Απεργούν οι εργαζόμενοι την Τετάρτη 6 Απριλίου. ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ έχουν προκηρύξει 24ωρη γενική απεργία, ενώ στον Έβρο θα πραγματοποιηθούν τρεις συγκεντρώσεις.
Στις 11:00 στο Εργατικό Κέντρο Έβρου και στην Κεντρική Πλατεία Ορεστιάδας (ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ) και στις 10:30 στο δημαρχείο Αλεξανδρούπολης (ΠΑΜΕ).

Τα καλέσματα των συνδικάτων

Η ΓΣΕΕ καλεί όλους τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους συνταξιούχους να μετάσχουν στην 24ωρη Πανελλαδική Απεργία πού έχει προκηρύξει για την Τετάρτη 6 Απριλίου 2022.
Με κεντρικό σύνθημα, «μισθός δε φτάνει, ο λογαριασμός δε βγαίνει» η Συνομοσπονδία διεκδικεί μεταξύ άλλων αύξηση των μισθών και  μέτρα αντιμετώπισης της ακρίβειας, ώστε να υπάρξει αξιοπρεπής διαβίωση για όλους.
Στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας την Τετάρτη, η ΓΣΕΕ θα πραγματοποιήσει συγκέντρωση στην Αθήνα στις 11:00 το πρωί  στην πλατεία Κλαυθμώνος, ενώ ανάλογες συγκεντρώσεις θα γίνουν σε όλες τις μεγάλες πόλεις της χώρας .
Εδώ και 14 χρόνια, οι εργαζόμενοι σηκώνουν στις πλάτες τους τα βάρη μιας βαθιάς κρίσης που επηρέασε τα εισοδήματα αλλά και τις ζωές όλων. Τα χρόνια πέρασαν η κρίση διαρκώς βαθαίνει, τα βάρη παραμένουν, τα δικαιώματα συρρικνώνονται.
Απεργούμε και διεκδικούμε από την Κυβέρνηση μέτρα εδώ και τώρα.
Δε νοείται ανάπτυξη η οποία δεν προϋποθέτει ανθρώπινη αξιοπρέπεια και δεν υπάρχει μέλλον που δε διασφαλίζει την ανθρώπινη προοπτική.

Η ΑΔΕΔΥ Έβρου
Η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ καλούν τους εργαζόμενους, τους άνεργους και τους συνταξιούχους στον κοινό αγώνα και στην απεργία των συνδικάτων την Τετάρτη 6 Απριλίου 2022.

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι,
Τα τελευταία 2 χρόνια με πρόσχημα την πανδημία βιώσαμε όλοι την ολοκλήρωση της καταπάτησης των εργασιακών δικαιωμάτων που ξεκίνησε να πραγματοποιείται τα χρόνια των μνημονίων. Παράλληλα την τελευταία δωδεκαετία βιώσαμε και την εξαθλίωση των μισθολογικών απολαβών των εργαζομένων, την εξαφάνιση του κοινωνικού κράτους, την ιδιωτικοποίηση δημόσιων υπηρεσιών και αγαθών, προκειμένου να ενισχυθούν τα λίγα και μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα.
Σήμερα όμως ερχόμαστε αντιμέτωποι και με ένα κύμα ακρίβειας που προϋπήρχε εδώ και καιρό και με πρόσχημα τον πόλεμο στην Ουκρανία γιγαντώθηκε. Ο πόλεμος αυτός εκτός από χιλιάδες νεκρούς, εκατομμύρια πρόσφυγες, καταστροφή υποδομών στα πλαίσια του ρωσικού επεκτατισμού και του οικονομικού πολέμου των ολιγαρχών από κάθε πλευρά του πλανήτη που καταπατεί κάθε έννοια του διεθνούς δικαίου και κάθε έννοια ειρηνικής ανθρώπινης συνύπαρξης των λαών, προκαλεί και ένα κύμα αισχροκέρδειας των μονοπωλιακών συμφερόντων και του μεγάλου κεφαλαίου το οποίο φέρνει τραγικές ανατιμήσεις στην ενέργεια και σε όλα τα αγαθά δυσανάλογα του λαϊκού εισοδήματος το οποίο πλέον αδυνατεί να ανταποκριθεί και στις βασικές του ανάγκες. Γι’ αυτό και κυρίαρχο αίτημα στην απεργία μας είναι το αίτημα να σταματήσει άμεσα ο πόλεμος.
Δυστυχώς η Κυβέρνηση εργαλειοποιεί τον πόλεμο στην Ουκρανία, αφενός για να μεταθέσει τις δικές της ευθύνες στην ακρίβεια και στην απομείωση των μισθών των εργαζομένων, και αφετέρου για να συνεχίσει την αντεργατική και νεοφιλελεύθερη πολιτική της.
Γιατί η κυβέρνηση αντί να καταργήσει την εισφορά αλληλεγγύης και αντί να διορθώσει τις μειώσεις των περικοπών που υπέστησαν οι εργαζόμενοι τα τελευταία 12 χρόνια και έφτασαν μέχρι το 40%, αντί να ξεπαγώσει τη μισθολογική εξέλιξη της διετίας 2016/2017 και την απαγόρευση αυξήσεων μέχρι τις 31-12-2022 που επέβαλε η προηγούμενη Κυβέρνηση, συνεχίζει την εφαρμογή της αντιλαϊκής πολιτικής που βιώνουμε όλα αυτά τα χρόνια και δεν παίρνει καμιά σημαντική πρωτοβουλία με την οποία θα ανακόψει τις υπερβολικές αυξήσεις στην ενέργεια και τα αγαθά και θα σταματήσει τον πλουτισμό των ολίγων.
Καμιά κουβέντα δε γίνεται για αυξήσεις στους μισθούς, στο ύψος τουλάχιστον του πληθωρισμού, ο οποίος έχει ξεπεράσει το 7% και μειώνει ακόμα περισσότερο την αξία των ήδη μικρών εισοδημάτων της πλειοψηφίας του ελληνικού λαού.

Φτάνει πια!
Δεν μπορούμε να δεχτούμε την περαιτέρω εξαθλίωση της ζωής μας. Δεν πρέπει να συνεχίσουμε τα χαμηλά και μεσαία στρώματα να πληρώνουμε τις δυσθεώρητες αυξήσεις στο ρεύμα, στο πετρέλαιο, στο φυσικό αέριο, στο ψωμί και σε όλα τα είδη λαϊκής ανάγκης και την ίδια ώρα να θησαυρίζουν μεγάλα οικονομικά συμφέροντα και μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι. Πως είναι δυνατόν να βελτιωθεί η κατάσταση και να έρθει η ανάπτυξη αν δεν κυκλοφορήσει χρήμα στην αγορά και του λαού τα χρήματα δεν του φτάνουν για να καλύψει ούτε τις βασικές του ανάγκες; Πόσες ακόμα μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις θα πρέπει να βάλουν λουκέτο;
Στις 06 Απριλίου απεργούμε όλοι οι εργαζόμενοι στο δημόσιο και ιδιωτικό χώρο για να βάλουμε ένα τέρμα σ’ αυτή την πολιτική. Την κρίση δεν θα πληρώνουν πάντα οι εργαζόμενοι. Είναι η ώρα να πληρώσουν οι έχοντες και κατέχοντες.

