Του Ηλία Ν.Ηλιακόπουλου*
Στην Γαλλία, στην χώρα της διακήρυξης των ατομικών ελευθεριών, στην χώρα της ισότητας, της αδελφοσύνης, της ελευθερίας (egalite- fraternite -liberte ), ολετήρες οι ερπύστριες που βγήκαν το βράδυ στο Παρίσι …για να μη διαδηλώνουν οι πολίτες στους δρόμους για την χαμένη ελευθερία τους, για να μην αντιστέκονται στην καταπάτηση των ατομικών τους ελευθεριών … Η νύχτα βαριά στην Γαλλία .. Το υποτιθέμενο λίκνο της δημοκρατίας βαριανασαίνει ….Το καθεστώς Μακρόν δείχνει το αποφώλιο πρόσωπο του … Κτυπά ανυπεράσπιστους πολίτες, τους τραυματίζει θανάσιμα, θέλοντας να λυγίσει κάθε αντίσταση, κάθε ελεύθερο και ανήσυχο πνεύμα …Δεν υπάρχει πια δημοκρατία στην. Ευρώπη, δεν υπάρχει φως αλλά και πάλι σκοτεινός μεσαίωνας. Η πόλη του φωτός (la ville de la lumiere), το Παρίσι, έγινε η πόλη του σκότους. (ville de l obscurite )..
Νεοταξίτης ο Μακρόν δήθεν υπέρμαχος του Ελληνικού πνεύματος, έδειξε με την εωσφορική στάση του τι πρεσβεύει…Ταυτόχρονα σηματοδοτεί και δίνει το πράσινο φως στους ομογάλακτους του να κάνουν τα ίδια, αν χρειαστεί ..!Ο δικός μας πρωθυπουργός, ο πολέμιος του Νατιβισμού, δεν θα διστάσει, να είστε βέβαιοι, να τον ακολουθήσει σε μεθόδους και πρακτικές καταστολής… Έρχονται μαύρες μέρες χειρότερες κι από τις πιο στυγνές δικτατορίες … Κι αυτό γιατί ο «μεγάλος αδελφός» ψαλίδισε σιγά όλες τις ελευθερίες μας στο όνομα της απόλυτης ασυδοσίας, χωρίς να το καταλάβουμε ..! Δυστυχώς αλλά η Ευρώπη νοσεί βαρύτατα σε όλα … Η παρακμή της δεδομένη …δεν θα μπορέσει να αντισταθεί σε τίποτε … Ούτε στον επερχόμενο πόλεμο που έρχεται εξ ανατολών .. Ίσως γιατί ο πόλεμος είναι πια αναπόφευκτος… Πόσο είναι αλήθεια σε θέση να τον αντιμετωπίσει; Που είναι η πειθαρχία της, που είναι η συνοχή της; Που η αλληλεγγύη της και που η χαμένη αρετή της;! Ακόμη που είναι οι ηγέτες της αλλά και που οι ταγοί της; Απουσιάζουν εκκωφαντικά … Και έτσι το μογιλάλο (βουβό) πλήθος, μόνο του και αποπροσανατολισμένο …στραμμένο στον άρρωστο καταναλωτισμό που καταβροχθίζει πραγματικές αξίες και μόχθο, βορά στα κρεματόρια των ληστρικών αεριτζίδικων χρημστιστηρίων…! Εξαρτημένη ενεργειακά από τις αναδυόμενες αγορές της Ασίας.. Και τώρα ήλθε η ώρα …! Μήπως γιατί τα γεωπολιτικά συμφέροντα θα πλήξουν στην παρούσα χρονική συγκυρία θανάσιμα την γηραιά Ήπειρο;!
«Πόλεμος πατήρ πάντων εστί», διακηρύσσει ο κορυφαίος Ηράκλειτος..! Δυστυχώς αλλά ήλθε η ώρα .Αυτή που η Ευρώπη τόσες δεκαετίες προευτρέπισε (προετοίμασε).Η κατάρρευση του ευρωπαϊκού αλλά και δυτικού πολιτισμού είναι γεγονός!

Ο Ηλίας Ηλιακόπουλος είναι δικηγόρος – Διδάκτωρ Νομικής Πανεπιστημίου Φράιμπουργκ