Συγγενείς, φίλοι, σύντροφοι, πρώην ασθενείς, άνθρωποι που γνώρισαν τη Δήμητρα Χρυσαφίδου, θα την αποχαιρετήσουν τη Δευτέρα.
Η Δήμητρα Χρυσαφίδου, γνωστή για την προσφορά της ως γιατρός στο κέντρο υγείας Ορεστιάδας αλλά και για τους κοινωνικούς της αγώνες ως μέλος του ΚΚΕ, έφυγε από τη ζωή, νικημένη από την επάρατη νόσο.
Η κηδεία της θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 11 Απριλίου στις 15:00 στην ιδιαίτερη πατρίδα της στην Καρωτή Διδυμοτείχου, στο εκκλησάκι των νεκροταφείων.

Η Δήμητρα Χρυσαφίδου, απουσίαζε από το τελευταίο συλλαλητήριο στην Ορεστιάδα. Η σκέψη της όμως ήταν εκεί. Το μέλος του διοικητικού συμβουλίου του σωματείου εργαζομένων του νοσοκομείου Διδυμοτείχου Κώστας Ναζλής, περιγράφει την τελευταία συνομιλία τους:
«Στις 6 του Απρίλη, μέρα γενικής πανελλαδικής απεργίας, σου είπα φεύγω για το συλλαλητήριο και συ σήκωσες τη γροθιά σου και είπες με σβησμενη φωνή: χαιρετίσματα σε όλους, χαιρετίσματα σε ΟΛΟΥΣ. Τα μετέφερα Δήμητρα και ήταν σαν να ήσουν εκεί γιατί ποτέ δεν έλειπες από κανένα μικρό και μεγάλο αγώνα που δίναμε όλοι μαζί. Στην Στέλλα και τον Παναγιώτη κουράγιο. Θα σε θυμόμαστε πάντα…».