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι,
Η δύναμη μας είναι η οργανωμένη αντίδραση και οι μαζικοί αγώνες. Αυτό είναι που φοβούνται όλοι οι πολιτικοί και όλες οι κυβερνήσεις. Όλοι μαζί λοιπόν απεργούμε και συμμετέχουμε στις συγκεντρώσεις μαζί με τους συμπολίτες μας για να διεκδικήσουμε:

1. Οικονομικά:
• Αυξήσεις στους μισθούς μας, άμεσα, τουλάχιστον ίσες με την  αύξηση του ΑΕΠ και του πληθωρισμού
• Κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης
• Ξεπάγωμα της διετίας 2016 – 2017
• Αφορολόγητο στις 12.000 ευρώ
• Επαναφορά 13ου – 14ου μισθού
• Αύξηση και επέκταση του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας. Καμία περικοπή του.
2. Στήριξη του ΕΣΥ με γενναία χρηματοδότηση. Μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους εργασίας και στα σχολεία. Μείωση του αριθμού των μαθητών στο 1:15. Όχι στις απολύσεις και στις αναστολές εργασίας του προσωπικού.
3. Κατάργηση του Νόμου Χατζηδάκη (Ν4808/21) για τα εργασιακά, καθώς και κατάργηση όλων των νόμων που ιδιωτικοποιούν την κοινωνική ασφάλιση.
4. Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για να καλυφθούν τα χιλιάδες οργανικά κενά που υπάρχουν στο Δημόσιο, ιδιαίτερα στους τομείς της Υγείας, της Παιδείας, της Κοινωνικής Ασφάλισης, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης κ.ά.
5. Όχι στις ιδιωτικοποιήσεις Δημόσιων οργανισμών και φορέων και των δημόσιων αγαθών.

Στον αγώνα αυτό δεν πρέπει να είμαστε μόνοι μας οι υπάλληλοι του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα. Στον αγώνα αυτό απέναντι σ’ αυτή την πολιτική φτωχοποίησης των Ελλήνων πολιτών πρέπει να είμαστε μαζί με τους εργαζόμενους απ’ όλους τους επαγγελματικούς – παραγωγικούς – επιστημονικούς – κοινωνικούς – πολιτιστικούς χώρους του νομού μας και με όλους τους άνεργους, τους νέους και τους συνταξιούχους.
Καλούμε όλους τους εργαζόμενους σε όλο το Δημόσιο να συμμετέχουν μαζικά στην απεργιακή κινητοποίηση και να ενώσουν τις δυνάμεις τους με όλους τους εργαζόμενους από κάθε επαγγελματικό χώρο, με όλους τους συνταξιούχους και με όλους τους άνεργους.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΠΕΤΥΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ.
ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΜΑΖΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ
ΤΕΤΑΡΤΗ 6 Απριλίου 2022
Όλοι μαζί
Στην απεργιακή συγκέντρωση του Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Έβρου
• Αλεξανδρούπολη: Στις 11:00 μπροστά στο Εργατικό Κέντρο Ν. Έβρου.
Ορεστιάδα: Στις 11:00 στην πλατεία μπροστά στο Δημαρχείο.

Για την Ε.Γ.
Ο Ο
Πρόεδρος Γ. Γραμματέας
Τσίρτσης Παναγιώτης Αραμπατζής Κωνσταντίνος

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Έβρου

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ν. Έβρου καλεί τα σωματεία μέλη του και όλους τους εργαζόμενους του Έβρου στην 24ωρη Γενική Πανελλαδική Πανεργατική Απεργία την Τετάρτη 06 Απριλίου 2022 και ώρα 11:00 το πρωί μπροστά στο Εργατικό Κέντρο Ν. Έβρου.
Πέρασαν πάνω από δεκατέσσερα χρόνια που μια βαθιά κρίση ξεκίνησε. Μια κρίση που επηρέασε με το χειρότερο τρόπο , τα εισοδήματά μας, τα σχέδιά μας , τις ζωές μας. Μια κρίση που έμελλε να είναι η πρώτη μίας σειράς κρίσεων , που δυστυχώς συνεχίζονται μέχρι σήμερα.
Δεκατέσσερα χρόνια κρίσης, δημιουργώντας μεγαλύτερες ανισότητες και περισσότερες οικονομικές δυσκολίες , σε εκατομμύρια εργαζόμενες και εργαζόμενους.
Μπορεί τα χρόνια να πέρασαν , όμως η κρίση διαρκώς βαθαίνει , τα βάρη μένουν ίδια και τα δικαιώματα συρρικνώνονται . Ο ΜΙΣΘΟΣ ΔΕΝ ΦΤΑΝΕΙ και ο ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ για κάθε εργατική οικογένεια απλά ΔΕ ΒΓΑΙΝΕΙ.
Αυτό πρέπει να αλλάξει άμεσα και πρέπει ν’ αλλάξει, γιατί δεν εννοείται ανάπτυξη που δεν προϋποθέτει την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και δεν υπάρχει μέλλον που δεν περνάει από την ανθρώπινη προοπτική.
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ : ΑΞΙΟΠΡΕΠΗ ΔΙΑΒΙΩΣΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ
ΜΕ ΕΠΑΡΚΕΙΣ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΑΜΟΙΒΗΣ ΚΑΙ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΣΕ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ
ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:
• Επαρκή και δίκαιο κατώτατο μισθό.
• Άμεση έναρξη συλλογικών διαπραγματεύσεων.
• Άμεση αποτροπή της φτωχοποίησης του πληθυσμού.
• Άμεση αποκατάσταση των εγγυήσεων της συλλογικής εργατικής προστασίας στις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας.
• Άμεση κατάργηση των εμποδίων στην ελεύθερη συνδικαλιστική δράση.
• Άμεση αποκατάσταση των θεμελιωδών εργατικών δικαιωμάτων και της εργατικής προστασίας με σταθερή και πλήρη πενθήμερη εργασία.
• Προστασία της υγείας και της ασφάλειας των εργαζομένων , σωματικής και ψυχικής.
• Καμιά περικοπή του επικίνδυνου και ανθυγιεινού επιδόματος σε μισθοδοτούμενους με το ενιαίο μισθολόγιο εργαζόμενους με συμβάσεις ΙΔΑΧ και ΙΔΟΧ.
• Άμεσα μέτρα αποκατάστασης του θεσμικού κοινωνικού ελέγχου
• Καμία άλλη απόλυση και άμεση επαναπρόσληψη όλων των εργαζομένων που απολύθηκαν.
Συμμετέχουμε όλοι μαζικά και δίνουμε δυναμικό παρών στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Ν. Έβρου την Τετάρτη 06 Απριλίου 2022 στις 11:00 π.μ. μπροστά στο κτήριο του Εργατ/κού Κέντρου.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Του Εργατ/κού Κέντρου Ν. Έβρου
Ο Πρόεδρος Ο Γεν. Γραμματέας
Ασπιώτης Ευστάθιος Μουσουνάκης Άνθιμος

