Για τη Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία διαμαρτυρήθηκαν μέλη του ΚΚΕ έξω από το επίτιμο Ρωσικό Προξενείο στην Αλεξανδρούπολη. Μέλη του ΚΚΕ πραγματοποιήσαν πορεία στους δρόμους της Αλεξανδρούπολης το απόγευμα του Σαββάτου, με την πορεία να καταλήγει στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης.

Στην ομιλία του το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ και γραμματέας της περιοχής ΑΜΘ του ΚΚΕ Διονύσης Κλάδης τόνισε πως από την Αλεξανδρούπολη, «μια πόλη που ξαφνικά πριν λίγα χρόνια το όνομά της έγινε γνωστό σε όλο τον κόσμο, ακούστηκε από το στόμα προέδρων των ΗΠΑ, του ΓΓ του ΝΑΤΟ και διάφορων άλλων γερακιών, την επισκέφτηκε ξανά και ξανά ο πρέσβης Πάιατ, αλλά την συμπεριέλαβαν και σε απειλητικές δηλώσεις ο Λαβρόφ, η Ζαχάροβα και άλλοι, από εδώ τον Έβρο που ξέρει πολύ καλά τί σημαίνει πόλεμος, κατοχή, βαρβαρότητα, προσφυγιά, από αυτόν το νομό που ξέρει καλά και τί θα πει αντίσταση, αγώνας, πάλη για τη λευτεριά και την προκοπή του λαού, που είχε δώσει στο παρελθόν δεκάδες χιλιάδες μαχητές στον ΕΛΑΣ και τον ΔΣΕ, το ΚΚΕ βροντοφωνάζει για μια ακόμα φορά όχι στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, καμιά συμμετοχή της Ελλάδας, κανένας στρατιώτης έξω από τα σύνορα της χώρας, ούτε γη, ούτε νερό, ούτε αέρα στις πολεμικές μηχανές καμίας πλευράς, η Αλεξανδρούπολη λιμάνι των λαών και όχι ορμητήριο των ιμπεριαλιστών!
Οι λαοί δεν έχουν κανένα συμφέρον να διαλέξουν μεταξύ ληστών. Η μόνη διέξοδος από τον πόλεμο και την εκμετάλλευση προς όφελος των λαών είναι η χάραξη αυτοτελούς δράσης, ο αγώνας για να ξεκουμπιστούν από το σβέρκο τους οι κάθε λογής Πούτιν, Ζελένσκι, Μπάιντεν, οι κάθε λογής κυβερνήσεις όπως και στη χώρα μας που στηρίζουν τα συμφέροντα των καπιταλιστών».

Ο κ. Κλάδης αναφέρθηκε και στην ομιλία του προέδρου της Ουκρανίας Ζελένσκι στο ελληνικό κοινοβούλιο λέγοντας: «Νιώθουμε 100% δικαιωμένοι, είμαστε περήφανοι που τα έδρανα του ΚΚΕ στη Βουλή ήταν άδεια στο αίσχος που έγινε στη φιέστα Ζελένσκι με τα κόμματα του ΝΑΤΟϊκού τόξου να χειροκροτάνε τους ναζί του τάγματος Αζόφ, επειδή αυτό επιβάλουν οι ΝΑΤΟϊκές οδηγίες και δεσμεύσεις. Οσα αντιπολεμικά τραγούδια και να πουν, όσα ντισεμπελόμετρα και να βάλουν για να μετρήσουν ποιος χειροκρότησε πιο δυνατά, όσα tweets και να γράψουν μετά ψάχνοντας κολυμπήθρες του Σιλωάμ για να εξαγνιστούν τίποτα δεν τους ξεπλένει.
Στη μνήμη και τη συνείδηση του λαού μας καταγράφηκαν στους χειροκροτητές μιας αντιδραστικής κυβέρνησης που ευθύνεται και η ίδια για τα δεινά που περνάει ο λαός της Ουκρανίας. Και ήξεραν και γνώριζαν, άλλωστε μια βδομάδα πριν είχε στείλει το Κόμμα μας επιστολή που δήλωνε την μη συμμετοχή της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΚΚΕ στη φιέστα που αναλυτικά αναδείκνυε όλα τα παραπάνω.
Αυτή η στάση του Κόμματός μας ωφελεί το λαό της πατρίδας μας, έσωσε την αξιοπρέπειά του, όσο ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ, ΜΕΡΑ25 χειροκροτούσαν τους ναζί, αλλά αποτελεί και γνήσια αλληλεγγύη με τους λαούς της Ουκρανίας, της Ρωσίας, όλους τους άλλους λαούς που πληρώνουν άλλοι με τη ζωή τους, άλλοι με την καταστροφή του βιός τους, άλλοι με το να μην μπορούν να τα φέρουν βόλτα από τις υπέρογκες αυξήσεις στο ρεύμα, τη θέρμανση, τα τρόφιμα, το πετρέλαιο, την βενζίνη και τόσα άλλα».