Σε σύσκεψη προκειμένου να αποφασιστεί η μορφή των κινητοποιήσεων καλεί τους αγρότες η ομοσπονδία αγροτικών συλλόγων Έβρου. Η σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 12 Φεβρουαρίου στις 18:00 στο εργατικό κέντρο Έβρου.
Στο κάλεσμά της η ομοσπονδία αναφέρει:
ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΘΑ ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΑ
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΣΥΣΚΕΨΗ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ
12 ΦΛΕΒΑΡΗ 18:00 ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ

Τελικά δεν λείπει ο Μάρτης από τη Σαρακοστή, καθώς άρχισαν για άλλη μια φορά οι λάσπες και οι συκοφαντίες περί κομματικά υποκινουμένων κινητοποιήσεων.
Το γνωστό αυτό παραμύθι χρησιμοποιεί ύπουλα η κυβέρνηση, όπως έγινε και στο παρελθόν. Η «καραμέλα» για υποκινούμενους αγρότες άρχισε να παίζει σε παντός τύπου ειδησιογραφικά «μαγαζάκια».
Άλλωστε, στην ολομέτωπη επίθεση κατά των αγροτών από την κυβέρνηση, τους βιομηχάνους και τους τραπεζίτες δεν θα μπορούσε να λείπει και το δημοσιογραφικό προσωπικό τους.

Ποια όμως είναι η αλήθεια και ποιο το ψέμα;

Η αλήθεια είναι ότι μετά από τόσα χρόνια μαζικών αγροτικών αγώνων στους οποίους συμμετέχουν χιλιάδες αγρότες ανεξαρτήτως κομματικών προτιμήσεων, όπως συμβαίνει και εδώ στον νομό μας, όλο και περισσότεροι έχουν αντιληφθεί ότι οι αγρότες δεν βγαίνουν στους δρόμους από συνήθεια, ούτε για την εξυπηρέτηση κομματικών σκοπιμοτήτων και επιδιώξεων.
Η αλήθεια είναι ότι οι αποφάσεις για τις κινητοποιήσεις, λαμβάνονται μέσα από τις διαδικασίες του οργανωμένου αγροτικού κινήματος.
Η ομοσπονδία μας έδωσε συνέντευξη τύπου για την ενημέρωση των συναδέλφων μας. Η ομοσπονδία μας καλεί σε μαζική σύσκεψη το Σάββατο 12 Φλεβάρη για να αποφασιστεί, μέσα από συλλογικές διαδικασίες, η μορφή των κινητοποιήσεων και η δράση μας. Έχουν προηγηθεί συζητήσεις στα καφενεία και στις πλατείες των χωριών, έγιναν συνεδριάσεις και αρχαιρεσίες Αγροτικών Συλλόγων.
Αυτή είναι η αλήθεια.
Και για να προλάβουμε νέες «αυθόρμητες» αναρτήσεις, να πούμε ότι αγροτικές κινητοποιήσεις δεν κάνουμε μόνο μια φορά τον χρόνο όπως ισχυρίζονται κάποιοι , αλλά συνεχώς, σε όλη τη διάρκεια του έτους, με διάφορες μορφές. Όπως εξάλου έγιναν όλο το προηγούμενο διάστημα εδώ στον νομό μας, ακόμα και σε συνθήκες σκληρού lockdown. Να θυμίσουμε το πρόστιμο της ντροπής στον πρόεδρο του αγροτικού συλλόγου Τριγώνου για την κινητοποίηση στα Δίκαια, τις δράσεις για τους δασικούς χάρτες, την συμπόρευση με φορείς στις κινητοποιήσεις της Ν. Βύσσας για το περιφερειακό ιατρείο.
Το οργανωμένο αγροτικό κίνημα, οι βιοπαλαιστές αγρότες και κτηνοτρόφοι, δεν πρόκειται να φοβηθούμε και να κάνουμε πίσω.
Τρέμουν την οργή μας κυβέρνηση και παπαγάλοι.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΥ
(6 το απόγευμα 12 Φεβρουαρίου στο Εργατικό Κέντρο Ορεστιάδας)