Η Β ΕΛΜΕ Έβρου
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ 24ΩΡΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ, ΤΕΤΑΡΤΗ 6/4!
ΑΓΩΝΑΣ ΤΩΡΑ ΓΙΑ EΙΡΗΝΗ – ΥΓΕΙΑ – ΠΑΙΔΕΙΑ – ΕΡΓΑΣΙΑ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ!
ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ – ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΜΟΝΗ!
Απεργιακή συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία Ορεστιάδας, στις 11.00 π.μ.
ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΟΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΤΙΛΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Οι εκπαιδευτικοί, όπως και ολόκληρος ο λαός, βρισκόμαστε αντιμέτωποι με την ακραία αντιλαϊκή, αντιεκπαιδευτική πολιτική της κυβέρνησης και την εγκληματική διαχείριση της πανδημίας. Η ανθρωπότητα ζει τον όλεθρο του πολέμου στην Ουκρανία.
Η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία φέρνει ξανά στο προσκήνιο τη φρίκη του πολέμου, θυμίζοντας τις θηριωδίες των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ, της ΕΕ στην Γιουγκοσλαβία, στο Αφγανιστάν, το Ιράκ, την Συρία, την Αφρική, με τα εκατομμύρια νεκρούς και πρόσφυγες που άφησαν πίσω τους. Οι ευρω-ατλαντικοί «σύμμαχοί» μας, ενώ χύνουν κροκοδείλια δάκρυα για την Ουκρανία και την παραβίαση της ανεξαρτησίας της, ξεχνούν την επί 48 χρόνια κατοχή του «Αττίλα» στη μαρτυρική Κύπρο και «σφυρίζουν» αδιάφορα για τις απειλές πολέμου και την προκλητική αμφισβήτηση της εθνικής μας κυριαρχίας από το τουρκικό καθεστώς. Το σταμάτημα του πολεμικού ολέθρου πρέπει να γίνει υπόθεση όλων μας.
Το κύμα ανατιμήσεων στην ενέργεια (ηλεκτρισμός, φυσικό αέριο), αλλά και σε βασικά προϊόντα και κοινωνικά αγαθά λεηλατούν το πενιχρό λαϊκό εισόδημα και μαζί με την ανεργία, τους καθηλωμένους μισθούς πείνας, την ελαστική εργασία, βυθίζουν το λαό σε καθεστώς ακόμα μεγαλύτερης φτώχειας. Η κυβέρνηση της ΝΔ με την πολιτική της στηρίζει ασύδοτα την κερδοφορία του κεφαλαίου σε βάρος του λαού και μοιράζει ψίχουλα που δεν φτάνουν να καλύψουν ούτε τις στοιχειώδεις ανάγκες, ενώ σε όλα τα αιτήματα η απάντηση είναι μόνο καταστολή, αυταρχισμός και αντιδραστικές μεταρρυθμίσεις.
Την ίδια ώρα με την εγκληματική πολιτική της στη διαχείριση της πανδημίας και τη διάλυση του συστήματος υγείας, η κυβέρνηση προσπαθεί να πείσει το λαό να συνηθίσει ως «κανονικότητα» τους καθημερινούς θανάτους των συμπολιτών μας. Κι ενώ οι εκατόμβες των νεκρών κατατάσσουν τη χώρα σε μια από τις χειρότερες θέσεις παγκοσμίως, ετοιμάζει απολύσεις στο υγειονομικό προσωπικό που είναι σε αναστολή εργασίας.
ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΧΟΛΕΙΟ
Παράλληλα, η κυβέρνηση και η ηγεσία του ΥΠΑΙΘ συνεχίζουν το σφυροκόπημα της Δημόσιας Εκπαίδευσης με στόχο την αντιδραστική μετάλλαξη του Δημόσιου Σχολείου. Προωθούν την «αξιολόγηση» και τα αντιεκπαιδευτικά σχέδια για την «αυτονομία» της σχολικής μονάδας. Προχωρούν την «Τράπεζα Θεμάτων», τις εξετάσεις τύπου «PISA» και τη νέα μεγάλη σφαγή δεκάδων χιλιάδων υποψηφίων μέσω της ΕΒΕ, αλλάζοντας ριζικά προς το χειρότερο το DNA του Δημόσιου Σχολείου και εντείνοντας τους ταξικούς φραγμούς.
Η εφαρμογή του ν. Χατζηδάκη προωθεί τη βαθύτερη εκμετάλλευση της εργασίας με την κατάργηση του 8ωρου, τις απλήρωτες υπερωρίες, την επέκταση της ελαστικής εργασίας και των απολύσεων, την καθιέρωση των 3μηνων συμβάσεων κλπ, αλλά και το χτύπημα της απεργίας και των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων. Το εργατικό κίνημα πρέπει να συσπειρωθεί και να αγωνιστεί με στόχο την ανατροπή του ν. Χατζηδάκη.
ΑΙΤΗΜΑΤΑ – ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙΣ
• Να σταματήσουμε τον πόλεμο στην Ουκρανία! Είμαστε ενάντια σε κάθε εμπλοκή της Ελλάδας στον πόλεμο και την αποστολή στρατιωτικού εξοπλισμού. Έξω από το ΝΑΤΟ και την Ε.Ε. Να κλείσουν τώρα οι αμερικάνικες βάσεις από τη Σούδα ως την Αλεξανδρούπολη!
• Αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις για να ζούμε με αξιοπρέπεια από την εργασία μας. Αποκατάσταση όλων των απωλειών από την έναρξη των μνημονίων, την ακρίβεια και τον πληθωρισμό! Να αποδοθεί το «κλεμμένο» ΜΚ για το 2016-2017. Επαναφορά 13ου και 14 μισθού!
• Πλήρη σύνταξη στα 30 χρόνια, ίση με τον καταληκτικό μισθό. Όχι στην επαιτεία του καθεστώτος «έναντι» στους συνταξιούχους – πλήρη σύνταξη με τη συνταξιοδότηση!
• Μαζικοί μόνιμοι διορισμοί. Μονιμοποίηση αναπληρωτών με βάση πτυχίο και προϋπηρεσία. Κατάργηση του προσοντολόγιου. Πλήρη δικαιώματα στους αναπληρωτές. Κατάργηση του απαράδεκτου θεσμού των ΑΜΩ, των 3μηνιαίων συμβάσεων και κάθε μορφής ευέλικτης απασχόλησης. Λήψη μέτρων στήριξης της διαβίωσης των αναπληρωτών!
• Κατάργηση της υποχρεωτικής παραμονής των νεοδιόριστων επί διετία στον τόπο διορισμού τους!
• Κατάργηση της ισοτιμίας κολλεγίων-ΑΕΙ.
• Επαναφορά του ωραρίου διδασκαλίας στα προ του 2013 ισχύοντα!
• Όχι στο Νέο Λύκειο της αγοράς και των εξεταστικών φραγμών. Όχι στην υποβαθμισμένη τεχνική εκπαίδευση της μαθητείας και της φτηνής κατάρτισης!
• Όχι στα νέα εξεταστικά πλέγματα (τράπεζα θεμάτων, ΕΒΕ, εξετάσεις PISA διεθνής-ελληνική σε Στ΄ δημοτικού και Γ΄ Γυμνασίου) και τους νέους φραγμούς στη μόρφωση!
• ΟΧΙ στην αντιδραστική «αξιολόγηση» Σχολείων και εκπαιδευτικών. Κήρυξη απεργίας – αποχής από όλες τις ΕΛΜΕ!
• Αναμόρφωση των ωρολογίων προγραμμάτων που οδήγησαν στον αφανισμό ολόκληρων επιστημονικών πεδίων δηλαδή των Κοινωνικών Επιστημών και της Καλλιτεχνικής Παιδείας και άμεση επαναφορά της Κοινωνιολογίας.
• Παιδαγωγική ελευθερία και δημοκρατία στα σχολεία με ενίσχυση του ρόλου των Συλλόγων Διδασκόντων – κατάργηση των δοτών «αιρετών» από τα υπηρεσιακά συμβούλια!
• Μέτρα προστασίας για ασφαλή λειτουργία των σχολείων (15 μαθητές/τμήμα, δωρεάν μαζικά τεστ για όλους, επάρκεια βοηθητικού προσωπικού). Εξασφάλιση αδειών ειδικού σκοπού στους εκπαιδευτικούς (όταν νοσούν οι ίδιοι ή τα μέλη της οικογένειάς τους), ειδική μέριμνα για τις ευπαθείς ομάδες εκπαιδευτικών.
• Καθιέρωση ενιαίου 12χρονου σχολείου και δίχρονης προσχολικής εκπαίδευσης που θα χωράει όλη τη γνώση, όλα τα παιδιά (χωρίς αποκλεισμούς, ανεξάρτητα από χρώμα, θρήσκευμα, φύλο, εθνικότητα) και όλους τους εκπαιδευτικούς.
• Να αρθούν άμεσα και οριστικά οι αναστολές εργασίας όλων των υγειονομικών!
• Να καταργηθεί το αντεργατικό έκτρωμα «Χατζηδάκη»! Κάτω τα χέρια από τα σωματεία!
Το Δ.Σ. της Β΄ ΕΛΜΕ ΕΒΡΟΥ

