Σε μεγάλο μπαταχτσή κινδυνεύει να μετατραπεί το υπουργείο Μετανάστευσης και ασύλου προς τη Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Ορεστιάδας. Το υπουργείο με αρμόδιο υπουργό τον Νότη (Παναγιώτη) Μηταράκη, οφείλει χιλιάδες ευρώ σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά τις τελευταίες ώρες στη ΔΕΥΑ Ορεστιάδας και πλέον το θέμα παύει να είναι απλά θέμα.
Κατά την εκδίκαση της συζήτησης για τα ασφαλιστικά μέτρα που έχει καταθέσει η ΔΕΥΑ Ορεστιάδας για την προστασία των κατοίκων της περιοχής από το κίνδυνο διακοπής της υδροδότησης, λόγω της εκτέλεσης έργων για την επέκταση των δομών του Φυλακίου, έγινε γνωστό ότι το υπουργείο του Μηταράκη, οφείλει στην επιχείρηση ύδρευσης ποσό 70.000 ευρώ.
Αυτό προκύπτει από απλήρωτους λογαριασμούς που προέρχονται από την κατανάλωση του ΚΥΤ.

Το ποσό είναι εξαιρετικά μεγάλο και σύμφωνα με πληροφορίες η ΔΕΥΑΟ έχει χάσει πλέον την “όση υπομονή” μπορούσε να κάνει και είναι αποφασισμένη να προχωρήσει στο ακέραιο ς’ όλες τις νόμιμες διαδικασίες για την είσπραξη του υπέρογκου ποσού.
Ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΟ και δήμαρχος Ορεστιάδας Βασίλης Μαυρίδης ρωτήθηκε από δικηγόρο για το χρέος και επιβεβαίωσε ότι υπάρχει αλλά αναφέρθηκε ύστερα από σχετική ερώτηση και στο ύψος του ποσό. Παράλληλα στο ερώτημα γιατί δεν διακόπηκε η υδροδότηση μέχρι τώρα τόνισε ότι “σεβόμαστε τους ανθρώπους που είναι εκεί μέσα”.
Αν και δεν είναι γνωστό το διάστημα που το υπουργείο Μηταράκη αφήνει ανεξόφλητους τους λογαριασμούς, είναι προφανές ότι η υπομονή ή καλή θέληση της ΔΕΥΑΟ εξαντλείται.
Επίσης προκύπτει ότι ενώ το υπουργείο Μηταράκη διαθέτει 22 εκατομμύρια ευρώ (ποσό που αναφέρθηκε στην εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων) για να επεκτείνει τις δομές, δεν πληρώνει τους λογαριασμούς νερού.

Ένα σημείο που πρέπει να τονιστεί είναι ότι ο δήμαρχος Ορεστιάδας, στη συζήτηση επί της προσωρινής διαταγής για τα ασφαλιστικά μέτρα που υπήρχε πριν από λίγες μέρες, κατήγγειλε ότι πολλές φορές μειώνεται η πίεση του νερού στο Φυλάκιο και σε άλλα χωριά, λόγω της υπερκατανάλωσης νερού εντός του ΚΥΤ. Είχε μιλήσει μάλιστα χαρακτηριστικά για περιόδους όπου υπήρχαν σπασμένες ντουζιέρες.

Δεν αναζητούμε απάντηση στο πως είναι δυνατόν ένα υπουργείο να αφήνει απλήρωτους τους λογαριασμούς, αλλά στο γιατί τους αφήνει;
Τι γίνεται υπουργέ Μηταράκη;
Ποιος έχει την ευθύνη για τις υποχρεώσεις του υπουργείου;