακτικά, το ίδιο θα έπραττε και η άλλη παράταξη. Όχι μόνο δεν έκανε το ίδιο αλλά προχώρησε και στην εξής κίνηση: Πήρε μεν μέρος στην κλήρωση, δήλωσε δε ότι αν ο κλήρος δεν έβγαζε τον δικό της υποψήφιο δεν θα δεχόταν κανένα άλλο αξίωμα! Με την άρνησή της αυτή οδήγησε σε αδιέξοδο τη συγκρότηση σε σώμα του νέου διοικητικού συμβουλίου και άφησε αδιοίκητη την Ένωσή μας για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα.

Μια Ένωση που βρίσκεται στην πιο κρίσιμη περίοδο της ιστορίας της. Γι’ αυτό το σωματείο, για τα μέλη του, τους σκληρά εργαζόμενους συναδέλφους, τους πληττόμενους ανέργους και τους επίμονους εργάτες της δεοντολογίας του επαγγέλματος, θα προσφέρω τις υπηρεσίες μου τιμώντας και αυτούς που με ψήφισαν και με ανέδειξαν πρώτο σε σταυρούς όλων των παρατάξεων και πλειοψηφήσαντα σύμβουλο και αυτούς που δεν με ψήφισαν ή απείχαν. Και θα μοχθήσω για το κοινό καλό ως γενικός γραμματέας του ΔΣ της ΕΣΗΕΜ-Θ.

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,

Τα προβλήματα είναι πολλά στο επάγγελμα που αγαπάμε και υπηρετούμε. Και η Ένωση σε αυτήν την θητεία χρειάζεται και να αναλάβει τις ευθύνες της και να κοιτάξει μπροστά. Με αίσθημα ευθύνης η παράταξη «Μπροστά για την Ένωση» και τα εκλεγμένα μέλη της στο νέο διοικητικό συμβούλιο θα παλέψουμε με όλες μας τις δυνάμεις για το καινούργιο, το καινοτόμο, το δυναμικό, αυτό που θα απαλλάξει την ιστορική αυτή Ένωση από τον κακό εαυτό της αδράνειας, της απλής διαχείρισης, της ατολμίας, της εμμονής, της προσήλωσης σε διαχωριστικές γραμμές του παρελθόντος. Εμείς αποδεικνύουμε στην πράξη ότι κάνουμε την υπέρβαση για το καλό της Ένωσης και των μελών της. Ήρθε η ώρα που θα κληθούν και οι υπόλοιποι να πράξουν το ίδιο. Τους ευχόμαστε με όλη μας την καρδιά κι όχι προσχηματικά καλή θητεία. Ας πάμε την Ένωση όλοι μαζί μπροστά!

Βασίλης Κοντογουλίδης