Το Αγωνιστικό Μέτωπο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ορεστιάδας
6 ΑΠΡΙΛΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ
Ενάντια στην ακρίβεια και στην εμπλοκή της Ελλάδας στον πόλεμο
Χαράσσουμε το δικό μας δρόμο! Βάζουμε μπροστά τις δικές μας ανάγκες!

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ ΤΕΤΑΡΤΗ 6 ΑΠΡΙΛΗ 11:00 πμ

Στις 6 Απρίλη απεργούμε, παίρνουμε θέση και απαιτούμε:

• Να σταματήσει εδώ και τώρα κάθε εμπλοκή και συμμετοχή της Ελλάδας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο. Να κλείσουν όλες οι βάσεις του ΝΑΤΟ στη χώρα μας. Δε δεχόμαστε να δίνονται δις ευρώ για στρατιωτικούς εξοπλισμούς και αποστολές που καμία σχέση δεν έχουν με την ασφάλεια της χώρας, απεναντίας μας εμπλέκουν όλο και πιο βαθιά σε πολεμικούς σχεδιασμούς και ταυτόχρονα φορτώνουν στις δικές μας πλάτες για ακόμα μια φορά το λογαριασμό. Οι εργαζόμενοι δεν έχουμε κανένα συμφέρον να στοιχηθούμε πίσω από καμία ιμπεριαλιστική δύναμη που για να ικανοποιήσει την ακόρεστη δίψα των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, των μονοπωλίων, για μεγαλύτερο κέρδος, τσακίζει μισθούς, δικαιώματα και ελευθερίες σε καιρό ειρήνης, σέρνει τους λαούς στη σφαγή σε καιρό πολέμου.
• Ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς μας, σταθερή εργασία, κατοχύρωση της Κυριακής αργίας και μέτρα για την προστασία του εισοδήματος και της υγείας μας. Όλα αυτά που η σημερινή και οι προηγούμενες κυβερνήσεις στο όνομα της ανταγωνιστικότητας, των αντοχών της οικονομίας, των ειδικών συνθηκών τα έχουν ισοπεδώσει.

Τους λέμε ξεκάθαρα και δυνατά πως δεν υπάρχει άλλη υπομονή,
δεν θα κάνει ο λαός άλλες θυσίες για τα κέρδη τους, εδώ και τώρα ξεσηκωμός!

Είναι αδύνατον με τους σημερινούς μισθούς να πληρώσουμε λογαριασμούς ρεύματος και πετρέλαιο θέρμανσης. Δεν ανεχόμαστε την κοροϊδία των κυβερνητικών μέτρων, τα οποία σε καμία περίπτωση δεν ανακουφίζουν, καθώς εξαφανίζονται μπροστά στο μεγάλο κύμα ακρίβειας. Αντίθετα, εξασφαλίζουν μόνο τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων.
Δεν ανεχόμαστε να περνάνε από τα δικά μας χέρια χιλιάδες προϊόντα και εμείς να στερούμαστε τα βασικά είδη διατροφής, να μην μπορούμε να καλύψουμε βασικές ανάγκες των οικογενειών μας.
Δεν ανεχόμαστε να δουλεύουμε σαν σύγχρονοι σκλάβοι κατά το πως βολεύει την εργοδοσία, με άθλιες ατομικές συμβάσεις, με ωράρια λάστιχο, με ημιαπασχόληση. Να στοχοποιούμαστε γιατί αρρωσταίνουμε, γιατί αποφασίσαμε να κάνουμε οικογένεια, γιατί “τολμάμε” να διεκδικούμε τα βασικά, όπως το ρεπό, το διάλειμμα και την άδειά μας.

Έχουμε τη δύναμη να τους βάλουμε εμπόδια.

Οι εμποροϋπάλληλοι, οι ιδιωτικοί υπάλληλοι, μπορούμε να σηκώσουμε ψηλά το ανάστημα μας διεκδικώντας όλα όσα σήμερα μπορούμε να απολαμβάνουμε και μας στερούν κυβερνήσεις και εργοδοσία πατώντας πάνω στους εκατοντάδες αντεργατικούς τους νόμους.

Δεν κάνουμε βήμα πίσω!
Δεν παραιτούμαστε από τις ανάγκες και τις διεκδικήσεις μας!

