Ειδικό κλιμάκιο του λιμενικού σώματος στην Αλεξανδρούπολη για την υπόθεση που αποκάλυψε το thraki Νεα

Μεγάλη επιχείρηση από το λιμενικό στήθηκε το πρωί στον Έβρο, προκειμένου να εντοπιστούν και να συλληφθούν άτομα τα οποία θα έμπαιναν παράνομα στην Ελλάδα, έχοντας στην κατοχή τους οπλισμό.
Η υπόθεση που από την πρώτη στιγμή κρίθηκε εξαιρετικά σοβαρά, έχει θέσει σε συναγερμό τις υπηρεσίες, καθώς οι συλληφθέντες είναι στην πλειοψηφία τους νεαροί και στην κατοχή τους βρέθηκαν 10 όπλα.
Σύμφωνα με πληροφορίες του thraki Νεα, πρόκειται για 10 περίστροφα, τα οποία έχουν κατασκευαστεί στην Τουρκία και φαίνονται αχρησιμοποίητα.

Ειδική ομάδα του λιμενικού σώματος, βρέθηκε σε κομβικό σημείο σε περιοχή του Έβρου ποταμού και ανέμενε καρτερικά να επέμβει μόλις εντοπίζονταν άτομα να κινούνται ύποπτα στην περιοχή.
Παρά την αναμονή οι λιμενικοί δεν πτοήθηκαν κι όταν εντόπισαν βάρκα να πλησιάζει από την Τουρκία στην Ελλάδα κατάλαβαν ότι κάτι συμβαίνει.
Οι λιμενικοί, οι οποίοι είχαν υποστήριξη από ομάδα της αστυνομίας μόλις βεβαιώθηκαν ότι τα άτομα που πέρασαν στην Ελλάδα δεν είχαν τρόπο διαφυγής έκαναν έφοδο και συνέλαβαν πέντε υπόπτους.
Άμεσα τους ακινητοποίησαν και στην κατοχή τους εντόπισαν 10 περίστροφα. Τα όπλα βρίσκονταν μέσα σε σάκο.
Για την υπόθεση έχουν συλληφθεί τέσσερα άτομα που δήλωσαν Σύριοι κι ένας που δήλωσε Αλγερινός.
Ο μικρότερος σε ηλικία από τους συλληφθέντες σύμφωνα πάντα με τις πληροφορίες του thraki Νεα είναι 20 ετών και ο μεγαλύτερος 38.
Η υπόθεση κρίνεται ιδιαιτέρως σοβαρή γι’ αυτό ειδικό κλιμάκιο από την Αθήνα σπεύδει στον Έβρο προκειμένου να προχωρήσει σε επιπλέον έρευνες.
Τα ερωτήματα είναι πολλά, αλλά η ροή των πληροφοριών εξαιρετικά περιορισμένη.
Πέρα από την εξέταση του αν όντως πρόκειται για Σύριους και Αλγερινό, εξετάζεται ο τελικός προορισμός των συλληφθέντων και γιατί είχαν στην κατοχή τους τα όπλα.