Καινούρια βιβλία έρχονται να σας κρατήσουν συντροφιά, να σας συναρπάσουν και να σας ταξιδέψουν!

Οι εκδόσεις Διόπτρα προτείνουν:

Στην κατηγορία της ξένης πεζογραφίας ένα ακόμα βιβλίο-φαινόμενο του Booktok! Οι Πληγωμένες καρδιές της Colleen Hoover είναι μια ιστορία για την αγάπη. Η ηρωίδα, η Μπέγια, είναι αποφασισμένη να χαράξει τη δική της πορεία, να στοχεύσει στ’ αστέρια και να κάνει τα όνειρά της πραγματικότητα, αφήνοντας πίσω το παρελθόν. Τα τραύματα του παρελθόντος όμως έρχονται και μας βρίσκουν, δεν μας αφήνουν σε ησυχία μέχρι να τα αντιμετωπίσουμε…

Ο Volker Kutscher επιστρέφει με το βιβλίο Υπόθεση πατρίδα, την τέταρτη υπόθεση του Γκέρεον Ρατ, που βρίσκεται ήδη στη λίστα με τα best sellers του περιοδικού Spiegel. Ο Kutscher δεν δημιουργεί μόνο εξαίσια αστυνομική λογοτεχνία, αλλά η ιστορική ματιά του μας μεταφέρει με δεξιοτεχνία στο Βερολίνο, στις απαρχές του καταστροφικού Β’ Παγκόσμιου Πολέμου.

Στη δίνη του Β’ Παγκόσμιου Πολέμου μας παρασύρει και η Ελεύθερη πτώση του νομπελίστα William Golding. Πρόκειται για ένα βαθιά φιλοσοφικό έργο για τη φύση της ελευθερίας και την ουσία της ανθρώπινης ψυχής.

Στο καθηλωτικό Θάρρος ή αλήθεια; του M. J. Arlidge μια σειρά εγκλημάτων χωρίς προηγούμενο απειλεί την πόλη. Αυτός ο δολοφόνος δεν αστειεύεται. Καλύπτει τα ίχνη του υπερβολικά καλά και δεν μοιάζει πρόθυμος να σταματήσει. Μια υπόθεση που θα δοκιμάσει την επιθεωρήτρια Έλεν Γκρέις όσο καμία άλλη…

Στην ελληνική λογοτεχνία η αγαπημένη συγγραφέας Άννα Γαλανού επιστρέφει με μια συγκλονιστική διλογία με τίτλο «Το τίμημα της αλήθειας». Το πρώτο βιβλίο Άλλη θάλασσα εκεί μας ταξιδεύει στη μεταπολεμική Αθήνα στις αρχές της δεκαετίας του ’50. Το δεύτερο βιβλίο θα κυκλοφορήσει στις 8 Ιουνίου με τίτλο Λιμάνια ονείρων.

Συνεχίζουμε με την κατηγορία Ιστορία – Φιλοσοφία – Πολιτισμοί, όπου ο Dr Richard Firth-Godbehere με το βιβλίο του Η ιστορία των συναισθημάτων μας εξηγεί πώς τα συναισθήματά μας διαμόρφωσαν τον κόσμο όπως τον ξέρουμε σήμερα, αντλώντας στοιχεία από την ψυχολογία, τη νευροεπιστήμη, τη φιλοσοφία, την τέχνη και την ιστορία των θρησκειών.

Από την άλλη, ο James S. Romm, στην Τέχνη της γενναιοδωρίας, μεταφράζοντας εξαιρετικά τα κύρια σημεία του έργου του Σενέκα, αποδίδει την ουσία της θέσης του Ρωμαίου στωικού φιλόσοφου, ότι η γενναιοδωρία και η ευγνωμοσύνη συγκαταλέγονται στις πιο σημαντικές αρετές.

Στην κατηγορία Ψυχολογία – Προσωπική ανάπτυξη ο Coach είναι η εξαιρετικά συγκινητική και εμπνευσμένη ιστορία του διάσημου προπονητή τένις Patrick Mouratoglou, υπεύθυνου για την απογείωση της καριέρας της Serena Williams. Ένας άνθρωπος ξεπερνά τον εαυτό του και όλα τα εμπόδια για να νικήσει ο ίδιος και να δημιουργήσει νικητές!

Συνεχίζουμε με το βιβλίο Ο νόμος της αφθονίας του Dr Joseph Murphy, που θα βοηθήσει τον αναγνώστη να ζήσει μια ελεύθερη, λαμπερή και γεμάτη πλούτο ζωή, αποκτώντας όλα τα χρήματα που θέλει ή χρειάζεται. Αντίστοιχα, ο νόμος της ευτυχίας είναι ένα ενδυναμωτικό, ελπιδοφόρο και χρήσιμο μικρό βιβλίο που βοηθά τους ανθρώπους να επανέλθουν στο κέντρο του εαυτού τους έπειτα από κάθε κρίση και να αντιμετωπίσουν το μέλλον με ηρεμία και χαρά.

Στην κατηγορία των παιδικών βιβλίων η αγαπημένη ομάδα του Facebook Η Γεωγραφία είναι πολύ κουλ «ξαναχτυπάει» με το color book Τα ζώα είναι πολύ κουλ άτομα! Με ξυλομπογιές και μαρκαδόρους τα παιδιά θα ζωγραφίσουν και θα ανακαλύψουν τα πιο κουλ πλάσματα του πλανήτη μας! (Ηλικίες: 4+)

Με το 24 ώρες στον κόσμο, Μια φανταστική πτήση στον υπέροχο πλανήτη μας της Nicola Davies τα παιδιά θα κάνουν ένα μαγευτικό ταξίδι στη Γη και θα εμπνευστούν να αναλάβουν δράση και να προστατέψουν τον πλανήτη μας. (Ηλικίες: 6+)

Στη σειρά «Μπούχαχα, το μαγαζάκι της τρομάρας» της Magdalena Hai έρχεται να προστεθεί Το φαφούτικο βαμπίρ. Η Νίνα είναι μια ατρόμητη εννιάχρονη. Όμως στη νέα της δουλειά διαρκώς συμβαίνουν… περίεργα πράγματα! Θα καταφέρει αυτή τη φορά να αντιμετωπίσει την πρόκληση; (Ηλικίες: 6+)

Η σειρά «Ταξίδι στη χαμένη πόλη» της P.G. Bell ολοκληρώνεται με Το εξπρές για τις Απίθανες Χώρες. Ένα ταξίδι γεμάτο μαγεία, αγωνία και περιπέτεια σε κάθε σταθμό! (Ηλικίες: 8+)

Ο μαγικός καθρέφτης είναι μια ακόμα περιπέτεια που έρχεται στη σειρά «3 Τρελοί YouTubers!». Η τρέλα είναι εξασφαλισμένη, ακόμα περισσότερο από τη στιγμή που οι ήρωες τρυπώνουν στο παραμύθι της Χιονάτης! (Ηλικίες: 8+)

Τέλος, οι μικροί φίλοι θα διασκεδάσουν με τα Πρώτη μου κασετίνα 1 και 2, που περιλαμβάνουν μπλοκ ζωγραφικής μαζί με 8 σούπερ ξυλομπογιές! (Ηλικίες: 3+)

Καλή ανάγνωση!