Διεκδικούμε:

• Μόνιμη σταθερή εργασία για όλους, με 7ωρο – 35ωρο – 5ήμερο, καθορισμένο ωράριο με βάση τις Συλλογικές Συμβάσεις. Κατώτατο μισθό 825, ως βάση για συλλογικές διαπραγματεύσεις. Επίδομα ανεργίας 600€ σε όλους τους ανέργους. Επαναφορά και νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης αργίας.
• Κατάργηση όλων των ελαστικών μορφών απασχόλησης, των απλήρωτων υπερωριών, των νόμων για τη διευθέτηση του χρόνου εργασίας και την υπονόμευση των ΣΣΕ.
• Αυστηρός καθορισμός πόστων και αρμοδιοτήτων ανά ειδικότητα σε κάθε χώρο δουλειάς. Μηνιαίο πρόγραμμα εργασίας με κυλιόμενα ρεπό και σταθερές εβδομαδιαίες βάρδιες.
• Γενναία μείωση και πλαφόν στις τιμές στα βασικά είδη πλατιάς κατανάλωσης, όπως διατροφής (π.χ. γάλα, άλευρα, έλαια), ένδυσης κ.ο.κ. Κανένα εργατικό και λαϊκό σπίτι χωρίς ρεύμα, νερό, τηλέφωνο. Διαγραφή χρεών σε τράπεζες και εφορία.
• Κατάργηση του ΦΠΑ στα βασικά είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης. Κατάργηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης και του ΦΠΑ σε πετρέλαιο, βενζίνη, φυσικό αέριο και ηλεκτρική ενέργεια. Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και γενναία μείωση των δημοτικών τελών για τα φτωχά εργατικά και λαϊκά νοικοκυριά. Κατάργηση της Ρήτρας Αναπροσαρμογής και του χαρατσιού επιδότησης των ΑΠΕ (ΕΤΜΕΑΡ).
• Μέτρα προστασίας της υγείας και της ασφάλειας στους χώρους δουλειάς, στα σχολεία, στους παιδικούς σταθμούς, στα μέσα μαζικής μεταφοράς .
• Εδώ και τώρα προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με πλήρη δικαιώματα στην Υγεία, στην Πρόνοια, στην Εκπαίδευση, στην Τοπική Διοίκηση και στους τομείς Πολιτικής Προστασίας.

Η ομοσπονδία αγροτικών συλλόγων Έβρου «Η Ενότητα»
Δίνουμε συνέχεια στον αγώνα για την επιβίωσή μας!

Συνάδελφοι αγρότες και κτηνοτρόφοι,
Το προηγούμενο διάστημα με συσκέψεις, παραστάσεις διαμαρτυρίας, με κορύφωση το μπλόκο που στήσαμε στην Ορεστιάδας, αναδείξαμε την τεράστια αύξηση του κόστους παραγωγής και διεκδικήσαμε λύσεις που θα δίνουν ανάσα και θα μας επιτρέπουν να συνεχίσουμε την καλλιεργητική δραστηριότητα, να παράγουμε, να επιβιώσουμε.
Με τους αγώνες μας αποσπάσαμε κάποιες λύσεις, χωρίς όμως να ικανοποιηθούν τα βασικά μας αιτήματα. Σήμερα η κατάσταση έχει χειροτερέψει εξαιτίας και των επιπτώσεων του πολέμου στην Ουκρανία και ακόμη δεν έχει φανεί όλο το μέγεθος και το βάθος αυτών των επιπτώσεων στη ζωή μας. Σε ένα μήνα το πετρέλαιο έχει αυξηθεί 25%, το ρεύμα 45%, οι ζωοτροφές γίνονται απαγορευτικές για τους κτηνοτρόφους ή εμφανίζεται έλλειψη, τα μέσα και εφόδια αυξάνονται, η ακρίβεια στα λαϊκά νοικοκυριά «τσακίζει κόκαλα».
Η κυβέρνηση «μπουκώνει» με δισεκατομμύρια ευρώ και με προνόμια τους βιομηχάνους, εφοπλιστές, επιχειρηματίες, αλλά για τον πρωτογενή τομέα πετάει κάποια ψίχουλα που δεν λύνουν κανένα βασικό πρόβλημα. Ο κίνδυνος επισιτιστικής κρίσης είναι υπαρκτός αν δεν στηριχθεί ο πρωτογενής τομέας.
Δεν θα σταυρώσουμε τα χέρια. Συσπειρωμένοι στους αγροτικούς συλλόγους, δυναμώνοντας την Ομοσπονδία, σε πανελλαδικό συντονισμό με την Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε μαζί με αυτούς που στήριξαν το προηγούμενο διάστημα τους αγώνες μας, τους εργαζόμενους, τους επαγγελματοβιοτέχνες απαιτώντας την ικανοποίηση των δίκαιων και άμεσων αιτημάτων μας, μια ζωή που μας αξίζει.
Γνωρίζουμε από την πείρα μας ότι ο κοινός βηματισμός, η αλληλεγγύη, οι συντονισμένοι αγώνες με τους εργαζόμενους, τους αυτοαπασχολούμενους μπορούν να δώσουν δυναμική και να φέρουν αποτελέσματα. Ξέρουμε πολύ καλά ότι χρειάζεται συνεχής αγώνας, οργάνωση και δυνάμωμα των Αγροτικών Συλλόγων, μαζικές κινητοποιήσεις για να έχουμε κατακτήσεις, ποτέ ο αγώνας μας δεν ήταν «μια και έξω».
Συμμετέχουμε στην απεργία στις 6 Απριλίου ως συνέχεια των κινητοποιήσεών μας, διεκδίκησης των δίκαιων αιτημάτων επιβίωσης που δεν έχουν ικανοποιηθεί και καλούμε όλους τους αγρότες, κτηνοτρόφους, μελισσοκόμους, αλιείς του Έβρου να συμμετάσχουν μαζικά στις απεργιακές συγκέντρωσεις των εργατικών σωματείων ενάντια στην ακρίβεια την Τετάρτη στις 10:30 π.μ. στην Αλεξανδρούπολη και στις 11:00 π.μ στην Ορεστιάδα
Ενώνουμε τη φωνή μας με τους εργαζόμενους, τους αυτοαπασχολούμενους, τις γυναίκες, τη νεολαία ενάντια στην ακρίβεια που τσακίζει τις ζωές μας. Παλεύουμε για την επιβίωσή μας! Διεκδικούμε το δικαίωμά μας να εργαζόμαστε και να παράγουμε.

• Άμεσα μείωση του κόστους παραγωγής. Αφορολόγητο πετρέλαιο όπως το δίνουν στους εφοπλιστές. Κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής. Επιδότηση των αγροεφοδίων και ζωοτροφών. Κατάργηση του ΦΠΑ σε αγροεφόδια και βασικά είδη πρώτης ανάγκης για τις οικογένειες.
• Αλλαγή κανονισμού του ΕΛΓΑ ώστε να ασφαλίζει και να αποζημιώνει στο 100% την παραγωγή και το κεφάλαιο από όλους τους φυσικούς κινδύνους και νόσους. Άμεση καταβολή των αποζημιώσεων.
• Κατώτερες εγγυημένες τιμές που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και να εξασφαλίζουν βιώσιμο εισόδημα τους αγροτοκτηνοτρόφους.
• Καμιά συμμετοχή – απεμπλοκή της χώρας μας από τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Όλοι στην απεργία στις 6 Απριλίου – Μπορούμε να τα καταφέρουμε!

