Δυναμική είναι η επανεμφάνιση του πρώην προέδρου του δημοτικού συμβουλίου Σουφλίου Θανάση Δημούτση. Ο κ. Δημούτσης, ο οποίος είχε παραιτηθεί από τη θέση του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου και μάλιστα με επιστολή που είχε κάνει πραγματικά πάταγο καθώς ανέφερε μεταξύ άλλων: «Με λύπη μου διαπιστώνω ότι πως η παράταξή μας έχασε τον προσανατολισμό και την συνοχή της», στην τελευταία συνεδρίαση εκλέχθηκε αντιπρόεδρος του ΚΕΚΟΠΑΠ του δήμου Σουφλίου.

Κατά τη διαδικασία της εκλογής του στο κέντρο κοινωνικής προστασίας αλληλεγγύης και παιδείας του δήμου Σουφλίου, ο κ. Δημούτσης ανέφερε στο δημοτικό συμβούλιο ότι θα συνεργαστεί με τη δημοτική αρχή.
Η νέα συνεργασία πάντως δε φαίνεται ότι ξεκίνησε καλά για τον δήμαρχο Παναγιώτη Καλακίκο, καθώς ο Θανάσης Δημούτσης με την τοποθέτησή του σε επόμενο θέμα άναψε φωτιές στο συμβούλιο και κατάφερε με την τεκμηριωμένη του τοποθέτηση το θέμα να αναβληθεί για επόμενη συνεδρίαση.

Η συζήτηση για το 15ο θέμα της συνεδρίασης αφορούσε στην παραχώρηση του κτηρίου του μουσείου Τυχερού στον πολιτιστικό, φυσιολατρικό, περιηγητικό, φυσικής ιστορίας λαογραφικό σύλλογο ΑΜΑΘ «Η Θράσσα». Ο Θανάσης Δημούτσης ήταν απόλυτος ζητώντας επιπλέον ενημέρωση για το σύλλογο. Με την στάση του, κατάφερε το θέμα να αναβληθεί για να υπάρξει αυτή η ενημέρωση προς το σώμα του δημοτικού συμβουλίου.

Στο μεταξύ σε ένα επιπλέον σχόλιο προς το thraki Νεα, ο κ. Δημούτσης είπε:

«Πήραμε τον παγκόσμιο τίτλο BestTourism Village και δεν έχουμε γραφείο ενημέρωσης για τους τουρίστες. Δεν έχουμε δημιουργήσει έναν οργανισμό τουρισμού».

Κάνοντας αναζήτηση στο διαδίκτυο για τον πολιτιστικό, φυσιολατρικό, περιηγητικό, φυσικής ιστορίας λαογραφικό σύλλογο ΑΜΑΘ «Η Θράσσα», βρήκαμε ότι ανάμεσα στις δραστηριότητές του είναι η παραγωγή παραδοσιακών προϊόντων.

 

Διαβάστε ΕΔΩ την επιστολή παραίτησης του Θανάση Δημούτση από τη θέση του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου.