Είδος υπό εξαφάνιση θα γίνονταν οι τυρόπιτες σε κατάστημα της Ορεστιάδας, πριν λίγα 24ωρα. Ο λόγος βέβαια δεν είναι ότι ακόμη σε καταστήματα πωλούνται προς 1 ευρώ, αλλά ότι λεωφορείο με εκδρομείς που επισκέπτονταν την Τουρκία μπήκε στην Ορεστιάδα, πριν περάσει τα σύνορα. Οι εκδρομείς κουρασμένοι όπως ήταν από το πολύωρο ταξίδι από περιοχές της Μακεδονίας, ζήτησαν να μπουν στην Ορεστιάδα, προκειμένου να φάνε κάτι πριν επισκεφτούν την Αδριανούπολη. Άλλωστε η εκδρομή τους, προορισμό και αφορμή την αγορά της Αδριανούπολης είχε και εκεί τους περίμενε περπάτημα. Και πέρα από το περπάτημα θα είχαν να κρατούν και το βάρος από τα ψώνια που θα έκαναν στην τουρκική πόλη. Αποτέλεσμα της στάσης του λεωφορείο ήταν να τελειώσουν οι τυρόπιτες σε κατάστημα κοντά στην πλατεία Ορεστιάδας και οι καθημερινοί πελάτες του, να αναζητήσουν αλλού πρωινό.
Και όπως μαθαίνουμε κάποιοι αγόρασαν μόνο μία τυρόπιτα, άφησαν δηλαδή ΕΝΑ ΕΥΡΩ στην αγορά της Ορεστιάδας. Τα πόσα άφησαν στην Τουρκία δεν το γνωρίζουμε, αλλά θεωρούμε ότι είναι πολλά περισσότερα του ενός ευρώ.
Στο μεταξύ υο Σάββατο δύο λεωφορεία πέρασαν από το τελωνείο Καστανεών, με εκδρομείς που προέρχονταν πάλι από τη Μακεδονία και επισκέπτονταν την Αδριανούπολη.
Αν τα λεωφορεία αυτά έκαναν από μία στάση στην Ορεστιάδα ή θα πωλούνταν περισσότερες τυρόπιτες ή κάποια στιγμή η νεότερη πόλη της Ελλάδας θα αποκτούσε σοβαρό τουριστικό ρεύμα. Πάντως από μία τυρόπιτα κανείς δε σώζεται. . .