Η Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία Εργαζομένων Δήμου Αλεξανδρούπολης
Στις 6 Απρίλη να νεκρώσουν τα αμαξοστάσια,
τα δημαρχεία, όλοι οι χώροι δουλειάς!
ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗΣ 10:30ΠΜ
Συνάδελφοι-σσες, και πριν τον πόλεμο στην Ουκρανία οι αυξήσεις στο ρεύμα, το πετρέλαιο, το αέριο και σε όλα τα βασικά προϊόντα σάρωναν τους έτσι και αλλιώς χαμηλούς μισθούς μας. Μόνο την τελευταία χρονιά οι απώλειες της αγοραστικής δύναμης των εργαζομένων είναι 10% και ο πληθωρισμός τρέχει με ρυθμούς πάνω από 5%. Με αφορμή την απαράδεκτη και καταδικαστέα εισβολή της Ρωσίας και τον πόλεμο στην Ουκρανία, νέα βάρη φορτώνουν στις πλάτες των εργαζομένων με τις καθημερινές ανατιμήσεις στην ενέργεια και σε βασικά προϊόντα. Ο πόλεμος είναι «ευκαιρία» για βιομήχανους, εφοπλιστές, μεγαλέμπορους να αυξήσουν ακόμη περισσότερο τα κέρδη τους. Αυτούς στήριξαν όλες οι κυβερνήσεις των τελευταίων χρόνων με τα αντεργατικά μέτρα που πήραν, αυτούς στηρίζει και η σημερινή κυβέρνηση.
Μετά τις μεγάλες ονομαστικές μειώσεις των μισθών των εργαζομένων στους δήμους και το δημόσιο, της περιόδου 2010-2012, και της συνεχής αύξησης και έντασης της φοροληστείας, οι μισθοί μας παραμένουν καθηλωμένοι για χρόνια και χιλιάδες εργαζόμενοι στους δήμους και το δημόσιο απειλούνται με νέα μείωση μισθού με την κατάργηση του επιδόματος για επικίνδυνες και ανθυγιεινές εργασίες.
Ταυτόχρονα, οι υπηρεσίες στις οποίες υπηρετούμε συνεχώς υποβαθμίζονται ενώ  η κυβέρνηση στα μουλωχτά και σαν τον κλέφτη, δίνει άλλο ένα «εργαλείο» στα χέρια των δημάρχων και των περιφερειαρχών ώστε να τσακίσει το δικαίωμα στη Μόνιμη και Σταθερή δουλειά.
Συγκεκριμένα καθιστά υποχρεωτική την άσκηση ένδικων μέσων από τους δήμους και τις περιφέρειες, μέσω της Οικονομικής Επιτροπής, σε περίπτωση που ένα δικαστήριο δικαιώσει εργαζόμενους που είχαν προσφύγει διεκδικώντας τη μονιμοποίησή τους.
Η κυβέρνηση Παράλληλα, με το ίδιο νομοσχέδιο, θα απολύεται όποιος συνάδελφος κλείνει 24 μήνες εργασίας.Έτσι, οι συνάδελφοί μας συμβασιούχοι που εργάζονται κι επανδρώνουν αυτές τις υπηρεσίες χρησιμοποιούνται για ν΄ανακυκλωνουν την ανεργία και πετιούνται με αναλγησία στο δρόμο, απολύοντας τους, όχι επειδή δεν είναι απαραίτητοι, αλλά γιατί η μόνιμη και σταθερή δουλειά θεωρείται «κόστος».
Ήρθε η ώρα να διεκδικήσουμε, εργασία και ζωή με δικαιώματα.
Να σταματήσει ΤΩΡΑ η ΟΜΗΡΙΑ χιλιάδων εργαζομένων.
Ο ιμπεριαλιστικός πόλεμος στην Ουκρανία είναι αποτέλεσμα του σκληρού ανταγωνισμού ΗΠΑ-ΕΕ και Ρωσίας για τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων κάθε χώρας, για τον έλεγχο και το μοίρασμα των πλουτοπαραγωγικών πηγών και των δρόμων μεταφοράς τους κι εμείς οι εργαζόμενοι δεν έχουμε κανένα συμφέρον να στοιχηθούμε πίσω από τη μία ή άλλη ιμπεριαλιστική δύναμη, πίσω από κανένα ληστή για να υπηρετηθούν τα συμφέροντα των πετρελαιάδων, των βιομηχάνων όπλων, των εφοπλιστών, πίσω από καμία δύναμη που δολοφονεί και ξεζουμίζει τους εργαζόμενους στραγγαλίζοντας τα δικαιώματα τους.
Δε μπορούμε να αποδεχτούμε να έρχεται σε εμάς ο λογαριασμός των ανατιμήσεων στο πετρέλαιο, το φυσικό αέριο, την βενζίνη, το ηλεκτρικό ρεύμα, στο ψωμί, στο Super Market για να μη θιχτεί η κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων.
Οι αυξήσεις ψίχουλα που υπόσχεται η κυβέρνηση της ΝΔ δε θα λύσουν το μεγάλο πρόβλημα των χαμηλών μισθών στην Ελλάδα . Οι ευθύνες όλων των κομμάτων που κυβέρνησαν, της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ, του ΣΥΡΙΖΑ είναι τεράστιες αφού ενίσχυαν χρόνο με το χρόνο το αντιλαϊκό οπλοστάσιο υπέρ των συμφερόντων των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων.
Η ελπίδα βρίσκεται στην αλληλεγγύη και την πάλη των λαών. Στον αγώνα των εργαζομένων.

Δε δεχόμαστε να πληρώσουμε ούτε να ματώσουμε για τα συμφέροντα των λίγων, για τα κέρδη των εκμεταλλευτών μας!
Δε θα πληρώσουμε με φτώχεια, εξαθλίωση, ανεργία, με διακοπές ρεύματος και δυσβάστακτους λογαριασμούς τους πολεμικούς εξοπλισμούς.

