Σε δικαστική προσφυγή κατά της ρήτρας αναπροσαρμογής παρόχων ηλεκτρικής ενέργειας, αποφάσισε να προχωρήσει και ο δικηγορικός σύλλογος Αλεξανδρούπολης. Δικηγορικοί σύλλογοι σ’ όλη την Ελλάδα, προσφεύγουν κατά της ρήτρας αναπροσαρμογής.
Σε ανακοίνωσή του ο δικηγορικός σύλλογος Αλεξανδρούπολης αναφέρει:

Το ΔΣ του Δικηγορικού Συλλόγου Αλεξανδρούπολης που συνεδρίασε έκτακτα στις 14.4.2022, αποφάσισε μετά την απόφαση της Συντονιστικής Επιτροπής της Ολομέλειας των Προέδρων Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδας τα κάτωθι :
Α. Το τελευταίο διάστημα η ελληνική κοινωνία βρίσκεται μπροστά σε ένα κύμα διαρκών ανατιμήσεων σε βασικά αγαθά και υπηρεσίες, που δημιουργούν σημαντικά προβλήματα, ακόμη και κίνδυνο επιβίωσης, σε πολλούς συμπολίτες και συναδέλφους μας. Οι τεράστιες αυξήσεις στους λογαριασμούς ηλεκτρικής ενέργειας, σε ένα κοινωνικό αγαθό, λόγω της ρήτρας αναπροσαρμογής, αποτελούν το πλέον χαρακτηριστικό παράδειγμα, που ταλανίζει το σύνολο των πολιτών και εκτροχιάζει τους οικογενειακούς προϋπολογισμούς. Το δικηγορικό σώμα δεν μπορεί να μείνει απαθές μπροστά στη νέα αυτή πραγματικότητα. Το οφείλει στην ελληνική κοινωνία και στους συναδέλφους.
Στα πλαίσια αυτά, ο Δικηγορικός Συλλογος επικυρώνει την απόφαση της Συντονιστικής Επιτροπής της Ολομέλειας των Προέδρων Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδας η οποία αποφάσισε:
Α 1. Να προσφύγει δικαστικά κατά της άνω ρήτρας αναπροσαρμογής των παρόχων ηλεκτρικής ενέργειας.
2. Να διοργανώσει εκδήλωση πανελλαδικής εμβέλειας, με τη συμμετοχή ειδικών νομικών επιστημόνων, προκειμένου να αναδειχθούν τα νομικά ζητήματα και η συμβατότητα ή μη της άνω ρήτρας αναπροσαρμογής με τους Γενικούς Όρους Συναλλαγών και