Στο θέμα της λειτουργίας του ταχυδρομείου Σαμοθράκης αναφέρεται ο πολιτευτής της Ελληνικής Λύσης Μαργαρίτης Κίρκος. Ο κ. Κίρκος τονίζει ότι το ταχυδρομείο θα μείνει με μία υπάλληλο κάτι που θα δημιουργήσει προβλήματα στη λειτουργία του.
Τι αναφέρει ο κ. Κίρκος:

Τα τελευταία χρόνια πολλές ακριτικές, ορεινές και νησιωτικές περιοχές της Πατρίδας μας δυστυχώς, βλέπουν να αποψιλώνονται από διάφορες υπηρεσίες (δημόσιες και ιδιωτικές), η Σαμοθράκη δεν θα μπορούσε να είναι εξαίρεση.
Από το νησί έφυγαν τόσο δημόσιες υπηρεσίες και η Εθνική Τράπεζα (2019), που έκλεισε το κατάστημα της, αφήνοντας μόνο το ΑΤΜ της. Εκείνη την εποχή φήμες ήθελαν και το κλείσιμο του ταχυδρομείου. Δεν ξέρω πως, ευτυχώς αυτό γλίτωσε… Αλλά μέχρι σήμερα έχει περάσει μέσα από σαράντα κύματα. Έμεινε με έναν υπάλληλο ο οποίος αναγκάζονταν οικειοθελώς να εργάζεται περισότερες ώρες από το νόμιμο ωράριο του για να εξυπηρετεί, έκλεινε το κατάστημα για να κάνει διανομές. Αυτό κάποια στιγμή αποκαταστάθηκε με την τοποθέτηση και αλλού/άλλων υπαλλήλων. Μέχρι πρόσφατα και για αρκετό καιρό το ταχυδρομικό κατάστημα λειτουργούσε κατά κοινή ομολογία με άριστο τρόπο μιας και σε αυτό εκτός από την υπάλληλο με την μόνιμη θέση, υπηρετούσαν με εναλλακτική θητεία δύο νεαροί, οι οποίοι απολύθηκαν πρόσφατα, συν μία υπάλληλο η οποία προσελήφθηκε με σύμβαση. Η σύμβαση της οποίας λήγει 31/3 και έχει αναστατώσει όλη την τοπική κοινωνία. Γιατί από 1/4 το ταχυδρομείο θα μείνει με μία υπάλληλο (την μόνιμη) η οποία μάλιστα δεν είναι ντόπια, με αποτέλεσμα να υπάρξει αδυναμία εξυπηρέτησης. Όχι σαν το παρελθόν που ο υπάλληλος ήταν ντόπιος. Η συγκεκριμένη κυρία δεν είναι από το νησί με φυσιολογικό δεδομένο να μην έχει πλήρη γνώση του πληθυσμού, των ατόμων και των κατοικιών τους σε όλους τους οικισμούς.
Ερωτώνται όλοι οι αρμόδιοι, έχουν πράξει τα δέοντα ώστε τούτο το ακριτικό νησί, που ήθελαν να ονομαστεί ηρωικό, να μην μείνει στο έλεος της μίας υπαλλήλου; Το κράτος θα πάρει επιτέλους την απόφαση με την μόνιμη στελέχωση τουλάχιστον με δύο άτομα το συγκεκριμένο ταχυδρομικό κατάστημα, ώστε και το κατάστημα να μην κλείνει και οι διανομές να γίνονται απρόσκοπτα; Τι γίνεται με τους <<στρατεύσιμους>> εναλλακτικής θητείας, δεν θα έπρεπε το κράτος να έχει μεριμνήσει για την μόνιμη στελέχωση παρόμοιων περιπτώσεων;
Το βέβαιο είναι ότι τους παράνομους μετανάστες τους έχουμε σε πολύ καλύτερη μοίρα από ότι τους Έλληνες πολίτες που και νομοταγείς είναι στην πλειοψηφία τους και προσπαθούν από το υστέρημα τους να πληρώνουν φόρους και εισφορές σε αντίθεση με τους πρώτους που δεν προσφέρουν απολύτως τίποτα…
Μαργαρίτης Κίρκος
Πολιτευτής Έβρου – Τομεάρχης ΥΝΑΝΠ Ελληνικής Λύσης