Το σωματείο Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Θράκης
Συναδέλφισσα, Συνάδελφε,
Συμμετέχουμε και συσπειρωνόμαστε στο σωματείο μας για να δυναμώσει η φωνή μας, να δείξουμε πως δεν παραιτούμαστε από το δικαίωμα μας σε ανθρώπινα ωράρια. Δεν παραιτούμαστε από το δικαίωμα να περνάμε χρόνο με τις οικογένειες μας, τους φίλους μας και να μην εργαζόμαστε ατελείωτες ώρες.
Αυτό προσπαθούν να επιβάλουν οι εργοδότες στον κλάδο μας και όλες οι κυβερνήσεις με την καταστρατήγηση των συλλογικών συμβάσεων. Μάλιστα η εργοδοτική πλευρά (ΣΕΦΑ-ΟΕΦΕ) έχει καταθέσει από το 2018 προσφυγή στο ΣτΕ προκειμένου να πέσει το ωρομίσθιό μας στα 4€ μεικτά (εκκρεμεί η απόφαση). Αυτό σημαίνει ότι επιδιώκουν να ρίξουν τον μισθό μας στο μισό, την ίδια στιγμή που μας τον εξανεμίζει η ακρίβεια. Η μόνη απάντηση είναι με μαζική συμμετοχή στον συλλογικό αγώνα να διεκδικήσουμε την υπογραφή κλαδικής συλλογικής σύμβασης.
Δεν αποδεχόμαστε να έρχεται σε εμάς ο λογαριασμός των ανατιμήσεων στο πετρέλαιο, το φυσικό αέριο, την βενζίνη, το ηλεκτρικό ρεύμα, στο ψωμί, στο Super Market για να μη θιχτoύν τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων.
Δεν αποδεχόμαστε να πληρώσουμε ούτε το κόστος, ούτε τις συνέπειες του πολέμου στην Ουκρανία που είναι αποτέλεσμα του σκληρού ανταγωνισμού μεταξύ ΗΠΑ / ΝΑΤΟ – ΕΕ και Ρωσίας και επέφερε την εισβολή της Ρωσίας.
Ο ιμπεριαλιστικός πόλεμος γίνεται για τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων, για τον έλεγχο των αγορών και των πλουτοπαραγωγικών πηγών. Δεν θα πληρώσουμε για τα κέρδη των ομίλων της Ρωσίας, των ΗΠΑ, της Ουκρανίας, ούτε της Ελλάδας. Δεν διαλέγουμε κανένα στρατόπεδο ληστών. Η ελπίδα βρίσκεται στην αλληλεγγύη και την πάλη των λαών.
Απαιτούμε:
Την απεμπλοκή της Ελλάδας από τον πόλεμο, ανεξάρτητα από τα προσχήματα και τον τρόπο συμμετοχής της, με πολεμικό υλικό, διάθεση βάσεων, με στρατιωτικά μέσα, με εκστρατευτικό σώμα. Να μην δοθεί ελληνικό έδαφος για τις επιχειρήσεις στην Ουκρανία, να μη φύγει ούτε ένα πολεμικό όχημα, να μη γίνει ούτε ένας ανεφοδιασμός. Να κλείσουν τώρα όλες οι αμερικανοΝΑΤΟϊκές στρατιωτικές βάσεις στη χώρα. Δε θα πληρώσουμε με φτώχεια, εξαθλίωση, ανεργία, με διακοπές ρεύματος και δυσβάστακτους λογαριασμούς από τους πολεμικούς εξοπλισμούς που καμιά σχέση δεν έχουν με την ασφάλεια της χώρας μας.
Βάζουμε μπροστά τις δικές μας ανάγκες!
Η δύναμή μας βρίσκεται στην οργάνωση και στον αγώνα, στο δρόμο της διεκδίκησης και της ανατροπής. Δεν περιμένουμε, κυβερνητικούς σωτήρες που δήθεν θα προστατεύσουν τη ζωή και τα δικαιώματά μας.
Καλούμε όλους τους εργαζόμενους του κλάδου στις 3 Απρίλη, ημέρα Κυριακή και ώρα 19:00, στη Σύσκεψη του σωματείου μας στο καφέ »Αυλή»
Στις 6 Απρίλη συμμετέχουμε στην 24ωρη πανεργατική απεργία και στη συγκέντρωση που διοργανώνουμε μαζί με άλλα σωματεία και φορείς, στις 10:30 πμ στο Δημαρχείο
Διεκδικούμε:
• Την επαναφορά της συλλογικής διαπραγμάτευσης, 825€ κατώτερο μεικτό μισθό, κλαδική σύμβαση εργασίας.
• Την επαναφορά κατακτήσεων όπως τις τριετίες, την αρχή ευνοϊκότερης σύμβασης, την πληρωμή υπερωριών.
• Ασφάλιση και πληρωμή όλων των ωρών εργασίας για ενημερώσεις γονέων κτλ.
• Κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης.
• Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και γενναία μείωση των δημοτικών τελών για τα εργατικά και λαϊκά νοικοκυριά.
• Μείωσης της τιμής του ρεύματος κατά 50% και κατάργηση των φόρων στα καύσιμα και συνολικά στην ενέργεια.
• Διαγραφή χρεών, όχι στις κατασχέσεις και στους πλειστηριασμούς.
• Μέτρα προστασίας της υγείας και της ασφάλειας στους χώρους δουλειάς, στα σχολεία, στους παιδικούς σταθμούς, στα μέσα μαζικής μεταφοράς
• Εδώ και τώρα προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με πλήρη δικαιώματα στην Υγεία, στην Πρόνοια, στην Εκπαίδευση.

Το Εργατικό Κέντρο Ξάνθης
Όλοι μαζί στην απεργία που κήρυξε η ΓΣΕΕ για τις 6 Απρίλη 2022.
Οι εργαζόμενοι και η κοινωνία, οδηγούνται σε απόγνωση και η χώρα σε μεγαλύτερα αδιέξοδα.
Η ΑΚΡΙΒΕΙΑ, Η ΦΤΩΧΕΙΑ, Η ΑΝΙΣΟΤΗΤΑ δημιουργούν κοινωνικά ερείπια.
Όσο συνεχίζεται η πολιτική που αφήνει πίσω της κοινωνικά κουφάρια τόσο εμείς θα είμαστε σταθερά απέναντι γιατί στρατηγικά διαφωνούμε και με κάθε τρόπο θα εναντιωνόμαστε.
Ο αγώνας θα συνεχιστεί όσο η κυβέρνηση εμμένει στην κοινωνική και εργασιακή αναλγησία.
Γι’αυτό το λόγο επιβάλλεται να δώσουμε ένα ηχηρό μήνυμα αντίθεσης στη πολιτική διότι θα υπάρξουν επώδυνες συνέπειες στην εργατική οικογένεια, στους συνταξιούχους, στους ανέργους και στην κοινωνία.
ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΑΣΤΕ έντονα στις 6 Απρίλη, ημέρα Τετάρτη και ώρα 10:00 στην αίθουσα συγκεντρώσεων του φορέα μας.
ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ
Για τη διοίκηση

Ο Πρόεδρος Ο Γεν. Γραμματέας
Άγγελος Μπεμπεκίδης Ευάγγελος Πουρναράκης

Η Ταξική Πορεία
6 ΑΠΡΙΛΗ: ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ!

Ενάντια στον πόλεμο, τη φτώχεια και την εργασιακή βαρβαρότητα!
Οι δραματικές εξελίξεις στην Ουκρανία, αλλά και η κατάσταση της εργατικής τάξης και των λαών σε όλο τον κόσμο, ένα δείχνουν: Τίποτα δεν έχουμε να περιμένουμε από το σάπιο σύστημα της εξαθλίωσης και της εκμετάλλευσης που γεννά τον πόλεμο, την προσφυγιά και τη φτώχεια. Όταν οι λαοί δεν γίνονται κρέας για τα κανόνια τους, ξεζουμίζονται για να αυγατίζει το κεφάλαιο τα κέρδη του!

ΟΙ ΛΑΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ ΑΠΟ ΠΡΟΣΤΑΤΕΣ!

Η ρώσικη εισβολή στην Ουκρανία απέδειξε για μια ακόμη φορά ότι οι ιμπεριαλιστές του πλανήτη δεν διστάζουν να αιματοκυλήσουν λαούς και να διαλύσουν χώρες για τα συμφέροντά τους. Οι λαοί και η εργατική τάξη πληρώνουν όλο και πιο ακριβά τους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς για το ξαναμοίρασμα του κόσμου. Πίσω από τις υποκριτικές δικαιολογίες τους για δήθεν υπεράσπιση της «ειρήνης» και της «δημοκρατίας», ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ και Ρωσία προετοιμάζουν τους όρους για μια ακόμη πιο οξυμένη αναμέτρηση. Τώρα που ο πόλεμος ξέσπασε και στην Ευρώπη, ο κίνδυνος ενός γενικευμένου μακελειού είναι πολύ κοντά, το ομολογούν και οι ίδιοι.

Την ίδια στιγμή, η ντόπια άρχουσα τάξη μπλέκει τη χώρα μας ολοένα και περισσότερο στα δολοφονικά σχέδια του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού. Η αποστολή πολεμικού υλικού στην Ουκρανία δεν γίνεται για να στηρίξει τον ουκρανικό λαό. Είναι ένας επικίνδυνος τυχοδιωκτισμός, μια επίδειξη δουλικότητας στους αμερικανονατοϊκούς. Τι άλλο θα περίμενε κανείς από την ντόπια άρχουσα τάξη και τις κυβερνήσεις της, την τωρινή και τις προηγούμενες (ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ κλπ), που έχουν μετατρέψει τη χώρα σε μια απέραντη νατοϊκή βάση; Αυτοί που σήμερα δήθεν νοιάζονται για τον ουκρανικό λαό, είναι αυτοί που εδώ και δεκαετίες υπονομεύουν τη ζωή και το μέλλον του ελληνικού λαού, αλλά και των λαών της περιοχής.

Να βγούμε μαζικά στο δρόμο! Λαός και εργαζόμενοι να καταδικάσουμε τη ρωσική ιμπεριαλιστική εισβολή. Να καταδικάσουμε τους ιμπεριαλιστές των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ που έστρωσαν το δρόμο γι’ αυτό το μακελειό περικυκλώνοντας τη Ρωσία. Να καταδικάσουμε την υποτελή πολιτική της ελληνικής κυβέρνησης και της εξαρτημένης από τους ιμπεριαλιστές ντόπιας άρχουσας τάξης, που μπλέκουν τη χώρα στα σχέδια των μεγαλύτερων φονιάδων του πλανήτη!

ΝΑ ΜΗΝ ΑΠΟΔΕΧΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑ
ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ, ΤΗΝ ΠΕΙΝΑ, ΤΗ ΦΤΩΧΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ

Ο αγώνας ενάντια στο σφαγείο που έστησαν οι ιμπεριαλιστές στην Ουκρανία δεν είναι μόνο ένδειξη αλληλεγγύης στον δοκιμαζόμενο ουκρανικό λαό. Είναι αγώνας για τα συμφέροντα συνολικά των λαών και της εργατική τάξης. Είναι αγώνας ενάντια στο ιμπεριαλιστικό-καπιταλιστικό σύστημα που καταδυναστεύει τους λαούς. Ένα σύστημα που ακόμη και μέσα από την πολεμική σφαγή συνεχίζει να κερδοφορεί. Ένα σύστημα που θα εκμεταλλευτεί τον πόλεμο για να χτυπήσει τα εργατικά δικαιώματα, να βυθίσει τις πλατιές λαϊκές μάζες στη φτώχεια, την ανεργία και την εξαθλίωση.

Όταν οι μισθοί πείνας και οι πενιχρές συντάξεις δεν φτάνουν ούτε για τα βασικά, όταν όλο και μεγαλύτερο κομμάτι λαού και εργαζομένων αγωνίζεται για την επιβίωση:

• Πρέπει να αποδεχτούμε ως «αναγκαίες» τις υπέρογκες εξοπλιστικές δαπάνες!

• Πρέπει να αποδεχτούμε ως «μοιραίες» τις τεράστιες αυξήσεις στα είδη πρώτης ανάγκης, τα καύσιμα και τα τιμολόγια ρεύματος και φυσικού αερίου!

• Και φυσικά, πρέπει να θεωρείται «δεδομένο» ότι κάθε συζήτηση περί αυξήσεων σε μισθούς και συντάξεις είναι από την αρχή της καταδικασμένη να προσκρούσει στον «τοίχο» της «αντικειμενικής αδυναμίας» των εργοδοτών να τα βγάλουν πέρα!

Κι ας συνεχίζεται αμείωτη η απροκάλυπτη κερδοφορία μιας ολόκληρης αλυσίδας κεφαλαιοκρατών που εκμεταλλεύονται την πολεμική σύγκρουση για να κάνουν «χοντρές μπίζνες». Τα μέτρα της κυβέρνησης για την ακρίβεια δεν μπορούν να πείσουν κανέναν! Προσπαθούν να διασκεδάσουν την οργή και την αγανάκτησή μας, για να μην διεκδικήσουμε τα δικαιώματά μας.

Η ΟΡΓΗ ΜΑΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗ ΠΑΛΗ!

Σήμερα, περισσότερο από ποτέ, πρέπει να αντισταθούμε στην ιμπεριαλιστική-καπιταλιστική βαρβαρότητα, στην πολιτική της φτώχειας, της πείνας, της εξαθλίωσης και του πολέμου. Πρέπει να διεκδικήσουμε πραγματικές αυξήσεις στους μισθούς, συλλογικές συμβάσεις εργασίας! Να αντισταθούμε στην φοροληστρική πολιτική που ρίχνει τα βάρη στις δικές μας πλάτες!

Κόντρα στις ξεπουλημένες συνδικαλιστικές ηγεσίες που όλο αυτό το διάστημα κάνουν τα πάντα για να περάσει αδιαμαρτύρητα η αντεργατική πολιτική! Η προκήρυξη της γενικής απεργίας στις 6 Απρίλη δεν μπορεί να ξεπλύνει το βρώμικο ρόλο τους. Δεν μπορεί να κρύψει την αγωνία τους μην τυχόν και οι εργαζόμενοι βγουν στο προσκήνιο!

Κόντρα στην αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης που φοβάται τους αγώνες μας και γι’ αυτό βάζει τον συνδικαλισμό στο γύψο! Με το ν. 4808/2021 ποινικοποιεί τον ανεξάρτητο και ταξικό συνδικαλισμό. Βαφτίζει παράνομες τις απεργίες, διώκει αγωνιστές και φακελώνει τα σωματεία μας!

Να μην αποδεχτούμε καμία εφαρμογή του ν. 4808/21. Ο αγώνας για την ΑΝΑΤΡΟΠΗ του είναι μονόδρομος, και πρέπει να δοθεί από το σύνολο των εργαζομένων!

ΣΤΙΣ 6 ΑΠΡΙΛΗ ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ!

ΞΑΝΘΗ: 10:00π.μ. ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ

ΝΑ ΜΗΝ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ Η ΑΠΕΡΓΙΑ
ΜΙΑ ΑΣΦΑΙΡΗ ΤΟΥΦΕΚΙΑ

ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΡΩΣΙΑ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ • ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΛΟΚΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ • ΚΑΜΙΑ ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΣΗ ΣΤΟΥΣ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΕΣ ΦΟΝΙΑΔΕΣ • ΕΞΩ ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ – ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ, ΠΟΥ ΝΑ ΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ!

ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ 4808/21! – ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΔΟΧΗ ΤΩΝ ΔΙΑΤΑΞΕΩΝ ΤΟΥ!

ΤΑΞΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